Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
Inna historia, znając początki budowy ,,świątyńki diabełkowej''Wolfchen pisze:to mogliby te pieniądze na co innego przeznaczyć
[ Dodano: 2007-10-31, 14:54 ]
139 wprost idealnie pasuje, ale co dasz w zamian na ogród?Wolfchen pisze:Zobaczymy co dalej. W końcu w kierunku Powsina będzie się to wszystko budowało, więc i popyt będzie rósł...klagshamn pisze:wysylanie do miasteczka wiecej niz dwoch linii, byloby glupotaA w przyszłości można zdjąć coś z Przyczółkowej i tamtędy skierować...
[ Dodano: 2007-10-31, 14:56 ]
klagshamn pisze:ta linia ma konczyc na wilanowie, a nie na miasteczku, o ile sie nie myle
Oboje się mylicie, bo linia ma kończyć przy Przyczółkowej, czyli owszem dzielnica Wilanów, ale dokładniej- Powsinek.Bastian pisze:No to się mylisz.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Guzik prawda, trasa ma biec Al. Rzeczypospolitej do skrzyżowania z ul. Pałacową.ziomal pisze:[
[ Dodano: 2007-10-31, 14:56 ]klagshamn pisze:ta linia ma konczyc na wilanowie, a nie na miasteczku, o ile sie nie myleOboje się mylicie, bo linia ma kończyć przy Przyczółkowej, czyli owszem dzielnica Wilanów, ale dokładniej- Powsinek.Bastian pisze:No to się mylisz.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przede wszystkim jednak powtarzam, że Miasteczko Wilanów wbrew zapowiedziom, nie różni się na razie niczym od infrastruktury nowych warszawskich osiedelek i tych większych ( np. przy Obrońców Tobruku ).
Jest bardzo dużo porgów zwalniających, malutkie uliczki i nic nie jest prawie dostosowane do poruszania się komunikacji w miasteczku.
Ale Klimczaka coś może polecieć. Jedynie Klimczaka. Bo głównym założeniem miasteczka jest Al. RP, bez której miasteczko będzie tragedią drogową...
[ Dodano: 2007-10-31, 15:01 ]
Mimo, że Pałacowa chciałem napisać i Pałacowa jest mi bardzo dobrze znana, jak i cała reszta tej okolicy. 
[ Dodano: 2007-10-31, 15:01 ]
Of corse, nazwy ulic mi się pomyliły...inż. Glonojad pisze:Guzik prawda, trasa ma biec Al. Rzeczypospolitej do skrzyżowania z ul. Pałacową.ziomal pisze:[
[ Dodano: 2007-10-31, 14:56 ] Oboje się mylicie, bo linia ma kończyć przy Przyczółkowej, czyli owszem dzielnica Wilanów, ale dokładniej- Powsinek.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
139 by jeździło przez Miasteczko do Ogrodu Botanicznego.ziomal pisze:139 wprost idealnie pasuje, ale co dasz w zamian na ogród?
Póki co, to tej drogi nie ma.ziomal pisze:Bo głównym założeniem miasteczka jest Al. RP, bez której miasteczko będzie tragedią drogową...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale jest dość blisko realizacji, o ile się nie mylę projekt budowlany (a może i wykonawczy) już jest, środki w WPI na budowę (bez torów niestety) też są.Wolfchen pisze:Póki co, to tej drogi nie ma.ziomal pisze:Bo głównym założeniem miasteczka jest Al. RP, bez której miasteczko będzie tragedią drogową...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W takim razie trzeba poczekać na dostoswanie miasteczka do warunków transportowych i zbudowanie Al. RP, bo inaczej się po prostu... NIE DA!Wolfchen pisze:ziomal napisał/a:
139 wprost idealnie pasuje, ale co dasz w zamian na ogród?
139 by jeździło przez Miasteczko do Ogrodu Botanicznego.
[ Dodano: 2007-10-31, 15:48 ]
I dłuuuuuuuuuugo nie będzie... Znająca nasze polskie realia...Wolfchen pisze: Póki co, to tej drogi nie ma.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nazwy ulic, nazwy osiedli, wszystko ci się pomyliło. Może trzeba się wyspać?ziomal pisze:Of corse, nazwy ulic mi się pomyliły...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przecież ja o tym napisałem wcześniej...ziomal pisze:W takim razie trzeba poczekać na dostoswanie miasteczka do warunków transportowych i zbudowanie Al. RP, bo inaczej się po prostu... NIE DA!
Hm, więc jednak coś się ruszyło. To w 2009 zapewne będzie skończona budowa...inż. Glonojad pisze:Ale jest dość blisko realizacji, o ile się nie mylę projekt budowlany (a może i wykonawczy) już jest, środki w WPI na budowę (bez torów niestety) też są.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Buhaha, torów nie uwzględnili i w 2009 roku ma być wsjo od Rakowieckiej do Wilanowa gotowe?Wolfchen pisze:Przecież ja o tym napisałem wcześniej...ziomal pisze:W takim razie trzeba poczekać na dostoswanie miasteczka do warunków transportowych i zbudowanie Al. RP, bo inaczej się po prostu... NIE DA!Hm, więc jednak coś się ruszyło. To w 2009 zapewne będzie skończona budowa...inż. Glonojad pisze:Ale jest dość blisko realizacji, o ile się nie mylę projekt budowlany (a może i wykonawczy) już jest, środki w WPI na budowę (bez torów niestety) też są.
[ Dodano: 2007-10-31, 16:59 ]
Czepiadło.Bastian pisze:Nazwy ulic, nazwy osiedli, wszystko ci się pomyliło. Może trzeba się wyspać?ziomal pisze:Of corse, nazwy ulic mi się pomyliły...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ziomal, idź ty się naprawdę wyspać. Nie zauważyłeś, że Glon pisał o Al. Rzeczypospolitej, czy też ubrdało ci się, że ona ma dochodzic do Rakowieckiej?ziomal pisze:Buhaha, torów nie uwzględnili i w 2009 roku ma być wsjo od Rakowieckiej do Wilanowa gotowe?Wolfchen pisze:Przecież ja o tym napisałem wcześniej...Hm, więc jednak coś się ruszyło. To w 2009 zapewne będzie skończona budowa...![]()
![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To jak tam tramwaj będzie zawracał, skoro pętla ma być w Powsinie
Tramwaje dwukierunkowe kupią na tą okazję
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakim Powsinie, gdzie Pałacowa, gdzie Powsin?
A dwukierunkowe to mają być swoją drogą...
A dwukierunkowe to mają być swoją drogą...