Moderator: Wiliam
-
ziomal
Lukasz436 pisze:Dennis pisze:Że niby prosto Rosoła, od Wąwozowej, do Ciszewskiego?

W zamian za to pół Natolina miałoby dostać "ekwiwalent" w postaci tego żywego trupa?

I to mówi miłośnik zbiorkomu z Ursynowa???

Ciekawe, czy gdybyś korzystał na codzień z zespołu OS. WYŻYNY, to tak samo byś śpiewał? Albo gdyby 504 zamienili Ci na 304, co 40 minut, na WYCZÓŁKI
Chyba na poziomie podobnym, jak poprzednia jej inkarnacja: jedynie polityków w guście Matyjasiaka

Zresztą z tego co mówi Bastian, a co nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem wynika, iż niewiele się w mentalności Ursynowskich rajców zmieniło przez te lata

A czy wiesz że te pół Natolina dostanie jeszcze linię dowozową 2xx kursującą co 10/12/12. Dobrze wiesz że 306 będzie dla nich dodatkową linią która nie była w żadnych planach.
I jako miłośnik uwarzam że jest to dobre rozwiązanie. 166 nie jest dobrym rozwiązaniem w obecnym kształcie.
I choć nie uwa
rzam, tylko uwa
żam, to się z tobą zgadzam.
Jak na razie, to kiedy wracam z Kabat do siebie, wybieram najczęśćiej metro, bo nie mam ochoty na darmową wycieczkę krajoznawczą po Przy Bażantarii, Stryjeńskich, Belgradzkiej i jeszcze do tego Cynamonowej. Bo ogółem wtedy dojazd do ZP Nowoursynowska wynosi koło 15-20 minut, a jak grodziowa scania to już wogóle tragedia...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
-
zzz
ziomal pisze:Bo ogółem wtedy dojazd do ZP Nowoursynowska wynosi koło 15-20 minut, a jak grodziowa scania to już wogóle tragedia...
15-20 minut to szczesciarz z reguly to jakies 25 minut zajmuje:)
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Lukasz436 pisze:pół Natolina dostanie jeszcze linię dowozową 2xx kursującą co 10/12/12
192!

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Plesim
dzidek pisze:W których miejscach pojawią się przystanki na 1 Sierpnia?
Jako ż nie widziałem nigdzie odpowiedzi na Twoje pytanie (chyba że jestem ślepy) napiszę.
Jeden za Radarową, drugi przy ZUS-ie/WUS-ie oraz po skrętach.
-
Dennis
Trochę mniej egozimu, koledzy. Ja nie mówię o Kabatach, tylko o Natolinie, korzystającym ze 166 od zespołu OS. WYŻYNY w kierunku Śródmieścia. Oni dowozówki już mają i kolejnych im nie potrzeba. Natomiast linii na Trakt - owszem. Sam mnie zresztą o tym kiedyś przekonywałeś, Łukaszu. Kabaty wschodnie, owszem, nie mają dużego pożytku z tej linii i nigdy nie twierdziłem inaczej. Ale czym innym jest np. zamiana południowych odcinków tras pomiędzy np. 166 i 505 (np. 166 od Belgradzkiej przez Stryjeńskich i Wąwozową do KABAT, zaś 505 np. od Stryjeńskich przez Przy Bażantarni, Rosoła i Wąwozową do KABAT), a czym innym jest pozbawienie ludzi sensownej linii, dając im w zamian jakiegoś zombie-gniota

-
Tm
Czy jest szansa, że przy wprowadzaniu zmian 809 zostanie skierowana na Ursynów? to zmiana dająca poprawę komunikacji w zasadzie za darmo, więc nawet UD powinien być zadowolony.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Tych zmian na pewno nie. Zaś UD był przeciw.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Dęboszczak
Bastian pisze:Tych zmian na pewno nie. Zaś UD był przeciw.
Na Jeziorki miała pojechać całotygodniowa linia kursująca co 15/20/20, ale po co, skoro lepsza co 60 min, tak przynajmniej wymyślił sobie Ursynów.
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
Z której zawrotki będzie korzystało 306 w drodze na Instalatorów
Przy Korotyńskiego, czy w rejonie stacji benzynowej 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Dennis
Z mapek załączonych do projektu na stronie ZTM wynika, że z żadnej

-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Dennis
Ale fajny ułamek

A ja pytałem, ale okazało się, że większość tu piszących taki sens widzi, więc może nie będę się już wychylał

Apropos mapek: dużo czytelniejsze byłyby, gdyby trasa była zaznaczona kolorem na czarno-białej mapce. I to najlepiej bez zaznaczania pozostałych linii komunikacji zbiorowej, bo trochę dziwne jest, jak na części mapek dotyczących projektu 154 nadal krańcuje na MDL CARGO

-
Lukasz436
-
Kontakt:
Dennis pisze:Trochę mniej egozimu, koledzy. Ja nie mówię o Kabatach, tylko o Natolinie, korzystającym ze 166 od zespołu OS. WYŻYNY w kierunku Śródmieścia. Oni dowozówki już mają i kolejnych im nie potrzeba. Natomiast linii na Trakt - owszem. Sam mnie zresztą o tym kiedyś przekonywałeś, Łukaszu. Kabaty wschodnie, owszem, nie mają dużego pożytku z tej linii i nigdy nie twierdziłem inaczej. Ale czym innym jest np. zamiana południowych odcinków tras pomiędzy np. 166 i 505 (np. 166 od Belgradzkiej przez Stryjeńskich i Wąwozową do KABAT, zaś 505 np. od Stryjeńskich przez Przy Bażantarni, Rosoła i Wąwozową do KABAT), a czym innym jest pozbawienie ludzi sensownej linii, dając im w zamian jakiegoś zombie-gniota

Zgadza się - można i tak zrobić jak piszesz. Czyli 166 od Belgradzkiej - Stryjeńskich - Wąwozowa. A 505 może pojechać np. pileckiego - ciszewskiego - rosoła - wąwozowa - OS. KABATY. Oczywiście może być też inna trasa to jest propozycja.
Ale uważam że takie 306 naprawdę może się sprawdzić.
-
Jarek
Lukasz436 pisze:uwarzam
rrrrrrrrrr! A linia na pewno będzie miała dobrą frekwencję.

-
Lukasz436
-
Kontakt:
Jarek pisze:Lukasz436 pisze:uwarzam
rrrrrrrrrr! A linia na pewno będzie miała dobrą frekwencję.

Też tak uważam. Jestem dobrej myśli. Napewno nie raz sam z niej skorzystam.