No to wydłużyć w takim razie do Młociny-UKSW i po kłopocie.selsa pisze:Nie do końca się zgodzę, że taka będzie naturalna kolej rzeczy- należy pamietać, że 181 zatrzymuje się także przy bramie północnej cmentarza a tam spora część pasażerów wysiada.geograf pisze:ludzie "z miasta" nie będą już jeździć 181, ale właśnie 210 (studenci UKSW może nieco odsapną)
Tak czy inaczej idea z 210 słuszna jak najbardziej.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
To moze jeszcze w lewo w Wóycickiego i zrobić linię okólnąSławekM pisze:No to wydłużyć w takim razie do Młociny-UKSW i po kłopocie.selsa pisze: Nie do końca się zgodzę, że taka będzie naturalna kolej rzeczy- należy pamietać, że 181 zatrzymuje się także przy bramie północnej cmentarza a tam spora część pasażerów wysiada.
Tak czy inaczej idea z 210 słuszna jak najbardziej.
Tak na serio, jest potrzeba silnego połączenia Młocin z UKSW przy Wóycickiego, z moich obsewracji wynika, że wielu studentów w ten spsób dojeżdża (również po południu).
Rozlegulowane korkami 106 nie wystrcza, po południu przydałoby się przynajmniej wprowadzenie pełnych kursów f.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Miejmy nadzieję, że wkrótce pojawi się w tej relacji 114.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
geograf_OSU
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jakoś nie wyobrażam sobie przegubowego 210 co ok. 8-10 minut na Opłotku i Palisadowejgeograf_OSU pisze:Ale to nowe 114 bedzie mialo ten sam problem co 106, przez korki na moscie grota. Czy nie lepiej to 210 zrobic z Cmentarza przez Wolczynska, Metro Mlociny i zamiast proponowanego 114 na UKSW? Czesta i puntkualna dowozowka do metra i innych linii.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
114 jest najpunktualniejszą z międzydzielnicowych linii na Bielanach. Sprawdzone wielokrotnymi pomiarami (czasem zdarzy się 7 minut spóźnienia, zazwyczaj od 2 do 5). Nie demonizujcie Grota, to głównie Modlińska stoi, linie z Bródna mają się znacznie lepiej.geograf_OSU pisze:Ale to nowe 114 bedzie mialo ten sam problem co 106, przez korki na moscie grota.
Punktualność 114 i 106 to niebo i ziemia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, widzisz, trzeba się temu przyjrzeć 
EDIT A w ogóle, to w postach na forum roi się od stwierdzeń typu "prawdy objawione", za to nieopartych na faktach albo przynajmniej aktualnych obserwacjach. "189 jest kompletnie nieregularne", "114 stoi na moście Grota", "401 jeździ puste", "koordynacja 106 i 184 (lub 131 i 522) działa nieźle" itp. Ja się staram unikać takich tekstów, o ile nie mam pewności, a czasem nawet "papierów" do podparcia swej tezy...
EDIT A w ogóle, to w postach na forum roi się od stwierdzeń typu "prawdy objawione", za to nieopartych na faktach albo przynajmniej aktualnych obserwacjach. "189 jest kompletnie nieregularne", "114 stoi na moście Grota", "401 jeździ puste", "koordynacja 106 i 184 (lub 131 i 522) działa nieźle" itp. Ja się staram unikać takich tekstów, o ile nie mam pewności, a czasem nawet "papierów" do podparcia swej tezy...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jak to przecież Stołeczna niedawno napisała, że cała reforma bielańska ma zostać opóźniona, by nie potęgować tłoku w metrze, które na Bielanach ma wkrótce jeździć rzadziej. No i 114 ma zostać na dotychczasowej trasie co najmniej do połowy stycznia. Z tym, że nie wiem, co się ma stać w połowie stycznia, że tłok ma się w metrze zmniejszyć - czy wagony się w tajemniczy sposób wydłużą, czy stanie się kolejny cud nad Wisłą. W każdym razie jeśli wprowadzą te skrócone kursy, to chyba nie po to, by w połowie stycznia je zlikwidować. A pewnie mieszkańcy Tarchomina skwapliwie skorzystają z okazji, żeby spróbować przeforsować korektę trasy ekspresów do placu Wilsona. W ten sposób z jednej strony będą protestujący mieszkańcy przeciwko autobusom na placu Wilsona, z drugiej protestujący Tarchomin przeciwko trasie ekspresów. To wszystko mnie zdumiewa coraz bardziej i nie sądzę, żeby ktokolwiek się znalazł, kto podpisałby się w obronie ZTM-u własnym nazwiskiem. A i jeszcze coś - porządna polityka informacyjna wymaga, by zawiadomić o skróceniu 195 co najmniej z tygodniowym wyprzedzeniem.R-11 Kleszczowa pisze:Miejmy nadzieję, że wkrótce pojawi się w tej relacji 114.
-
jacek
- Zbanowany
Skracajac twoj post Fraktalu, raczę twierdzic,że może być ciekawie i wiecej bedzie tych, którzy straca, anizeli tych, którzy zyskają na komunikacji miejskiejfraktal pisze:Jak to przecież Stołeczna niedawno napisała, że cała reforma bielańska ma zostać opóźniona, by nie potęgować tłoku w metrze, które na Bielanach ma wkrótce jeździć rzadziej. No i 114 ma zostać na dotychczasowej trasie co najmniej do połowy stycznia. Z tym, że nie wiem, co się ma stać w połowie stycznia, że tłok ma się w metrze zmniejszyć - czy wagony się w tajemniczy sposób wydłużą, czy stanie się kolejny cud nad Wisłą. W każdym razie jeśli wprowadzą te skrócone kursy, to chyba nie po to, by w połowie stycznia je zlikwidować. A pewnie mieszkańcy Tarchomina skwapliwie skorzystają z okazji, żeby spróbować przeforsować korektę trasy ekspresów do placu Wilsona. W ten sposób z jednej strony będą protestujący mieszkańcy przeciwko autobusom na placu Wilsona, z drugiej protestujący Tarchomin przeciwko trasie ekspresów. To wszystko mnie zdumiewa coraz bardziej i nie sądzę, żeby ktokolwiek się znalazł, kto podpisałby się w obronie ZTM-u własnym nazwiskiem. A i jeszcze coś - porządna polityka informacyjna wymaga, by zawiadomić o skróceniu 195 co najmniej z tygodniowym wyprzedzeniem.R-11 Kleszczowa pisze:Miejmy nadzieję, że wkrótce pojawi się w tej relacji 114.
- MeWa
- Cukiereczek
w styczniu powinny być wszystkie nowe pociągi.fraktal pisze:Z tym, że nie wiem, co się ma stać w połowie stycznia, że tłok ma się w metrze zmniejszyć - czy wagony się w tajemniczy sposób wydłużą, czy stanie się kolejny cud nad Wisłą.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Podobno co około 2 - 2.5 minuty.Harry pisze:A wiadomo z jaką częstotliwością będą jeździć?MeWa pisze:w styczniu powinny być wszystkie nowe pociągi.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- MeWa
- Cukiereczek
ciekawe kto tak stwierdził, skoro nie ma ustaleń rozkładowych w tej sprawie, obawiam się, że ta liczba pociągó będzie zbyt mała, by pozwolić na podaną czętotliwość.ZaciszaniN pisze:Podobno co około 2 - 2.5 minuty.Harry pisze: A wiadomo z jaką częstotliwością będą jeździć?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"