"Śnieżna apokalipsa" - 29.11.2010

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 01 gru 2010, 1:29

Łukasz pisze:Albo przynajmniej zrób prawo jazdy, żebyś miał jakiekolwiek szansę na równą dyskusję.
wydaje mi się, że Adam ma akurat prawo jazdy.
Łukasz pisze:O czym Ty mówisz? Tam stało 50 autobusów.
o czym ja mówię? Nie tylko Żerań cierpiał. Na Wolskiej stało kilkanaście czy więcej tramwajów, na Solidarności dla odmiany nic nie jechało. Poniższy temat pokazuje, że problemy występowały praktycznie wszędzie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 01 gru 2010, 1:33

TOMEK pisze:Za dwie godziny muszę być w Legionowie. Co dzisiaj jest pewniejsze, pociąg czy autobus :?: :>
Wczoraj po 17 to nawet na Tamce korka nie było.

[ Dodano: |1 Gru 2010|, 2010 01:38 ]
MichalJ pisze:A dzisiaj to lajtowo miałem, tylko przystanki pod zaspami całkiem. Tego na Goworka to chyba nikt nie dotknął łopatą, Sielce podobnie.

No i o 15:05 wysiadłem na Goworka z 501 (rzęch solówka śmierdząca spalinami).
Nie marudź, to ogrzewanie przecież - komorowe.
ŁK

Adam G.

Post autor: Adam G. » 01 gru 2010, 1:41

Łukasz pisze:Kupisz sobie samochód to zmienisz zdanie. Albo przynajmniej zrób prawo jazdy, żebyś miał jakiekolwiek szansę na równą dyskusję.
Lekarz kazał przytakiwać, a tymczasem zaserwowałeś niektórym co bardziej zorientowanym osobom gigantyczną dawkę wspaniałego humoru :)
noidea

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 01 gru 2010, 1:43

bosman30 pisze:I jeszcze chamsko narzekają że wczoraj żadne 508 przez około 40 min nie odjechało z M M.To jest skandal :!: I dlaczego śnieg pada w zimę :co:
Jest jesień. Liście powinny spadać, a nie śnieg!

[ Dodano: |1 Gru 2010|, 2010 01:45 ]
8833 pisze: Przecież obiecywali że będzie ciepło do połowy listopada. DzisiaJ jak jechałem 24 w pierwszym wagonie było ciepło a w drugim lodowato.
.
Było ciepło do połowy.
ŁK

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 01 gru 2010, 1:47

BJ pisze:
zzz pisze:Lubisz stac 4-6h w samochodzie?
Wolę 4-6h w samochodzie niż 4-6h w autobusie :>
I właśnie przez takie idiotyczne myślenie jak Twoje, mieliśmy korki na mieście (Mam na myśli poniedziałkowy paraliż) przez geniuszy w swoich samochodach, po jednej osobie na wóz... Tak więcej idiotów w puszkach! A zamieniaj BUS na złom puszkowy, ja mam samochód i jeżdżę nim jak naprawdę muszę, lub późno kończę pracę i mam duże szanse czekania 20 minut na nocny. Jak muszę jechać do Centrum to wolę tramwajem lub metrem do którego mam 7 minut, bo gdybym jechał samochodem w godzinach szczytu, to i tak byłbym 3x razy dłużej, ale przecież wygodniej i tyłek rośnie... A jeszcze znależć miejsce do zaparkowania, no po prostu czysta przyjemność... Ja patrzę na to obiektywnie, a nie jak Ty z własnego wygodnictwa, zacznij jeździć samochodem a po krótkim czasie, będziesz jeszcze dwa razy większy niż teraz jesteś.
Łukasz pisze:
bosman30 pisze:I jeszcze chamsko narzekają że wczoraj żadne 508 przez około 40 min nie odjechało z M M.To jest skandal :!: I dlaczego śnieg pada w zimę :co:
Jest jesień. Liście powinny spadać, a nie śnieg!
Buahahahaha, no to teraz mnie powaliłeś swoją logiką :D Dziękuję za uśmiech na ustach na dobranoc :D

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 01 gru 2010, 1:49

MeWa pisze:
Łukasz pisze:Albo przynajmniej zrób prawo jazdy, żebyś miał jakiekolwiek szansę na równą dyskusję.
wydaje mi się, że Adam ma akurat prawo jazdy.
Łukasz pisze:O czym Ty mówisz? Tam stało 50 autobusów.
o czym ja mówię? Nie tylko Żerań cierpiał. Na Wolskiej stało kilkanaście czy więcej tramwajów, na Solidarności dla odmiany nic nie jechało. Poniższy temat pokazuje, że problemy występowały praktycznie wszędzie.
To może nie umie jeździć mimo to? Akurat jeżdżenie samochodem to jedna z fajniejszych rzeczy jakie można robić w mieście.

