Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)

Moderator: Wiliam

CafeKaskada

Post autor: CafeKaskada » dzisiaj, 19:22

Nie będzie. Super zmiana dla Gołąbek, w zamian za linię 12/15/20 dostaną linię 30/30/30, która w dodatku nawet nie dowiezie ich do metra, które jest ledwie kilka przystanków dalej.

Do tego:
Zespoły Nowotyska i Plutonu Torpedy zostają bez komunikacji. Pirenejska jedynie z komunikacją nocną.

Na Ciołka 4 linie, a na Deotymy jedna. Nie wiem, kto na to wpadł, mogli już chociaż to 167 puścić Deotymy.

Żadnej linii z Chrościckiego bezpośrednio do Metra Karolin, serio?

Likwidacja 129 to ogólnie nie za dobry pomysł, lepiej by ją już było skierować przez Metro Bemowo, skoro na Strąkowej ma być 201, i zwiększyć częstotliwość.

Skrócenie 167 to też według mnie trochę kiepski pomysł, Redutowa straci połączenie z Wola Parkiem, a 122 to takie nie do końca pełnoprawne zastępstwo, bo nie dowozi nigdzie dalej, niż do metra.

Oberek 149 po Chrzanowie według mnie lepiej byłoby zastąpić linią 249.

171 ZTM najpierw sam wygasił, a teraz narzeka, że niska frekwencja. Do tego żadnego zastępstwa w Śródmieściu. Jedyne co, to przynajmniej pozbywamy się problematycznego krańca Torwar.

187 - bez sensu dostaje po dupie Niedźwiadek, na fragmencie Warszawskiej to jedyna linia do centrum.

Jurand

Post autor: Jurand » dzisiaj, 19:56

Matt Cubis pisze: ↑
dzisiaj, 16:40
wojtor pisze: ↑
dzisiaj, 14:57
Dlaczego 155 ma jechać aż na Marymont?
A gdzie miałoby indziej kończyć z dostępem do socjalu?
755/850 nie potrzebowalo socialu i pod pretekstem braku miejsca na Marymoncie kończy na Słodowcu.
Na częste 155 miejsce się znajdzie?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » dzisiaj, 19:57

Colony pisze: ↑
dzisiaj, 18:51
206 co 30/30/30 donikąd zamiast 194 na Gołąbkach - nie widzę tego. Podobnie jak jednoczesne zabranie 177 i 187 z Niedźwiadka.
Dopóki Gołąbki były jednorodzinne, mogły mieć linię z normalną częstotliwością. Powstały bloki, więc trzeba pociąć, logiczne.

Na pierwszy rzut oka jest szereg elementów, które budzą wątpliwości, mnie zastanawia m.in.:
  • 177, które z jednej strony ma być silne (jak na ZTM) i dowozić Szamoty do metra, a z drugiej zastąpić 249 w mocno socjalnej roli na Górczewskiej (i tak, zastępuje też 171 i 190, ale umówmy się, one mają jakichkolwiek pasażerów tylko dzięki temu, że nie jadą na Koło)
  • w kontekście obsługi Górczewskiej, ktoś chyba zapomniał, że za 2,5 miesiąca będzie tam kolejowy dworzec dalekobieżny, i może to nie jest najlepszy moment na cięcia?
  • 228 połamane w chińskie osiem, brandowane jako atrakcyjne połączenie międzydzielnicowe. Byłem kiedyś na Cegielnianej i uważam, że nie ma tam nic atrakcyjnego
  • papierowa koordynacja 122 z 220 na Kaliskiego i Lazurowej, która po prostu nie ma cienia szansy działać
  • na obsłużonym przez kolej Niedźwiadku pozostawia się 517, jadące tam, gdzie kolej, a zabiera 187, jadące choć częściowo nie tam, gdzie kolej
Na drugi rzut oka nie mam siły, więc nie będę wnikać
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