Nowe trasy tramwajowe

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2007, 16:31

inż. Glonojad pisze:Co się zmieniło obecnie?
Moje pytanie dotyczyło stricte trasy 20, a akurat o tym nic nie napisałeś :(

Ale pozostałe informacje podałeś cenne, choć niezbyt optymistyczne...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2007, 16:48

Bastian pisze:
inż. Glonojad pisze:Co się zmieniło obecnie?
Moje pytanie dotyczyło stricte trasy 20, a akurat o tym nic nie napisałeś :(
Napisałem o tym, co ma jakieś szanse realizacji. Więc odpowiedź, chociaż nie wprost, padła.
Nawiasem mówiąc, chociaż obecna trasa jest mało szczęśliwa, mam wątpliwości, czy nowa byłaby dużo lepsza. Do dziś się dziwię, jak mogła polec trasa do Wilanowa, a to-to przetrwało...
Ale pozostałe informacje podałeś cenne, choć niezbyt optymistyczne...
No jakże? Przecież powstanie II linia metra, miasto odhaczy "równowagę inwestycyjną między TZ i TI", będzie super.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2007, 17:58

inż. Glonojad pisze:Nawiasem mówiąc, chociaż obecna trasa jest mało szczęśliwa, mam wątpliwości, czy nowa byłaby dużo lepsza.
Myślałem, że to nie kwestia "lepszości", tylko kolizji z S-8...

[ Dodano: 2007-11-04, 18:00 ]
inż. Glonojad pisze:No jakże? Przecież powstanie II linia metra, miasto odhaczy "równowagę inwestycyjną między TZ i TI", będzie super.
Nie wmawiaj mi poglądów, których nie podzielam. Cieszę się, że miasto buduje metro, ale także bym się cieszył z rozbudowy tramwajów. Skandalem dla mnie jest to, że blisko dwumilionowe miasto nie ma funduszy i na to, i na to...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2007, 18:16

Bastian pisze:
inż. Glonojad pisze:Nawiasem mówiąc, chociaż obecna trasa jest mało szczęśliwa, mam wątpliwości, czy nowa byłaby dużo lepsza.
Myślałem, że to nie kwestia "lepszości", tylko kolizji z S-8...
Akurat tutaj kolizji nie ma.
[ Dodano: 2007-11-04, 18:00 ]
inż. Glonojad pisze:No jakże? Przecież powstanie II linia metra, miasto odhaczy "równowagę inwestycyjną między TZ i TI", będzie super.
Nie wmawiaj mi poglądów, których nie podzielam. Cieszę się, że miasto buduje metro, ale także bym się cieszył z rozbudowy tramwajów. Skandalem dla mnie jest to, że blisko dwumilionowe miasto nie ma funduszy i na to, i na to...
Cieszę się, że przez te dwa lata zmieniłeś zdanie ;).

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-11-04, 18:29 ]
Korekta tagów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2007, 18:33

inż. Glonojad pisze:
Bastian pisze: Myślałem, że to nie kwestia "lepszości", tylko kolizji z S-8...
Akurat tutaj kolizji nie ma.
Czyli co, 20 w miejscu jak gdyby jezdni lokalnej S-8, po jej północnej stronie? I bez skrzyżowania z Powstańców Śląskich? :>
inż. Glonojad pisze:
Bastian pisze: Nie wmawiaj mi poglądów, których nie podzielam. Cieszę się, że miasto buduje metro, ale także bym się cieszył z rozbudowy tramwajów. Skandalem dla mnie jest to, że blisko dwumilionowe miasto nie ma funduszy i na to, i na to...
Cieszę się, że przez te dwa lata zmieniłeś zdanie ;).
Oj, chyba mnie mylisz z kimś innym, bo ja zdania na ten nie zmieniałem ;) Zawsze, jeszcze na fZTM byłem zwolennikiem tramwajów, zawsze interesowałem się rozbudową ich sieci (czego sam miałeś okazję ze dwa razy doświadczyć przy różnych prezentacjach, choćby i tej tu mapki na Polu Mokotowskim), zawsze też twierdziłem, że nie przepadam za jeżdżeniem metrem, jakkolwiek uważam je za potrzebne (prócz linii na Gocław :P).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2007, 18:40