To może jak jest śnieg, to po prostu cała komunikacja powinna zjeżdżać do zajezdni, jak w Wigilię?
ŁK

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 01 gru 2010, 1:55

Łukasz pisze: To może nie umie jeździć mimo to? Akurat jeżdżenie samochodem to jedna z fajniejszych rzeczy jakie można robić w mieście.
O tak, jazda w korku, za innym samochodem to wspaniała przyjemność :D Mmmm, uwielbiam to :) Szczególnie jak jadę BUS-pasem i omijam takich jak Ty :)
Łukasz pisze: To może jak jest śnieg, to po prostu cała komunikacja powinna zjeżdżać do zajezdni, jak w Wigilię?
A może tacy ynteligenci jak Ty, powinni przechodzić badania psychologiczne przed napisaniem postu i wejściem do samochodu? Halo, to właśnie głównie przez kierowców osobówek i ich logikę są korki na mieście podczas takiej pogody, a nie przez komunikację ](*,) Doradzę tylko byś się już nie pogrążał, bo zaraz wywnioskuję, że bardziej już się nie da jak Ty. Wyobraź sobie co by było, gdyby 50% pasażerów KM przesiadło się do swoich samochdów, zapomnij byś w ogóle dojechał do domu... Ale chyba jednak zbyt dużo wymagam od takiego człowieka jak Ty.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 01 gru 2010, 2:01

Łukasz pisze:To może nie umie jeździć mimo to?
Owszem, niewiele ponad rok posiadania prawa jazdy nie czyni mnie mistrzem kierownicy i z pewnością moja jazda jest pełna wad, które prędzej czy później zostaną wyeliminowane.
Niemniej jednak, takie teksty są z Twojej strony bezczelne i pozwalają mi mniemać, że dyskutuję z idiotą, a nie myślącym trzeźwo człowiekiem, sorry.
Po pierwsze - nie znając człowieka, z góry zakładasz, że nie ma prawa jazdy ani samochodu (uważasz się tym samym za istotę wyższą, prawdopodobnie dlatego że owe rzeczy posiadasz i jesteś z tego nadzwyczaj dumny), po drugie - oceniasz jego jazdę, której prawdopodobnie nigdy w życiu nie widziałeś (tu wolę nie wnikać, czy jest to kwestia osobistego przekonania o poziomie wyszkolenia młodych kierowców, czy może po prostu jakiś kompleks).
noidea

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 01 gru 2010, 2:55

Łukasz pisze:
MeWa pisze:wydaje mi się, że Adam ma akurat prawo jazdy.
To może nie umie jeździć mimo to? Akurat jeżdżenie samochodem to jedna z fajniejszych rzeczy jakie można robić w mieście.

To może jak jest śnieg, to po prostu cała komunikacja powinna zjeżdżać do zajezdni, jak w Wigilię?
Twoje wychwalanie się wyższością samochodu nad autobusami jest żałosne. A może w takie śniegi jakie były w poniedziałek samochody zostawiać i iść na piechotę. Sam osobiście w poniedziałek wracałem z Ochoty przed tym całym armagedonem i widziałem, że autobusy sobie nieźle radziły w śniegu niż osobówki i niekiedy jechały szybciej.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

Awatar użytkownika
Delfino
Kontakt:

Post autor: Delfino » 01 gru 2010, 4:03

Łukasz pisze: Akurat jeżdżenie samochodem to jedna z fajniejszych rzeczy jakie można robić w mieście.
Eee tam. Jeżdżenie autobusem jest fajniejsze :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 gru 2010, 6:57

Adam G. pisze: Niemniej jednak, takie teksty są z Twojej strony bezczelne i pozwalają mi mniemać, że dyskutuję z idiotą, a nie myślącym trzeźwo człowiekiem, sorry.
Nie od dziś wiadomo, czego można po Twoim interlokutorze oczekiwać, więc zamiast się wdawać w pyskówki było po prostu post zgłosić. Szkoda tracić punkty. (Sam nawet się czasem stosuję do tej zasady i nawet czasem działa :p ).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 01 gru 2010, 7:52

dodajcie kolejną datę apokalipsy - już jutro, 2.12.2010, od 5:00 na antenie Telewizji 3D Warszawa :)
Obrazek

Walas

Post autor: Walas » 01 gru 2010, 8:24

Delfino pisze: W taki dzień czas oczekiwania na połączenie z Centralą to minimum godzina. Zgłosiłem problem na ekspedycji na Żeraniu, pani stwierdziła, że do ZTMu nie jest w stanie się dodzwonić. Na tym się skończyło.
Wczoraj kierowca z 1302, który padł na Cm. Woskim i chciał zgłosić tą awarię po naciśnięciu zółtego(?) przycisku czekał na połączenie 15-20min i dopiero jak nacisnął czerwony przycisk to dopiero się zgłosili :D .
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 01 gru 2010, 11:37

@Flash: Ty jednak jestes zwyczajnie tepy.
Mieszkajac tu, gdzie mieszkam, samochod o kazdej porze to najlepsze rozwiazanie. Mieszkajac chocby na Sluzewcu, pewnie bym mial inne zdanie w konfrontacji bus vs. woz.
Ale juz wole mieszkac tutaj w ciszy i spokoju przy lesie bez rozrywek typu wiercenie wiertarka w sobote o 7 rano i postac w korku. Jak bede mial auto i bede mial potrzebe pojechania na Bielany, to sobie je zostawie na P&R.
Aluzje do mojego wygladu pokazuja tylko twoja glupote. Ale zawsze moge na twoim poziomie napisac, ze dobrze, ze to czytam, a nie slucham, bo jeszcze w ramach seplenienia bym mial darmowy prysznic z twej strony.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 01 gru 2010, 11:44

BJ pisze:@Flash: Ty jednak jestes zwyczajnie tepy.
Z przyjemnością wysyłam cię na kolejny urlop :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Zablokowany