Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
Zgadzam się z Emdeggerem w całej rozciągłości, właśnie tak to powinno wyglądać.
A 411 jak najbardziej powinno zostać dla Gocławia. Obecnie wygląda to tak, że rano prawie każdy kurs skrócony jedzie razem z pełnym a poźniej następuje 20 minutowa dziura. Takie rozwalenie rozkładu powoduje, że mało kto czeka na 411 i nadal większość jeździ do kładki.
A 411 jak najbardziej powinno zostać dla Gocławia. Obecnie wygląda to tak, że rano prawie każdy kurs skrócony jedzie razem z pełnym a poźniej następuje 20 minutowa dziura. Takie rozwalenie rozkładu powoduje, że mało kto czeka na 411 i nadal większość jeździ do kładki.
Ciekawe, bo do mojej solówki dziś się ludzie ledwo zmieścili, a jadąca 4 minuty potem brygada z Miłosny na napełnienie też nie narzekała.Lipa pisze:Takie rozwalenie rozkładu powoduje, że mało kto czeka na 411 i nadal większość jeździ do kładki.
Rozkład się rozjeżdża, ale na zapełnienie 411 narzekać nie można. Swoją rolę spełnia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No ale co za takt? Powinna to być linia kursująca co 10 minut a nie za 4 minuty przegub a później za 16 min. solówka. W obecnej formie jedynie kursy skócone są pewne. Ja dziś miałem zupełnie inne doświadczenie: kurs o 8:07 z Bora zaliczyły podwójnie solówka wraz z SU15. W obydwu zapełnienie przeciętne (SU15 wyprzedził solówkę bo możliwe że pojechał inaczej do Wału i w efekcie był na Rozdróżu ze 3 minuty szybciej)
Po drugie: E-5 powinien jak najszybciej zacząć jeździć przez Ateńską, Brukselską, Wersalską, Wał Miedzeszyński (czyli tak jak to robią co sprytniejsi kierowcy na 411), Most Łazienkowski, Wisłostradę i Al. Jerozolimskie. Jest to obecnie najszybsza trasa pozwalająca zaliczyć przystanek Muzeum Narodowe i ominąć korki na Egipskiej, Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego.
Po drugie: E-5 powinien jak najszybciej zacząć jeździć przez Ateńską, Brukselską, Wersalską, Wał Miedzeszyński (czyli tak jak to robią co sprytniejsi kierowcy na 411), Most Łazienkowski, Wisłostradę i Al. Jerozolimskie. Jest to obecnie najszybsza trasa pozwalająca zaliczyć przystanek Muzeum Narodowe i ominąć korki na Egipskiej, Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego.
Propaguj takie rozwiązanie u kieroców. Mogą tak jeździć i przy obecnej trasie. Przekładanie oficjalnej trasy i tak nic nie zmieni. Abstrahując od tego, że to dokładnie kilometrów do rozliczenia z MZA bez jakielkolwiek gwarancji ich wykonania.Lipa pisze:Po drugie: E-5 powinien jak najszybciej zacząć jeździć przez Ateńską, Brukselską, Wersalską, Wał Miedzeszyński, Most Łazienkowski, Wisłostradę i Al. Jerozolimskie. Jest to obecnie najszybsza trasa pozwalająca zaliczyć przystanek Muzeum Narodowe i ominąć cały korek na Egipskiej, Saskiej, Waszyngtona i Moście Poniatowskiego.
- tarantula01
- Kontakt:
A jak wielu kierowców 411 próbuje trasy: Saska - Brazylijska - Międzynarodowa - TŁ?Lipa pisze:...kurs o 8:07 z Bora zaliczyły podwójnie solówka wraz z SU15. W obydwu zapełnienie przeciętne (SU15 wyprzedził solówkę bo pojechał inaczej do TŁ i w efekcie był na Rozdróżu ze 3 minuty szybciej)
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Też już proponowałem taką trasę na forum ale jak dotychczas nie miałem okazji jechać autobusem, który skorzystałby z tej opcji. Jednak trochę minut się traci na Egipskiej i na kładce. Ciężko stwierdzić którędy jest szybciej: czy przez Ateńską, Brukselską, Wersalską i Wał (tam tak naprawdę można jechać prawym pasem przeznaczonym do jazdy na Pragę aż do slimaków, wtedy w korku stoi się dopiero przed samym wjazdem na most), czy przez Brazylijską i Międzynarodową
Dziś miałem jedynie następujące porównanie: jechałem 509 z Bora, który przyjechał razem z dwoma 411. Wysiadłem na kładce i zbiegłem na dół żeby złapać 188, który akurat nadjeżdżał. Przy Rozbrat wyprzedził mnie jeden z tandemu 411, drugi dojechał do Rozdroża może minutę po moim 188. Obydwie 411 skręciły w Ateńską, nie wiem jak pojechały dalej (tzn. prosto Ateńską do Wału czy Brukselską) ale fakt, że ten który jechał na Gocławiu jako drugi zameldował się ze 3 minuty wcześniej na Rozdrożu.
Nie powinno być alternatywy dla mniej rozsądnych, bo się silne czarne 182 nie zapełni.Emdegger pisze:Dalej, wycofanie z Rembertowa 168, odzyskanie brygad na podbicie 143/515 - co stworzy warunki odpechnięcia postulatów braku połączenia ROZBRATU z Zapłowieczem (rozsądniejsi i tak wybiorą 520+182/188). Tym samym następuje wypchnięcie z Rozbratu 520.
143 tylko do Wiatraka, 401 (jako 5XX) na Stary Rembertów i żadnych prowizorek czy protez w postaci 502. Faktycznie przy silnym 520 i 525 nie ma już miejsca na obecne 502, tak samo jak 514. Więc 502 albo z powrotem na Gocław w połączeniu z 411, albo przerobienie na zwyklaka do Wiatraka. I tak w Starej Miłosnej za dobrze teraz mają w DP.
[ Dodano: |28 Wrz 2009|, 2009 18:59 ]
168 na Wiatrak to bardzo dobry pomysł.Colony pisze:Co do skrócenia 168 to jeszcze za czas reformy wawerskiej proponowałem zastępstwo w postaci 123. Na pewno znacznie bardziej punktualne, a 168 mogłoby pofrunąć wówczas na Wiatraczną chociażby.
Choć Gocław utraci bezpośrednie połączenie z Promenadą.., a przesiadki przy Zamienieckiej są kiepskie. Choć z drugiej strony po co usilnie marnotrawić 168 na Zapłowieczu czy też krańcować je na Witolinie, skoro tam cenne miejsce lepiej wykorzystać na mocne 182?
Moim zdaniem najszybciej jest oficjalną trasą z jazdą Wałem po lewym pasie i wpychaniem się na chama na ślimak. Taki wariant stosuje 90% kierowców i opóźnienie na Rozdrożu względem tego z przystanku Gocław 08 rośnie o jakieś 2-3 minuty.Lipa pisze:Ciężko stwierdzić którędy jest szybciej: czy przez Ateńską, Brukselską, Wersalską i Wał (tam tak naprawdę można jechać prawym pasem przeznaczonym do jazdy na Pragę aż do slimaków, wtedy w korku stoi się dopiero przed samym wjazdem na most), czy przez Brazylijską i Międzynarodową
- Colony
- Kontakt:
To przecież ja piszę o zastępstwie ze 123. Większość pasażerów korzystających z tego dojazdu jedzie z Gocławia.Rosa pisze:Bardzo zły pomysł, wystarczy przyjśc i popatrzec jak zapelnione jest 168 które skreca z Fieldorfa w Ostrobramską i zapomniec o takich ideach.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)