Kibicujemy sportowcom zimowym...
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
No w Vikersund na 4 serie rozegrana była tylko 1, więc nie można na nich tylko psioczyć...
Nie mniej jeśli już chcieli ten wózek ciągnąć, to powinni do końca... Jak się mówi A, to się mówi B...
[ Dodano: 2007-01-20, 21:17 ]
[ Dodano: 2007-01-20, 21:17 ]
Czeski skoczek, który miał wypadek podczas Pucharu Świata w Zakopanem jest w bardzo ciężkim stanie. Jak dowiaduje się Radio Zet - Jan Mazoch, dalej jest nieprzytomny. Lekarze podłączyli go do respiratora. Mówią, że życie zawodnika jest zagrożone.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- fik
- Naczelne Chamidło
Za wp.pl
Jeden z przedstawicieli szpitala powiatowego w Zakopanem udzielił informacji, że życie Jana Mazocha jest zagrożone. Zawodnik przechodzi szczegółowe badania, w tym tomografię mózgu. Po godzinie 22.00 telewizja TVN24 podała, że skoczek jest w stanie krytycznym.
Zawodnika postanowiono przetransportować do szpitala w Krakowie.
REKLAMA Czytaj dalej
Czeski skoczek nadal jest nieprzytomny - poinformowano w sobotę późnym wieczorem, w kilka godzin po wypadku zawodnika w drugiej serii konkursu Pucharu Świata, zastępca dyrektora szpitala w Zakopanem Sylweriusz Kosiński.
"Pacjent jest nieprzytomny. Jeżeli jego stan uległby pogorszeniu, i będzie taka konieczność, to spróbujemy go przetransportować do innego ośrodka. Opiekunowie zawodnika prosili nas, żeby nie udzielać już informacji na temat stanu jego zdrowia" - powiedział Kosiński.
Z wcześniejszych informacji, uzyskanych przez PAP w szpitalu wkrótce po przewiezieniu tam czeskiego skoczka wynikało, że lekarze nie wykluczają obrażeń wewnętrznych - urazów śródczaszkowych i krwotoku w jamie brzusznej. W celu zdiagnozowania wykonano m.in. USG oraz tomografię brzucha.
"Boimy się, że mogło dojść do obrażeń śródczaszkowych; w USG brzucha stwierdziliśmy ślad płynu, a to może oznaczać, że może być jakieś krwawienie" - mówił pół godziny po przyjęciu zawodnika do szpitala jeden z pracujących tam lekarzy.
U Czecha nie stwierdzono poważniejszych obrażeń zewnętrznych, górne i dolne kończyny są całe. Na skutek uderzenia o podłoże doznał obrzęku twarzy i otarć ciała. "Kask i kombinezon dość skutecznie osłoniły powłoki ciała przed uszkodzeniami" - ocenił lekarz.
Jan Mazoch uległ wpadkowi w drugiej serii konkursu Pucharu Świata na Wielkiej Krokwi. Tuż po wyjściu z progu spadł pionowo na zeskok, kilkakrotnie odbijając się od niego i stracił przytomność.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie takie upadki już skoczkowie przeżywali.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pewnie helikopterem.... No cóz. Zobaczymy co przyniesie niedziela.Grzesiek pisze:Masz rację. Morgenstern, Widhoelzl, Pochwała... Możnaby ich tak długo wymieniać. Tymczasem w "Sporcie" w TVP2 podawali, że Mazocha przewożą do Krakowa.R-11 Kleszczowa pisze:Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie takie upadki już skoczkowie przeżywali.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Jak na razie w kwalifikacjach :
Śliż - 76 m.
Żyła - 110m.
Skupień - 115.5m
Bachleda - 116m
Rutkowski - 116.5m.
Mateja - 123m.
[ Dodano: 2007-01-21, 12:47 ]
Hula 111m. No więc już Skupien, Bachleda, Rutkowski i Mateja są w konkursie. Do tego pewnie Stoch i Małysz więc dziś będzie naszych 6.
Śliż - 76 m.
Żyła - 110m.
Skupień - 115.5m
Bachleda - 116m
Rutkowski - 116.5m.
Mateja - 123m.
[ Dodano: 2007-01-21, 12:47 ]
Hula 111m. No więc już Skupien, Bachleda, Rutkowski i Mateja są w konkursie. Do tego pewnie Stoch i Małysz więc dziś będzie naszych 6.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Brawo brawo, ale te wyniki i tak tylko zacierają prawdziwe oblicze polskiego sportu
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
http://sport.gazeta.pl/reczna/1,78466,3880313.html
Oprócz wygranych Małysza i Kowalczyk ,dzisiejszego dnia Polska wygrała z Tunezją w Mistrzostwach świata w piłce ręcznej.
Oprócz wygranych Małysza i Kowalczyk ,dzisiejszego dnia Polska wygrała z Tunezją w Mistrzostwach świata w piłce ręcznej.
Niby tak, ale wszystko ostatnio wychodzi nam nadzwyczaj nieźle. Rajd Dakar, Kubica, Małysz, Kowalczyk, Sikora, siatkarze, piłkarze ręczni i nożni, pływacy, snowboardziści i pewnie wiele innych dyscyplin o których na szybko zapomniałem. Koszykarze jeszcze powinni się trochę podciągnąćR-11 Kleszczowa pisze:ale te wyniki i tak tylko zacierają prawdziwe oblicze polskiego sportu
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
-
Ikarus 5780
Małysz wygrał, zawsze go oglądam, a akurat dzisiaj po pierwszej serii chciało mi się spać i nie dotrwałem. Szkoda, ale czekam na jutro.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z tej listy to koszykarze akurat zrobili więcej niż piłkarzePiotrek pisze:Niby tak, ale wszystko ostatnio wychodzi nam nadzwyczaj nieźle. Rajd Dakar, Kubica, Małysz, Kowalczyk, Sikora, siatkarze, piłkarze ręczni i nożni, pływacy, snowboardziści i pewnie wiele innych dyscyplin o których na szybko zapomniałem. Koszykarze jeszcze powinni się trochę podciągnąćR-11 Kleszczowa pisze:ale te wyniki i tak tylko zacierają prawdziwe oblicze polskiego sportu
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"