Ja od znajomego słyszałem, że po 7 rano jak on jechał to wszyscy pchali się do tramwajów, a do autobusów poszła garstka pasażerów.Bastian pisze:A to ja przeciwnie, byłem zaskoczony, że bardzo wielu ludzi szło do tramwajów.person pisze:Wszyscy czekali i pchali się do autobusów przy cerkwi, a zza rogu wyjeżdżały wcale nie pełne tramwaje...
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam

- Bastian
- Sułtan Maroka
Po południu jednak okazało się, że jest źle - Ząbkowska, Okrzei i Jagiellońska to jeden wielki sajgon (przy czym pełno samochodów, za to żadnej policji). ZTM zaczął ok. 17:30 kierować autobusy prosto Jagiellońską do Zamoyskiego (nie dotyczy 169 itp.).bepe pisze:Skoro dzisiaj okazało się, ze jednak nie jest tak źle
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Źle to mało powiedziane. A banda chamstwa i cwaniactwa bo to nie da się inaczej określić tylko korzystała... A jakie autobusy kierowano Zamoyskiego? Bo w takim razie omijały przystanek Ząbkowska...Bastian pisze:Po południu jednak okazało się, że jest źle - Ząbkowska, Okrzei i Jagiellońska to jeden wielki sajgon (przy czym pełno samochodów, za to żadnej policji). ZTM zaczął ok. 17:30 kierować autobusy prosto Jagiellońską do Zamoyskiego (nie dotyczy 169 itp.).bepe pisze:Skoro dzisiaj okazało się, ze jednak nie jest tak źle
- Bastian
- Sułtan Maroka
Także ten za Kijowską. Wszystkie, które się dało.SławekM pisze:Bo w takim razie omijały przystanek Ząbkowska...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ludzie ten żart jakoś łyknęli...Szeregowy_Równoległy pisze:To, że jedzie dalej, to wiem. I to mi pasuje, bo z reguły też jadę dalejNiemniej, proponowanie przesiadki z pociągu na Wileńskim do tramwaju na Jagiellońskiej to ponury żart.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, moim zdaniem w tej chwili tramwaj nie obsługuje w żaden sposób przystanku Dworzec Wileński. Natomiast przystanek przy skrzyżowaniu 11 listopada z Targową miałby jedną przewagę: ileś świateł mniej do pokonania, czyli krótszy czas dotarcia do tramwaju. Chociaż może lepiej nie, ktoś jeszcze również ten przystanek nazwałby "Dw. Wileński", i Wileńskie byłyby w promieniu pół kilometra, na każdym skrzyżowaniu.MisiekK pisze:A gdzie linia tramwajowa jest bliżej dworca? Przy 11 Listopada?Szeregowy_Równoległy pisze:To, że jedzie dalej, to wiem. I to mi pasuje, bo z reguły też jadę dalejNiemniej, proponowanie przesiadki z pociągu na Wileńskim do tramwaju na Jagiellońskiej to ponury żart.
A mieli inne wyjście? Autobusów jest za mało, fizycznie nie zdołają wywieźć wszystkich chętnych. Chciał nie chciał, trzeba do tramwaju gonić.Glonojad pisze:Ludzie ten żart jakoś łyknęli...Szeregowy_Równoległy pisze:To, że jedzie dalej, to wiem. I to mi pasuje, bo z reguły też jadę dalejNiemniej, proponowanie przesiadki z pociągu na Wileńskim do tramwaju na Jagiellońskiej to ponury żart.
BWT, może ktoś wie, jak wyglądała sytuacja po południu? Tych, co do dworca chcieli więcej było w autobusach pod dworzec, czy wybrali tramwaj plus marszobieg?
To bardzo możliwe, że lud szedł do pojazdu szynowego, gdyż jak wsiadałem do 26, to było pełno ludzi, niczym z czasów pełnej funkcjonalności węzła przy Wileńskim.Bywalec pisze:Ja od znajomego słyszałem, że po 7 rano jak on jechał to wszyscy pchali się do tramwajów, a do autobusów poszła garstka pasażerów.Bastian pisze: A to ja przeciwnie, byłem zaskoczony, że bardzo wielu ludzi szło do tramwajów.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Naprawdę uważam że te KILKADZIESIĄT metrów różnicy w stosunku do np. starej lokalizacji przystanku autobusowego to nie jest jeszcze powód do płaczu. Do docelowego przystanku w stronę Śródmieścia też będzie podobny dystans - taka jest cena komasacji przystanków na wylotach - parę metrów więcej, za to wszystko w jednym miejscu.
I nie, że "autobusów było za mało" - od dużych potoków ludzkich jest tramwaj właśnie, a nie dalsze stada autobusów do quasi-pekaesowej pętli na placu Bankowym (słowo daję, wygląda to jak na dworcu PKS z tym ukośnym parkingiem...).
[ Dodano: |17 Paź 2011|, 2011 20:38 ]
Już tak tych świateł nie demonizuj. Jaki jest według Ciebie wskaźnik równoważności świateł - 200 metrów? 500?
I nie, że "autobusów było za mało" - od dużych potoków ludzkich jest tramwaj właśnie, a nie dalsze stada autobusów do quasi-pekaesowej pętli na placu Bankowym (słowo daję, wygląda to jak na dworcu PKS z tym ukośnym parkingiem...).
[ Dodano: |17 Paź 2011|, 2011 20:38 ]
A swoją drogą - widziałem też ludzi idących do przystanku Park Praski. Tramwajowego.Szeregowy_Równoległy pisze:]Nie, moim zdaniem w tej chwili tramwaj nie obsługuje w żaden sposób przystanku Dworzec Wileński. Natomiast przystanek przy skrzyżowaniu 11 listopada z Targową miałby jedną przewagę: ileś świateł mniej do pokonania, czyli krótszy czas dotarcia do tramwaju.
Już tak tych świateł nie demonizuj. Jaki jest według Ciebie wskaźnik równoważności świateł - 200 metrów? 500?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ZTM pisze:Zmiana trasy linii 512
od 19.10.2011 (środa)
Od dnia 19.10.2011 od początku kursowania linia 512 zostanie skierowana na nową trasę:
ZACISZE – Codzienna – Młodzieńcza – Radzymińska – al. Solidarności – most Śląsko-Dąbrowski – al. Solidarności – METRO RATUSZ-ARSENAŁ
Przyczyną zmiany jest dostosowanie trasy ww. linii do istniejących warunków ruchowych w okolicach budowanej stacji II linii metra przy Dworcu Wileńskim oraz obecnych potrzeb przewozowych.
Tym samym zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanku PL. TRZECH KRZYŻY 07.
Pani Wanda Z. i lobby zaciszańskie wymusiły?ashir pisze:ZTM pisze:Zmiana trasy linii 512
od 19.10.2011 (środa)
Od dnia 19.10.2011 od początku kursowania linia 512 zostanie skierowana na nową trasę:
ZACISZE – Codzienna – Młodzieńcza – Radzymińska – al. Solidarności – most Śląsko-Dąbrowski – al. Solidarności – METRO RATUSZ-ARSENAŁ
Przyczyną zmiany jest dostosowanie trasy ww. linii do istniejących warunków ruchowych w okolicach budowanej stacji II linii metra przy Dworcu Wileńskim oraz obecnych potrzeb przewozowych.
Tym samym zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanku PL. TRZECH KRZYŻY 07.