To ile ich mamy? Przecież w takim razie nie można myśleć o uruchamianiu linii stałych na dwukierunkach.2 pochłania teraz całą pulę dwukierunków.
Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
2 nie jest stała?
Te co są, kupiono dla dwójki i na nic innego nie starczą.
Ale przecież produkują się nowe, te z kabiną a la bufet albo 102N.
Te co są, kupiono dla dwójki i na nic innego nie starczą.
Ale przecież produkują się nowe, te z kabiną a la bufet albo 102N.
6 sztuk z czego 5 tramwajów jeździ na 2, a 1 Swing DUO pełni rezerwę.KwZ pisze:To ile ich mamy?2 pochłania teraz całą pulę dwukierunków.
Ja bym użył słowa "zawieszenie". Ta linia w obecnej formie nie powinna jeździć dalej, niż do Marymontu...marko80 pisze:6 - skrócenie do marymontu
Podobno nie.marko80 pisze:Podobno od 1 lutego szykuje się zamknięcie wiaduktu tramwajowego na ulicy słowackiego nad trasą A-K.
Polityka złym doradcą w pracy!
na słowackiego musi być jakiś tramwaj. A raczej powinien.sprinter pisze:Ja bym użył słowa "zawieszenie". Ta linia w obecnej formie nie powinna jeździć dalej, niż do Marymontu...marko80 pisze:6 - skrócenie do marymontu
Po co? 116 to nie jest wystarczająca oferta?marko80 pisze:na słowackiego musi być jakiś tramwaj. A raczej powinien.sprinter pisze:Ja bym użył słowa "zawieszenie". Ta linia w obecnej formie nie powinna jeździć dalej, niż do Marymontu...
a od kiedy to promuje się w Warszawie komunikacje autobusową zamiast szyny? To Gierek w latach 70 zauroczony 4 kółkami likwidował na potege linie tramwajowe w warszawie zastepując je autobusami. Od jakiegos czasu tendencja sie odwróciła.sprinter pisze:Po co? 116 to nie jest wystarczająca oferta?marko80 pisze: na słowackiego musi być jakiś tramwaj. A raczej powinien.
Nie wiem, skąd ten alarm o zamknięciu wiaduktu nad Trasą AK dla tramwajów. Wykonawca i GDDKiA od początku zapowiadali, a inżynier ruchu zastrzegał, że prace mogą być tam prowadzone tylko nocami bez przerywania ruchu w dzień. Z moich informacji wynika, że nic się w tej kwestii nie zmieniło.
Od radnego Wojciecha T.
Nie wiem, skąd on to wziął, można zapytać.
Nie wiem, skąd on to wziął, można zapytać.
Pytałem w bardziej wiarygodnych źródłach. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
Potraktuj Słowackiego jako wyjątek. I pamiętaj, żeby mieć na uwadze, jaki tramwaj porównujesz z jakim autobusem. Na pewno 6 z Marymontu do Zoo jest mniej interesująca, niż magistralna 116. Ideologiczne popieranie tramwaju każe domagać się go na Trakcie Królewskim.a od kiedy to promuje się w Warszawie komunikacje autobusową zamiast szyny? To Gierek w latach 70 zauroczony 4 kółkami likwidował na potege linie tramwajowe w warszawie zastepując je autobusami. Od jakiegos czasu tendencja sie odwróciła.
Poza tym z tego, co pisze osa, wynika, że dyskusja jest mocno bezprzedmiotowa.
Może 518 przenieść na Rondo Starzyńskiego?
518 nic nie grozi, bo zwężenie do jednego pasa będzie na północnym przyczółku wiaduktu, a od wyjazdu 518 z Trasy AK będą już do końca co najmniej dwa pasy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
ZTM pisze:Przywrócenie podstawowej trasy linii 122
od 08.02.2014 (sobota)
W związku ze zmianą organizacji ruchu w rejonie ul. Gwiaździstej od dnia 8.02.2014 r. od początku kursowania przywraca się trasę podstawową linii 122.
Ponadto od dnia 8.02.2014 r. od początku kursowania do odwołania utrzymuje się zawieszenie funkcjonowania przystanku TYLŻYCKA 02.
Jednocześnie uruchamia się funkcjonowanie przystanku zastępczego TYLŻYCKA 52, zlokalizowanego przy ul. Gwiaździstej w kierunku ul. Podleśnej, ok. 50 metrów za lokalizacją podstawową.
Przystanek obowiązuje jako „na żądanie” dla linii 122.
Jednocześnie przywraca się funkcjonowanie przystanków:
BARSZCZEWSKA 02;
TYLŻYCKA 01;
OS.RUDA 01, 02;
GWIAŹDZISTA 01.