A może jak się wyłączy autobus to się go później nie włączy? I co - szanowni pasażerowie dojadą do domu np 15 minut później...Nie, bo zatrzymanie w korku wynika z warunków drogowych, a kiedy autobus stoi na pętli powyżej jednej minuty to, jest to postój pojazdu, jak zauważył Glonojad.
Quo vadis, MZA?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Powiedzieć dokładnie to - że musi rozgrzać silnik, bo inaczej nie ruszy. Większość pasażerów widząc stan techniczny pojazdów MZA uwierzy.Hieronim pisze:A ja zauważę, że aby czasem ruszyć autobusem trzeba uruchomić silnik na więcej niż minutę. I co ma kierowca wtedy zrobić? Powiedzieć, że nie może jechać, bo musiałby uruchomić silnik na więcej niż minutę w obszarze zabudowanym?fraktal pisze:a kiedy autobus stoi na pętli powyżej jednej minuty to, jest to postój pojazdu
Dobra, to następnym razem będziesz w zimę marznął na pętli, bo kierowca zgodnie z przepisami zgasi silnik więc ogrzewanie pójdzie się je...fraktal pisze:Owszem intersuje, bo jeśli zostawisz na przykład swój samochód pod blokiem z włączonym silnikiem powyżej jednej minuty, to Straż Miejska może cię ukarać mandatem za zanieczyszczanie środowiska. Podejrzewam, że z autobusami jest podobnie.
Hieronimie, to nie ja sprowokowałem tę dyskusję, bo na samym początku napisałem, że nie popieram takich skarg. Oczywiście niektórym userom wygodniej jest tego nie zauważyć...Hieronim pisze:A ja zauważę, że aby czasem ruszyć autobusem trzeba uruchomić silnik na więcej niż minutę. I co ma kierowca wtedy zrobić? Powiedzieć, że nie może jechać, bo musiałby uruchomić silnik na więcej niż minutę w obszarze zabudowanym?
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wszystko jedno - niech powie prawdę, a nie odburknie. 90% pasażerów zrozumie, 10% nie pomoże nic.Proboszcz pisze:Nie musi rozgrzewać silnika tylko napompować powietrze - i to nie tylko w Ikarusach i nie tylko w MZAPowiedzieć dokładnie to - że musi rozgrzać silnik, bo inaczej nie ruszy. Większość pasażerów widząc stan techniczny pojazdów MZA uwierzy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Santos: Za dobrych, starych czasów, sprzed php, za nic nie wnoszące posty tego typu dostawało się warna.
@Proboszcz: Ile tych przypadków (tj. pytań) jest, skoro piszesz "za każdym razem"? Cóż, za gadanie mu nie płacą, ale jak woli latać do kierownika wyjaśniać głupie skargi...
Nawiasem mówiąc, Kleszcze z Piastowa odjeżdżają zwykle tuż po starcie - jak często to pompowanie jest potrzebne?
@Proboszcz: Ile tych przypadków (tj. pytań) jest, skoro piszesz "za każdym razem"? Cóż, za gadanie mu nie płacą, ale jak woli latać do kierownika wyjaśniać głupie skargi...
Nawiasem mówiąc, Kleszcze z Piastowa odjeżdżają zwykle tuż po starcie - jak często to pompowanie jest potrzebne?
- MeWa
- Cukiereczek
To potem niech się nie dziwi, że są na niego skargi wynikające z niedoinformowania pasażerów.Proboszcz pisze:Za każdym razem ma mówić, że pompuje autobus? Przecież znając życie osoba, która napisała tamtą skargę nawet się w autobusie nie odezwała. Zresztą kierowca w ogóle nie powiniem się odzywać, bo nie za gadanie mu płacą
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Jožin z bažin
- Kontakt: