Może źle się wyraziłem. Dla linii 18 obowiązywałby przystanek obok obecnego dla wsiadających (czyli obecne żeberko). Natomiast dla linii 31 byłby przejazd przez jeden z obecnych 3 peronów, a potem bez postoju jazda w kierunku Metra Wilanowska. Tyle, że trzeba byłoby częściej przekładać zwrotnicę.MichalJ pisze:Przecież zawrotka nie może być przez przystanek tramwajowy, więc nie rozumiem.
Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
Nie nie, ja pisałem o zawrotce przy Gdańskim (koło przystanku 500).
-
Stary Pingwin
SWL sprawdza się do momentu, gdy nie wystąpi zatrzymanie i wszystko zaczyna się sypać. 31 praktycznie jeździ w kółko 5 godzin, co przepisy dopuszczają.
Postoje dłuższe są po zjeździe dodatków, a wtedy tłoku na pętlach nie ma.
Postoje dłuższe są po zjeździe dodatków, a wtedy tłoku na pętlach nie ma.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
A po zatrzymaniu nie można po prostu wysyłać pojazdów przez NR. Ważne żeby odstęp się zgadzał. Reszta nie gra roli. W szczycie nikt nie patrzy na rozkład 31, bo wie że często jeździ.
Najpierw ten NR musi się na pętli pojawić, z czym różnie bywa. Ale w SWL chodzi o coś innego. Motorniczy, który utknie w zatrzymaniu nie przejmie wozu od motorniczego, który skończył już pracę. Nie zdąży na zmianę i posypie się jak w dominie.Georg pisze:A po zatrzymaniu nie można po prostu wysyłać pojazdów przez NR. Ważne żeby odstęp się zgadzał. Reszta nie gra roli. W szczycie nikt nie patrzy na rozkład 31, bo wie że często jeździ.
- Solaris U10
Można zatem spróbować wariantu ze zmianami motorowych tylko w obrębie jednej linii.
I już nie ma.TGM pisze:A ile było po likwidacjach wpisów w wątku "za ciasno (...)" o przeładowanych 116 z Traktu na północ? Multumosa pisze:Bez walącego się wiaduktu przy Dworcu GDańskim nadal pewnie mielibyśmy triplujące się nawzajem 116-122-195 na Trakt Królewski.
ŁK
Takie jest i jedno z założeń. Ale nie zawsze się udaje.Solaris U10 pisze:Można zatem spróbować wariantu ze zmianami motorowych tylko w obrębie jednej linii.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dubla Wilsona nie będzie.Mario pisze:Minusów za to cała masa: dodatkowe 4 przystanki (Potok, Kaskada, M, dubel Wilsona).
ZTM pisze:Kursowanie linii 122 odbywa się na trasie podstawowej
W związku z pracami remontowymi Trasy Toruńskiej i wprowadzonymi zmianami informujemy, że kursowanie linii 122 odbywa się na trasie podstawowej tj. OS. GÓRCZEWSKA - GWIAŹDZISTA do odwołania!
Przewidywany termin wprowadzenia kolejnego etapu zmian związanych z remontem Trasy Toruńskiej w rejonie ul. Gwiaździstej: 12.11.2013 (wtorek) od ok. godz. 22:00.
Przepraszamy za utrudnienia.
Dzisiaj rano jechałem mobilisowym 122 z Os. Górczewska i na wyświetlaczach i zewnętrznym, i wewnętrznym był niestety podany kraniec Barszczewska, czyli niezgodnie z komunikatem ZTM-u.
Pozdrawiam
Ale zgodnie z pierwotnymi założeniami i rozkładami. 
Ale pasażer oczekuje, że informacja w pojeździe jest zgodna z rzeczywistością i w tym przypadku, jeśli trasa nie została skrócona, wyświetlacze winny być ponownie przeprogramowane na Gwiaździstą.
Pozdrawiam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A skąd przewoźnik ma wziąć aktualne rozkłady, jak nawet na stronie Organizatora 122 jeździ na Barszczewską, czyli aktualnym rozkładem i wzorcem informacji pasażerskiej jest Barszczewska?
A tak poza tym: plakaty jakieś były? Cokolwiek, że 122 jednak jeździ na Gwiazdy? No i, psiamać, piktogramy i zapowiedzi podczas Euro dało się z dnia na dzień poprawiać i dopieszczać, a teraz nie daje się poprawić błędnego krańca. Ani w wozach, ani na stronie.
Ale czego ja wymagam, jak Organizatorowi pierdzielą się ulice Krzywickiego i Krzyckiego?
A tak poza tym: plakaty jakieś były? Cokolwiek, że 122 jednak jeździ na Gwiazdy? No i, psiamać, piktogramy i zapowiedzi podczas Euro dało się z dnia na dzień poprawiać i dopieszczać, a teraz nie daje się poprawić błędnego krańca. Ani w wozach, ani na stronie.
Ale czego ja wymagam, jak Organizatorowi pierdzielą się ulice Krzywickiego i Krzyckiego?
ZTM w zleceniu, w zapowiedzi utrudnień i w dzisiejszej [url=http://www.ztm.waw.pl/utrudnienia.php?c=539&i=1567&l=1]relacji LIVE[/url], wpis z godziny 10:45 pisze:159
w kierunku krańca EC SIEKIERKI: Od skrzyżowania Czerniakowska/Łazienkowska: Czerniakowska – al. Armii Ludowej – Wawelska – Krzywickiego – Raszyńska – Towarowa i dalej swoją trasą;
Były, że do odwołania/12.11 122 jeździ trasą podstawową. I wydaje mi się (nie dam sobie nic uciąć), że obok U12-1 jadącego na Barszczewską widziałem wczoraj też jakieś z Gwiaździstą na wyświetlaczach.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.