"ĹnieĹźna apokalipsa" - 29.11.2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Drogi juz są białe, nawet Ostrobramska się nie obroniła. 148 ma juz takie opóźnienia że z Wiatracznej jednocześnie ruszyły 2 brygady.
Bylem w Deichmanie w Centrum Goclaw (czyli po prostu Tesco
) i w pewnym momencie włączył się alarm, czujki wykryły zbyt wielki ciężar śniegu na dachu. Automat rozkazał zostawić zakupy i wszytkich klientów oraz pracowników całego centrum skierowal natychmiast do wyjścia. Tak olewczego wykonywania poleceń to ja chyba nigdy wcześniej nie widziałem
Każdy spokojnie słuchał po czym wracał do zakupów, sprzedawcy robili swoje, klienci swoje a ostrzegawczy głos przez 10 minut kierował wszystkich do wyjścia. Potem juz sam w końcu wyszedłem więc nie wiem czy raczyli ewakuowac centrum czy też nie.
Bylem w Deichmanie w Centrum Goclaw (czyli po prostu Tesco
To co się dzieje na ulicach to katastrofa. Wszędzie na Białołęce, Pradze płn., Jabłonnie, Legionowie drogi białe. Bardzo gruba warstwa śniegu na wszystkich pasach Płochocińskiej, Modlińskiej, obwodnicy Jabłonny, i tak dalej i tak dalej .... Zmiana pasa ruchu to wyjazd i wjazd w bardzo głębokie koleiny, samochodem nosi na boki, prędkość to 30-40 km/h szybciej się i tak nie da bo wszyscy tyle jadą. Na rzadko uczęszczanych pasach do skrętu zalega gruba warstwa białego puchu, zakopać się można. Ale nie ma się co dziwić. Przy takich opadach utrzymanie czarnej jezdni jest po prostu niemożliwe. Stoi Modlińska od Płochocińskiej do Trasy Toruńskiej, Płochocińska od PKP Żerań do Modlińskiej, Marywilska od Trasy Toruńskiej przez Czołową do PKP Płudy. Stoi DK61 w Legionowie w obu kierunkach. W Jabłonnie przed rondem na początku obwodnicy od strony Warszawy tir nie mógł podjechać pod wzniesienie.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Dolna... Jadąc na górę po 13 miałem autobus idealnie o czasie, przy podjeździe na górę nie było żadnych większych problemów, drobny korek sprawił, że trwało to dwa cykle świateł. Dużo gorzej za to wyglądał mój powrót po 14:30 z Odyńca. Autobus, który miał być o 14.46 przyjechał ok. 15.00, korek był na Odyńca przed Niepodległości i, bardzo duży, około piętnastu minut w plecy, na Dolnej - ludzie bali się zjeżdżać po śliskiej jezdni szybciej niż 10km/h. Co ciekawe przy Torze Stegny moje 172 miało na ogonie kolejną brygadę.pietia pisze:Czy były dziś problemy z podjazdem Dolną? Pytam, bo między 11.45 a 12.20 na DWZ nie pojawiło się ani jedno 172. Za to 717przyjechałow 2 egzemplarzach w ciągu może 10 minut
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dokładnie. Pługów widziałem sporo, ale musiałyby chyba jeździć w tę i nazad po jednym na każdy kilometr ulicy.Bernard pisze:Przy takich opadach utrzymanie czarnej jezdni jest po prostu niemożliwe.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Panie, ja dzisiaj widziałem dwuskład na 149chester pisze:179 łapie stada już na połowie swojej krótkiej relacji. Pługi i solarki już chyba jeżdżą byle jeździć, bo ani płużenie ani solenie niewiele daje.
W ogóle Groty dzisiaj pługu chyba nie uświadczyły, korek na Kocjana
Bardzo fajna zima. Po 28 minutach czekania (wiem, mogliśmy nie czekać, ale już w połowie tego czasu było widać, że jedzie...) na przystanek Noakowskiego przyjechało 159 i do przystanku Szwoleżerów jechało 68 minut (rozkładowo jest 11). Dobrze, że rano się jeszcze jechało w miarę normalnie, ciekawe, jak będzie jutro. Ale chyba ma już mniej padać, tylko chyba zimniej będzie.
U mnie już 212 jeździ w trakcji podwójnej... Nie mówiąc, że na Wincentego prędkość samochodów oscyluje w okolicach 5km/h...Szeregowy_Równoległy pisze:Panie, ja dzisiaj widziałem dwuskład na 149chester pisze:179 łapie stada już na połowie swojej krótkiej relacji. Pługi i solarki już chyba jeżdżą byle jeździć, bo ani płużenie ani solenie niewiele daje.![]()