W związku z problemami technicznymi możliwe są utrudnienia w dostępie do forum w najbliższych dniach.
Pytanie o przewĂłz rowerĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- gregory5576
- Kontakt:
Kozik pisze:Dobra, dobra Gregory. Może rower jest do jeżdżenia. Natomiast czasami rowerzyście może wydarzyć się jakaś poważna awaria (wiem z doświadczenia, bo sam bardzo dużo jeżdżę rowerem) typu: rozerwanie łańcucha, bardzo duże pęknięcie dętki, pęknięcie linek hamulcowych. Po tego typu awarii nie da rady kontynuować jazdy. Wtedy właśnie konieczne jest istnienie możliwości przewozu roweru środkami komunikacji publicznej. Czy nie mam racji?
Niewielkie - daje rade. Spore - KM.desert_eag pisze:Doskonała na pęknięcie
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
desert_eag
Poddaje siędesert_eag pisze:"nadużycie semantyczne"
Polecam: http://www.zm.org.pl
- gregory5576
- Kontakt:
Piotrek pisze:Naprawdę coś takiego miało miejsce?gregory5576 pisze:ale jak widzę że ludek pcha się na siłę ze sprawnym rowerem a matka z małym dzieckiem w wózku lub inwalida na wózku zostaje na przystanku
gregory5576 pisze:ale jak widzę że ludek pcha się na siłę ze sprawnym rowerem a matka z małym dzieckiem w wózku lub inwalida na wózku zostaje na przystanku , bo taki owaki to wielki pan i nie chce ustąpić miejsca należnego w/w osobą to mnie szlag trafia . Jeden tak chciał zrobić to nie pojechał. Sory ale taki już jestem.
- Colony
- Kontakt:
Jako rowerzysta dodam, że nawet ze sprawnym rowerem czasami trzeba pojechać koniec miasta jeśli chce się jechać no wycieczkę choćby do Kampinosu. Po całym dniu walania się po wertepach nie każdy ma siłę wrócić jeszcze przez całą Warszawę do domu na rowerze. Komunikacja jest też dla mnie. Na rzeźni solarki spokojnie zmieszczą się dwa wózki i rower, a rzadko bywa więcej ludzi z tym towarem.
Oczywiście chamstwem byłoby pchać się do busa z rowerem w porannym szczycie, ale to inna sprawa.
Oczywiście chamstwem byłoby pchać się do busa z rowerem w porannym szczycie, ale to inna sprawa.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- gregory5576
- Kontakt:
Colony pisze:Jako rowerzysta dodam, że nawet ze sprawnym rowerem czasami trzeba pojechać koniec miasta jeśli chce się jechać no wycieczkę choćby do Kampinosu. Po całym dniu walania się po wertepach nie każdy ma siłę wrócić jeszcze przez całą Warszawę do domu na rowerze. Komunikacja jest też dla mnie. Na rzeźni solarki spokojnie zmieszczą się dwa wózki i rower, a rzadko bywa więcej ludzi z tym towarem.
No a jak w porannym szczycie na 17 podjedzie dwuskład, a nie trójskład i mnóstwo ludzi chce jechac do pracy, a nie ma totalnie jak wejść i nagle jakas matka z wózkiem się chce pchać do wagonu to niby jest dobrze
I to z zabłoconym kołami
I jeszcze za darmo jedzie 
Apropo różnego rodzaju wózków: ostatnio w tramwajach grasuje żebrak na ... wózku inwalidzkim. Wydawałoby się niemozliwe, a jednak! Zawsze znajdzie się jakiś frajer co pomoże mu wsiąść, a potem jeździ taki po wagonie ze swoim kubkiem.
Apropo różnego rodzaju wózków: ostatnio w tramwajach grasuje żebrak na ... wózku inwalidzkim. Wydawałoby się niemozliwe, a jednak! Zawsze znajdzie się jakiś frajer co pomoże mu wsiąść, a potem jeździ taki po wagonie ze swoim kubkiem.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- gregory5576
- Kontakt:
jak wejść i nagle jakas matka z wózkiem się chce pchać do wagonu to niby jest dobrze 
To się należy jest prawidłowo i dobrze, bo matka z wózkiem jedzie na przykład do żłobka a potem do pracy. A młodzieniec z rowerem może wsiąść nań i pojechać na nim do pracy i szkoły.I to koniecznie ścieżką rowerową tam gdzie jest, a nie środkiem ulicy.A matka z wózkiem nie pojedzie na nim (wózku), mogą takie osoby mieć miesięczne. Matki mają większe prawo do jazdy zbiorkomem, niż kolo z rowerem. Powinno się cofnąć to przyzwolenie.
Nie tylko. W Niemczech generalnie rowerów nie wolno wozić w dni robocze w godzinach 6-9 i 14-19. Za przewóz roweru w tym czasie kanary wypisują mandaty.Kra pisze:Takie rozwiązanie jest np. w Berlinie w S-Bahn.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- gregory5576
- Kontakt:
Kra pisze:Albo wprowadzić zakaz przewozu rowerów w zaznaczonych godzinach szczytu komunikacyjnego. Takie rozwiązanie jest np. w Berlinie w S-Bahn.