Dokładnie. Podstawówka i gim to pełny lajt, LO/Tech zależnie od poziomu szkoły może być łatwo lub trodno, ale studia to już hardcore... Zarywane noce, tysiące stron do przeczytania na zaliczenie semestralne/końcowe itp...A czasami cztery razy do roku, jak doliczysz sesje poprawkowe.
Wakacje, Wakacje...
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Trochę przesadzasz. Po prostu charakterystyka nauki jest zupełnie inna.Proboszcz pisze:ale studia to już hardcore... Zarywane noce, tysiące stron do przeczytania na zaliczenie semestralne/końcowe itp...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Właśnie zacząłem trzecią klasę.reserved pisze:Zdasz sobie sprawę w trzeciej klasie że robisz błąd... bo ja nadrabiałem całe trzy lata w dwa tygodnie... szczęśliwie uszedłem z życiem.
Opierdzielałem się równo od dawna. Tendencja spadkowa średnich: 5.0, 4.7, 4.4, 3.9, 3.75.
I miałem takie średnie, a nie dużo mniejsze i nie miałem żadnych dwój nigdy na świadectwie tylko dlatego, że zaliczałem pół roku z wielu przedmiotów w tydzień albo dwa w czerwcu.
Mam nadzieję, że jakoś się zmuszę do choć trochę systematycznej pracy w tym roku... Może to pozwoli mi zdać jakkolwiek ten cholerny egzamin.
- R-9 Chełmska
Faktycznie, ale jeśli ktoś nie uczy się cały semestr, bo widzi, że nie ma klasówek itp jak w LO, a nagle przychodzi sesja i ma zaliczyć 7-8 przedmiotów to jednak jest hardcoreTrochę przesadzasz. Po prostu charakterystyka nauki jest zupełnie inna.
Nie przystępując nie możesz go ani zdać, ani nie zdać. Bo do obu tych rzeczy konieczna jest obecność na rzeczonym egzaminie i przystąpienie do niego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- R-9 Chełmska