Nowe nazwy przystanków
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na lotnisku jest lotnisko, a na Okęciu Okęcie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Dziwna sprawa. Ponieważ były takie plotki już wiele miesięcy temu, pytałem o nie samego szefa ZTM i zaprzeczył, by pętla Okęcie miała zmieniać nazwę. Byłaby to piramidalna bzdura, bo wszyscy są do niej przyzwyczajeni od lat, a te pomyłki z lotniskiem wydają mi się dętym problemem. Poza tym krótkie Okęcie dobrze widać na tablicach czołowych, a tak, jak by to niby miało być przedstawiane? Inne długie nazwy pętli też są niepraktyczne, a zwłaszcza gdy pod spodem musi się jeszcze zmieścić jeżdżący przez wiele miesięcy komunikat "Trasa zmieniona".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dokładnie. Słowo klucz to LOTNISKO, tak jest zresztą w wielu innych miastach świata. Tam, gdzie zamiast krańca Lotnisko pojawia się nazwa rejonu/osiedla/dzielnicy (np. Ciampino w Rzymie) tam pojawiają się wątpliwości.Bastian pisze:Na lotnisku jest lotnisko, a na Okęciu Okęcie
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bjutiful! Łonderful! Łał!Bywalec pisze:Pewnie tak jak wszędzie: "Parkendrajd"chester pisze:Jak to będzie czytać Knapik? Jako "Parkendrajd"? Czy "Pepluser"?
[ Dodano: |18 Sie 2011|, 2011 10:29 ]
Tylko jeszcze PKP Wirażowa by trzeba wprowadzić, coby Okęcie nie było z obu stron lotniska, a na lotnisku nieBastian pisze:Na lotnisku jest lotnisko, a na Okęciu Okęcie
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wirażowa jak Limanowadrapka pisze:Tylko jeszcze PKP Wirażowa
Lepiej Gorzkiewki, choć jakoś nie brzmi to specjalnie pięknie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ja jakoś nie widzę problemu aby połączyć obie nazwy w jedną: Lotnisko Okęcie.Glonojad pisze:Dokładnie. Słowo klucz to LOTNISKO, tak jest zresztą w wielu innych miastach świata. Tam, gdzie zamiast krańca Lotnisko pojawia się nazwa rejonu/osiedla/dzielnicy (np. Ciampino w Rzymie) tam pojawiają się wątpliwości.Bastian pisze:Na lotnisku jest lotnisko, a na Okęciu Okęcie
Czy władze Warszawy nie lubią Okęcia? Odnoszę wrażenie że ta dzielnica jest systematycznie eksterminowana z miasta:
1) Uformowanie gminy/dzielnicy Włochy, która w większości jest Okęciem
2) Zastąpienie 'Okęcia' 'Chopinem' w nazwie lotniska
3) Niedawna zmiana nazwy CH Okęcie na CH Krakowska
4) No i teraz ta zmiana nazwy pętli...
Fobia jakaś, czy ki diabeł?
1) Uformowanie gminy/dzielnicy Włochy, która w większości jest Okęciem
2) Zastąpienie 'Okęcia' 'Chopinem' w nazwie lotniska
3) Niedawna zmiana nazwy CH Okęcie na CH Krakowska
4) No i teraz ta zmiana nazwy pętli...
Fobia jakaś, czy ki diabeł?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
osa pisze:Inne długie nazwy pętli też są niepraktyczne, a zwłaszcza gdy pod spodem musi się jeszcze zmieścić jeżdżący przez wiele miesięcy komunikat "Trasa zmieniona".
A potem będą wychodzić bzdury typu: AL. KRAKOWSKA P TRASA ZMIENIONA, bo na przykład "+R" nie zmieści się na wyświetlaczu.