Remont MarszaĹkowskiej
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale szkoda, że nie przysunęli też tego w przeciwną stronę. No i zobaczymy, czy cokolwiek ubędzie, czy tylko "zyskamy" jeden nowy...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No zaraz, a ten pod arkadami (w stronę południową na Marszałkowskiej) zostaje?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to czemu?Plesim pisze:No ten miał właśnie zniknąć. Swoją drogą jeżeli nie będzie tego przystanku to powstanie nowe , bardzo kolizyjne miejsce na placu.inż. Glonojad pisze:No zaraz, a ten pod arkadami (w stronę południową na Marszałkowskiej) zostaje?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Dzis dokonałem oględzin remontowanej Marszałkowskiej.
Przystanek pl. Zbawiciela 03 zostaje + dodatkowy nad Trasą Ł. Tory są już ułożone w calości, siec trakcyjna przwieszona na nowe słupy. Trzy nowe sygnalizacje świetlne już uruchomione (na razie żółte migające). Przy sygnalizacji mamy ciekawostkę. Po raz pierwszy będzie to sygnalizacja wzbudzana ale nie pętlą indukcyjną tylko za pomocą kamer. Ciekawe jak to się sprawdzi. O gęstości sygnalizacji nie będe się wypowiadał.
W poniedziałek ma być przywrócony ruch zarowno tramwajow jak i samochodow. Czarno to widzę gdyż żaden przystanek tramwajowy nie jest skończony. Nie są również zakończone roboty związane z ułożeniem płyt na torowisku oraz krawęzników. Na jezdni też jest jeszcze sporo do zrobienia. Chodniki napewno nie zostaną skończone do poniedziałku.
Mam nadzieje że mimo wszystko uda się przywrócić ruch w terminie. Co ciekawe są już mapki ZTM-u z datą poniedziłkową i tramwajmi na Marszałkowskiej i Pulawskiej.
Przystanek pl. Zbawiciela 03 zostaje + dodatkowy nad Trasą Ł. Tory są już ułożone w calości, siec trakcyjna przwieszona na nowe słupy. Trzy nowe sygnalizacje świetlne już uruchomione (na razie żółte migające). Przy sygnalizacji mamy ciekawostkę. Po raz pierwszy będzie to sygnalizacja wzbudzana ale nie pętlą indukcyjną tylko za pomocą kamer. Ciekawe jak to się sprawdzi. O gęstości sygnalizacji nie będe się wypowiadał.
W poniedziałek ma być przywrócony ruch zarowno tramwajow jak i samochodow. Czarno to widzę gdyż żaden przystanek tramwajowy nie jest skończony. Nie są również zakończone roboty związane z ułożeniem płyt na torowisku oraz krawęzników. Na jezdni też jest jeszcze sporo do zrobienia. Chodniki napewno nie zostaną skończone do poniedziałku.
Mam nadzieje że mimo wszystko uda się przywrócić ruch w terminie. Co ciekawe są już mapki ZTM-u z datą poniedziłkową i tramwajmi na Marszałkowskiej i Pulawskiej.
Zastanawia mnie jednak to:
Nie mogli już stworzyć zespołu o jednej nazwie z przystankami na dole?ZTM pisze:Od dnia 22.05.2006 (poniedziałek) od początku kursowania zostaje uruchomiony dodatkowy przystanek TRASA ŁAZIENKOWSKA 01 zlokalizowany na ul. Marszałkowskiej na wiadukcie nad Trasą Łazienkowską. Przystanek obowiązuje dla linii 18, 19, 36.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A w kazdym razie to także uwazam, ze nazwa TŁ 01 jest głupia. Powinno być Marszałkowska
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Pewnie kierują się tą samą zasadą co na przystankach Słowackiego - Al. Armii Krajowej.MZ pisze:Od poniedziałku autobusy i tramwaje wracają na swoje stałe trasy na Marszałkowskiej.
Zastanawia mnie jednak to:Nie mogli już stworzyć zespołu o jednej nazwie z przystankami na dole?ZTM pisze:Od dnia 22.05.2006 (poniedziałek) od początku kursowania zostaje uruchomiony dodatkowy przystanek TRASA ŁAZIENKOWSKA 01 zlokalizowany na ul. Marszałkowskiej na wiadukcie nad Trasą Łazienkowską. Przystanek obowiązuje dla linii 18, 19, 36.
Ale mniejsza z tym. Grunt, że przystanek, o którego konieczności istnienia pisałem już z rok temu, wreszcie powstał. Marszałkowska stanie się punktem przesiadkowym na Puławską z TŁ.
505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Racja racja. A jeszcze nie dawno chciałem, żeby czerwone z Marszałkowskiej zabrać, a teraz nic z tegoAndrzej pisze: 505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ale porobili
. Nie dość że przystanki za gęsto, to jeszcze każdy ma inną nazwę.
Takiego bałaganu nie ma nigdzie indziej
.
PS: czy nie lepiej by było, aby przystanki: TŁ, Litewska, Marszałkowska miały wspólną nazwę "Litewska - szpital"
PS: czy nie lepiej by było, aby przystanki: TŁ, Litewska, Marszałkowska miały wspólną nazwę "Litewska - szpital"
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
a czemuż to?Tm pisze:z drugiej strony tramwaje staną się mniej konkurencyjne względem tych liniiAndrzej pisze:505 i 524 będą jeszcze mniej ważne.
czasem jechałem przystanek dalej do Politechniki do 524 tylko dlatego, że jest spory kawałek do prześcia na tramwaj z TŁ. teraz będzie już blisko a 524 jest rzadko.
ostatecznie jest jeszcze 122.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9