[Lublin] Głodówka w MPK

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 lut 2007, 0:43

na takiej samej zasadzie można się przyczepić do kar wystawianych u ajentów w sieci ZTM, o czym była mowa...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 22 lut 2007, 9:56

MeWa pisze:na takiej samej zasadzie można się przyczepić do kar wystawianych u ajentów w sieci ZTM, o czym była mowa...
:arrow: A to dlaczego? Przecież ajenci jeżdżą na zlecenie ZTM, a nie na własną rękę, a poza tym obowiązują u nich jednolite przepisy, uchwalone przez radnych miejskich.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 23 lut 2007, 0:20

MZ pisze:
MeWa pisze:na takiej samej zasadzie można się przyczepić do kar wystawianych u ajentów w sieci ZTM, o czym była mowa...
:arrow: A to dlaczego? Przecież ajenci jeżdżą na zlecenie ZTM, a nie na własną rękę, a poza tym obowiązują u nich jednolite przepisy, uchwalone przez radnych miejskich.
Czytałeś to co wypisałem z raportu NIK? Jeśli nie - to odsyłam do tematu na Taborze.

viewtopic.php?p=155728#155728

Punkt 3.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 23 lut 2007, 9:11

MeWa pisze:Czytałeś to co wypisałem z raportu NIK? Jeśli nie - to odsyłam do tematu na Taborze.
:arrow: Hmmm, czytałem, ale jakoś nie utkwiło mi to jakoś w pamięci. Jeśli chodzi o ten fragment:
NIK pisze:W Warszawie kontroli dokumentów przewozu dokonywali pracownicy Zarządu Transportu Miejskiego, gdyż zawarte przez ZTM z przewoźnikami komunalnymi, tj. Miejskimi Zakładami Autobusowymi, Tramwajami Warszawskimi i Metrem Warszawskim, porozumienia w sprawie wykonywania przewozów w komunikacji miejskiej zawierały postanowienia upoważniające ZTM do wykonywania takich kontroli. Jednakże tego rodzaju kontrole ZTM przeprowadzał równieź w środkach transportowych innych (prywatnych) przewoźników pomimo, iż zawarte z nimi umowy na wykonywanie usług przewozowych nie zawierały stosownych upoważnień.
... to rozwiązanie jest tylko jedno - podpisać wreszcie brakujące upoważnienia z każdym ajentem.

ODPOWIEDZ