Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

Rosa

Post autor: Rosa » 17 sie 2008, 23:49

Dzisiaj w Kurierze bardzo krytycznie się ludzie (w tym kierowca MZA) oraz prowadząca wypowiadali o tych lewoskrętach.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 sie 2008, 23:53

nic dziwnego...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 sie 2008, 8:02

Znaczy się -działają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 18 sie 2008, 9:36

piotram pisze:W tym przypadku zdecydowanie nie zaprzeczę, choć nie jest mi dane zobaczyć jak to wygląda w popołudniowym szczycie. Chodzi mi prędzej o same światła, w ten priorytet ciężko uwierzyć jak naćkali tyle tych faz.
lkepiej wygląda. Tyle ile było stłuczek i awantur przy Emillii to nikt nei zliczy. Przy lewoskręcie jest bezpieczniej, mimo ze faza krótsza (chociaż moze klepie, bo tam I było bardzo krótko dla tramwajów)

[ Dodano: Pon 18 Sie, 2008 09:38 ]
inż. Glonojad pisze:No to co w takim razie, obstrukcja systemu ze strony motorowych? :/
Raczej jazda zgodnie z przepisami.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 18 sie 2008, 20:45

Gacek pisze: lkepiej wygląda. Tyle ile było stłuczek i awantur przy Emillii to nikt nei zliczy. Przy lewoskręcie jest bezpieczniej, mimo ze faza krótsza (chociaż moze klepie, bo tam I było bardzo krótko dla tramwajów) .
Przy Emilce to zawsze tak było, bez względu na dzień tygodnia. Ciekawe jak będzie na patelni na jesieni, bo na razie to jest zdecydowanie mniejszy ruch.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

mcdm

Post autor: mcdm » 19 sie 2008, 8:16

Mam nadzieje , ze swiatla na Pl Zawiszy sa nadal "strojone" bo wczoraj po 16tej z perspektywy pl Narutowicza wygladalo to mniej wiecej tak :
Załączniki
DSC00011.JPG

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sie 2008, 8:41

Wczoraj na Pl. Narutowicza to było wykolejenie, tylko nie wiem w którym miejscu dokładnie.

Oglądałem sobie w szczycie porannym tę sygnalizację. Sygnał z Alei na Ochotę jest bardzo krótki - drugi skład ledwie zdąża, podobnie sygnał z Ochoty na Aleje - jeśli pierwsze było "1", drugie "9" itp. ledwie zdąża także.
Zdarzają się także zaplątane auta, aczkolwiek nie ze względu na sygnały lecz na brak dyscypliny kierowców: jak jest zielone, stają przed torami (mimo że nie ma linii zatrzymań), ale jak jest czerwone, to nagle skrupuły tracą =;
Plusy to podwójne otwarcie w obu relacjach "1", co przeczyszcza troszkę wloty dla 9 i 24 ->Gocławek (odpowiednio).

Przez "ledwie" mam na myśli kocie oczka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mcdm

Post autor: mcdm » 19 sie 2008, 8:44

Jesli wykolejenie bylo na pl N to dlaczego korek ciagnal sie w kierunku pl Z ?

Zatrzymanie nie bylo totalne , wozy powoli przesuwaly sie , mimo wszystko chyba nie tak to powinno wylgadac ; pojechalem 14 do M Polit i nie moglem zobaczyc co sie dzialo dalej.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sie 2008, 8:54

Bo wszystko ruszyło po zatrzymaniu wypadkowym?

Walas

Post autor: Walas » 19 sie 2008, 9:18

Czy to wykolejenie było związane ze skróceniem br.12,13 i 15/9 do PL.Narutowicza?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sie 2008, 9:26

Nie wiem. Wiem, że wiązało się z półgodzinną dziurą w kursowaniu 1 wieczorem.

[ Dodano: Wto 19 Sie, 2008 09:26 ]
Ale jest to bardzo możliwe.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 sie 2008, 9:29

Było coś późnym popołudniem, ale chyba dopiero za Banacha. 9 rzeczywiście zawracała na Naruciaku, ale 1 i 14 jeździły na Banacha.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sie 2008, 9:31

Opieram się na informacji zasłyszanej od motorowego 6 (zapytałem, czy na Bródnie w ogóle jakas jedynka jest i jest po co czekać), więc może być ona nieprecyzyjna. Niemniej "1" miało dziury rzeczywiście, a i po nowym torze objazdowym przy Żabie coś często tramwaje jeździły (jakby skrócone powroty dodatków z 1).

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 sie 2008, 9:40

inż. Glonojad pisze:Niemniej "1" miało dziury rzeczywiście
Na to masz wytłumaczenie na zdjęciu wyżej. Tym niemniej 1 skrócona nie była. Wysiadłem i widziałem, dokąd pojechała :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 sie 2008, 9:48

Ale to nie mogło się zdarzyć "coś" za Banacha, jeśli koras był od Zawiszy do Naruciaka - wszystkie światła po drodze z Okęcia by nie przepuściły takiej kolumny.

ODPOWIEDZ