Jacek masz duzo racji wystarczy nim jechac do pracy i wszystko slychacjacek pisze:Ale wiele innych niedociagnięc fabrycznychAdam G. pisze:tylko ITS ma takie luksusy fabrycznie
Wyposażenie warszawskich autobusów
-
KILLER4911
- (KILLER 4739)
-
jacek
- Zbanowany
To co zapewne słyszyć jezdząc N64 i innymi to juz zapewne zmeczenie materiału i dające sie we znaki usterki, a Ja miałem na mysli szczegóły w wyposazeniu tych wozów.KILLER4739 pisze:Jacek masz duzo racji wystarczy nim jechac do pracy i wszystko slychacjacek pisze: Ale wiele innych niedociagnięc fabrycznych
Brak elektrycznych lusterek, ktore bylyby wskazane, zwłaszcza przy zmianach kierowcow na przystankach (mają je tylko wozy A201-215), a także brak swiateł przeciwmgielnych
(przednich) w przegubach, a bardziej to by bylo wskazane, aniżeli mocne silniki pozwalajace osiagac dobre osiagi, a przez to zakładane są kagańce, które maja negatywny wplyw na skrzynie biegów
Brak leniucha w przegubach, umozliwiającego otwieranie wszystkich drzwi jednoczesnie , też należy do wad, ale przynajmniej maja te grające pudełeczka pod sufitem, które umilaja prace w jakimś tam stopniu
Co do zamontowanych odbiorników radiowych to jest tak:
- fabrycznie zamontowane radia sa tylko w trzech czerwonych manach z Gdańska.
- nowe U12 i U18 przyszły z całą instalacja, sa głośniki no ale MZA szukało oszczędności i wozy przyszły bez radia, nie na nawet (kieszeni)miejsca na radio. Zamiast tego sa elektyczne lusterka które nie działaja w dużej części wozów
- w starych manach kierowcy sami sobie montuja radia na własny koszt, przetwornice montuja elektrycy za niewielką opłatą
no ale zdarzają sie przypadki ze przetwornice sa kradzione i wtedy z radia dupa
I bardzo duża częśc manów nie ma radia więc nie wiem skąd kolega twierdzi ze prawie wszystkie maja
-Zaś w nowych jelczach kierowcy podpinają radia do zapalniczki ale to rzadkość. Takie próby często kończa sie zwarciem i przepaleniem bezpiecznika
- fabrycznie zamontowane radia sa tylko w trzech czerwonych manach z Gdańska.
- nowe U12 i U18 przyszły z całą instalacja, sa głośniki no ale MZA szukało oszczędności i wozy przyszły bez radia, nie na nawet (kieszeni)miejsca na radio. Zamiast tego sa elektyczne lusterka które nie działaja w dużej części wozów
- w starych manach kierowcy sami sobie montuja radia na własny koszt, przetwornice montuja elektrycy za niewielką opłatą
I bardzo duża częśc manów nie ma radia więc nie wiem skąd kolega twierdzi ze prawie wszystkie maja
-Zaś w nowych jelczach kierowcy podpinają radia do zapalniczki ale to rzadkość. Takie próby często kończa sie zwarciem i przepaleniem bezpiecznika
5280
Po pierwsze tylko 2 Gdańszczaki mają radio wbudowane, po drugie duża częsc Manów ma Radio, jedne jeszcze mają, w drugich ukradzione a w 3 zdemontowano... ale jakby nie patrzeć to już prawie kazdy miał 
A pozatym tak jak mówie, własciciele często zabierają radia by inny kierowca nie podje.....ł
A pozatym tak jak mówie, własciciele często zabierają radia by inny kierowca nie podje.....ł
To moim zdaniem jest fajne przynajmniej jeden nowy autobus w którym kierowcy nie katują wszystkich drzwi jak wysiada jedna osoba. Z drugiej strony wiem że jak sie jeździ po 8h dziennie to sie nie chce otwierać każdych drzwi osobno ale tu kierowca jest zmuszony się "bawić "drzwiamijacek pisze:Brak leniucha w przegubach, umozliwiającego otwieranie wszystkich drzwi jednoczesnie