[Lublin] GĹodĂłwka w MPK
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
Czytałeś to co wypisałem z raportu NIK? Jeśli nie - to odsyłam do tematu na Taborze.MZ pisze:MeWa pisze:na takiej samej zasadzie można się przyczepić do kar wystawianych u ajentów w sieci ZTM, o czym była mowa...A to dlaczego? Przecież ajenci jeżdżą na zlecenie ZTM, a nie na własną rękę, a poza tym obowiązują u nich jednolite przepisy, uchwalone przez radnych miejskich.
viewtopic.php?p=155728#155728
Punkt 3.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
MeWa pisze:Czytałeś to co wypisałem z raportu NIK? Jeśli nie - to odsyłam do tematu na Taborze.
... to rozwiązanie jest tylko jedno - podpisać wreszcie brakujące upoważnienia z każdym ajentem.NIK pisze:W Warszawie kontroli dokumentów przewozu dokonywali pracownicy Zarządu Transportu Miejskiego, gdyż zawarte przez ZTM z przewoźnikami komunalnymi, tj. Miejskimi Zakładami Autobusowymi, Tramwajami Warszawskimi i Metrem Warszawskim, porozumienia w sprawie wykonywania przewozów w komunikacji miejskiej zawierały postanowienia upoważniające ZTM do wykonywania takich kontroli. Jednakże tego rodzaju kontrole ZTM przeprowadzał równieź w środkach transportowych innych (prywatnych) przewoźników pomimo, iż zawarte z nimi umowy na wykonywanie usług przewozowych nie zawierały stosownych upoważnień.