Przebudowa i przygotowanie ulic pod linie mikrobusowe

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
ciman

Post autor: ciman » 23 lut 2008, 20:54

Byłem dziś zobaczyć teren 201 rowerem.
Wygląda to co najmniej nieciekawie. Wzdłuż ulicy Osmańczyka biegnie wąska ścieżka rowerowa, zapewne będzie jeszcze bardziej zwężana... - to z jednej strony, z drugiej strony chodnik, cały zastawiony samochodami. Równie ciekawie. Podobnie na pozostałych ulicach. Jedynie w miejscach niezamieszkanych luźniej.
Były użytkownik zbiorkomu. Rowerzysta.
Sezonowy użytkownik zestawu linii E2+M1+709 / 189+709.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 mar 2008, 11:12

R-11 Kleszczowa pisze:Gniewkowska
No i tu jest szkopuł, bo okazało się, że o linii tamtędy można zapomnieć - stan ulicy okazał się na tyle fatalny, że nie można jej nią puścić :(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 mar 2008, 11:17

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Gniewkowska
No i tu jest szkopuł, bo okazało się, że o linii tamtędy można zapomnieć - stan ulicy okazał się na tyle fatalny, że nie można jej nią puścić :(
;(

Jakiś czas temu trochę wyrównali tą ulicę od Ordona do rejonu Mszczonowskiej. Dalej najgorzej jest przy Warbudzie. Szkoda. Może kiedy indziej... :sad:

PS. Chłopickiego jest w gorszym stanie =;
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 mar 2008, 11:20

Czym wyrównali? Nie byłem na objeździe, ale podobno obsunięta trylinka została wypełniona czymkolwiek - asfaltem, betonem, w dodatku źle wyrównanym - w jednym miejscach są doły, w innych wybrzuszenia.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 13 lut 2011, 16:49

Jak to jest z budową przystanków na istniejących ulicach i nowych ?
Kto ma za zadanie ZTM, czy dzielnica?
Bo usłyszałem teorie od przewodniczącego jednej z dzielnic , że to ZTM powinien budowac przystanki , ale nie ma na to kasy. Więc żeby było szybciej robi to dzielnica i ZTM później odbiera.
Bzdura, czy prawda?

ODPOWIEDZ