Ale tramwaje takich standardów jak 190 nie osiągają. Z całym szacunkiem.Glonojad pisze:im gorszy w nim standard, tym większa porównawcza pojemność tramwajów.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie. Autobusy są za małe do obsługi W-Zki. A tymczasem, zamiast wzmocnić 190, puszcza się na wuzetkę 160 wraz z przeniesieniem na nią jeszcze dodatkowych pasażerów. I na tym pewnie jeszcze nie koniec.pawcio pisze:Ale tramwaje takich standardów jak 190 nie osiągają. Z całym szacunkiem.Glonojad pisze:im gorszy w nim standard, tym większa porównawcza pojemność tramwajów.
Powtarzam - tutaj błędem jest szacowanie efektywności rozwiązania w % wykorzystania podaży miejsc, raczej należałoby liczyć % wykorzystania podaży na 1 "slot". I tu już 190 wcale takie wspaniałe nie wyjdzie oczywiście.
Tak więc nie wiem, co proponujesz - skasować 46, bo się ludzie do niego mieszczą, by zwolnić sloty na wzmocnienie 190?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wiesz, że nie. Wiem natomiast, że nie ma obecnie możliwości wycofania z WZ-ki 160. Trzeba więc poczekać na zamknięcie Mostu dla samochodów i zacząć się intensywnie zastanawiać, jak by to miało wszystko wyglądać po otwarciu M2C.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A do tego czasu najlepiej sparaliżować TTA wpierdzielając nań kolejną linię z innego mostu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Myślisz, że tak to się skończy? Nie wiem jak jest rano, ale po południu generalnie TTA ma jeszcze rezerwę przepustowości. Jeżeli tylko tramwajarze przy tunelu w stronę Pragi podciągają do końca, a nie tylko na swój skład.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat obserwowałem po południu i całe rezerwy wydają się spalane na pokrycie turbulencji wynikających z przejazdu czwórki. Mniej więcej wtedy, kiedy wszystko działało "na bieżąco" pojawiała się następna czwóra... więc jeśli obecnie zdarzają się kolejki na 5 pojazdów...
Nawet, jeśli przepustowość w ogólnym rozrachunku wytrzyma, to będzie sporo problemów chwilowych czyli duże straty czasu dla pasażerów. Z ruchem drogowym tak jest, że już po niedużym przekroczeniu przepustowości dramatycznie spadają warunki ruchu. Łatwo przedobrzyć. Aczkolwiek wiadomy decydent z ZTM na taki argument machnie ręką i powie "zmieści się". Technikę miał zawsze w dupie.
Nawet, jeśli przepustowość w ogólnym rozrachunku wytrzyma, to będzie sporo problemów chwilowych czyli duże straty czasu dla pasażerów. Z ruchem drogowym tak jest, że już po niedużym przekroczeniu przepustowości dramatycznie spadają warunki ruchu. Łatwo przedobrzyć. Aczkolwiek wiadomy decydent z ZTM na taki argument machnie ręką i powie "zmieści się". Technikę miał zawsze w dupie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dobranoc. Na dwa tygodnie. A najlepiej nie wracaj.marekb pisze:Banda szczeników![]()
![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"Skoro ten przystanek jest, to znaczy, że jest potrzebny".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja tylko cytuję.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nie mogłaby.marekb pisze:Czy [...] linia 156 mogła by [...] ?
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.