Bastian pisze:
inż. Glonojad pisze: Akurat tutaj kolizji nie ma.
Czyli co, 20 w miejscu jak gdyby jezdni lokalnej S-8, po jej północnej stronie? I bez skrzyżowania z Powstańców Śląskich? :>
Ha. Co z Powstańców, to nie wiem. Tj. nie pamiętam. O ile jednak pamiętam, zasadą projektu było, żeby zachowywać istniejace torowisko tam gdzie się da, więc po przejściu przez jezdnie Dywizjonu 303 wróci do starego śladu. Jak to się ma na Powstańców Śląskich - nie wiem. Odwołanie przetargu oznacza, że plany drogi jeszcze się nie pojawią przez chwilę, a nie mam pojęcia, co TW w zakresie istniejących linii tramwajowych uzgodniło.
inż. Glonojad pisze: Cieszę się, że przez te dwa lata zmieniłeś zdanie ;).
Oj, chyba mnie mylisz z kimś innym, bo ja zdania na ten nie zmieniałem ;) Zawsze, jeszcze na fZTM byłem zwolennikiem tramwajów, zawsze interesowałem się rozbudową ich sieci (czego sam miałeś okazję ze dwa razy doświadczyć przy różnych prezentacjach, choćby i tej tu mapki na Polu Mokotowskim), zawsze też twierdziłem, że nie przepadam za jeżdżeniem metrem, jakkolwiek uważam je za potrzebne (prócz linii na Gocław :P).
Gdyby nie to, że mam chałturkę pilną, to bym się pobawił w googlea :p

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 lis 2007, 18:41

inż. Glonojad pisze:Gdyby nie to, że mam chałturkę pilną, to bym się pobawił w googlea
innymi słowy, w szukanie haków :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2007, 18:50

MeWa pisze:
inż. Glonojad pisze:Gdyby nie to, że mam chałturkę pilną, to bym się pobawił w googlea
innymi słowy, w szukanie haków :>
Nie, argumentów do użycia w dyskusji - haki się chowa na później, o czym co nieco możesz pewnie powiedzieć :>

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 lis 2007, 19:26

inż. Glonojad pisze:
MeWa pisze:innymi słowy, w szukanie haków :>
Nie, argumentów do użycia w dyskusji - haki się chowa na później, o czym co nieco możesz pewnie powiedzieć :>
przeceniasz mnie, jeśli sądzisz, że na bieżąco prowadzę kartoteki różnych osób :> Dlatego się pytam, czy mowa o hakach, bo metoda, jaką proponujesz jest dokładnie taka sama :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 lis 2007, 19:30

Nie wiem, jaką metodą szukasz haków :>

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2007, 19:47

MeWa haków nie zbiera, ale - na nieszczęście dla niektórych rozmówców - ma dobrą pamięć i wie, czego szukać ;)

Natomiast ja aż tak dobrej pamięci nie mam, a szkoda. Może też i dlatego nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek miał na rozbudowę sieci tramwajowej inne poglądy niż obecnie. A właściwie, to jakie miałem poglądy według ciebie? Bo może się po prostu nie zrozumieliśmy? :-k

alojzy

Post autor: alojzy » 13 gru 2007, 9:36

Na Stalową, osiedle Ruda, ciekawe:
http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?plac ... &page=text

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 13 gru 2007, 9:54

Proszę, proszę, całe pięćset metrów torowiska na Rudzie :-" Samo osiedle Potok to aż 12 bloków, a w żadnym wypadku nie można powiedzieć, żeby autobusy z Gwiaździstej tam nie wyrabiały (w tłumy w 157 na Mickiewicza i tak bym nie uwierzył), do tych jadących trasą AK też się można zmieścić. Czy już naprawdę nie ma w tym mieście miejsc, gdzie tramwaj byłby bardziej potrzebny? Jedynie przesiadki tramwaj - obwód wydają się być zaletą tej inwestycji.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 gru 2007, 10:12

W artykule zapomniano tylko wspomnieć o "detalu" pt. finansowanie :p

pjok-79

Post autor: pjok-79 » 13 gru 2007, 10:34

Co za banały!
A skrzyżowanie Okopowej z al.Solidarności już się pewnie nie kwalifikuje do przebudowy?

Ktoś pamięta kiedy tam miało być robione rondo? Chyba z 10 lat temu plany były gotowe

ODPOWIEDZ