Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Np Siedlce, planowo 15:25, odjechał ok 16:50.
Przy okazji - czy ktoś zna powód, dlaczego 15429 (Zachodnia-Działdowo, 16:16, push-pull) co najmniej raz w tygodniu nie może wystartować na czas? Wczoraj znowu na +40 - zbyt ambitny wewnętrzny rozkład (podstawiają go z GRC, potem Czyste, zmiana kabiny i Zach p8), czy ciągłe problemy techniczne?
Dodano: to bardzo nie ten wątek, ale na wjeździe na odcinek z Gdańskiego na Zachodnią p8 (jak jest zmiana kanału radiowego z R1 na R2) wskaźnik W27 zastąpiono wskaźnikiem W27a - to pierwszy taki przypadek, który zauważyłem.
Przy okazji - czy ktoś zna powód, dlaczego 15429 (Zachodnia-Działdowo, 16:16, push-pull) co najmniej raz w tygodniu nie może wystartować na czas? Wczoraj znowu na +40 - zbyt ambitny wewnętrzny rozkład (podstawiają go z GRC, potem Czyste, zmiana kabiny i Zach p8), czy ciągłe problemy techniczne?
Dodano: to bardzo nie ten wątek, ale na wjeździe na odcinek z Gdańskiego na Zachodnią p8 (jak jest zmiana kanału radiowego z R1 na R2) wskaźnik W27 zastąpiono wskaźnikiem W27a - to pierwszy taki przypadek, który zauważyłem.
Nie wiem kto to redaguje i ile ma lat ale wstydziłbym się wymądrzać na forum publicznym wypisując takie bzdety.Linia Kolejowa nr 10 Legionowo-Tłuszcz na facebooku pisze:Dzisiejsza burza i dość obfite opady deszczu a nawet gradu spowodowały liczne zakłócenia w funkcjonowaniu ruchu kolejowego.
Wyjazdy ze stacji Radzymin do Wieliszewa i odwrotnie odbywają się na sygnały zastępcze.
Na odcinek Wieliszew-Legionowo Piaski pociągi wysyłane są na rozkazy pisemne "N". Na semaforach wyświetlane są sygnały wątpliwe - ciągłe światło czerwone i białe. Sytuacja wymaga nagłej reakcji monterów
"Na odcinek Wieliszew-Legionowo Piaski pociągi wysyłane są na rozkazy pisemne "N"."
zastanawiam się jak można wysłać pociąg na szlak jednotorowy na rozkaz pisemny "N". Chyba że jest jakaś nowa wersja Ie-1 wprowadzająca tor lewy na linii jednotorowej. (To oczywiście ironia)
Zalecam ostrożność przy czytaniu niektórych "mikolskich" wypocin, jak widać...
Pomijając powyższe tego dnia na linii 10 nastąpiła awaria urządzeń na stacji Wieliszew. Wracałem pociągiem o 18 z Tłuszcza do Legionowa - po godzinie 18 na wyjazd do Piasków faktycznie nie udało się wyświetlić sygnału zastępczego bo było zamiast tego światło białe ciągłe. Pociągi wyprawiane na rozkaz "S" aż do naprawy usterki. Poza tym wyjazd na "Sz" z Radzymina. W Kruszu i na podg Jasienicy lubiły wygasać semafory - przyczyna warunki atmosferyczne.
Dodatkowo tuż po 16:00 na szlaku Marki - Zielonka na przejeździe w km 3,504 (koło przystanku Wilno) burza uszkodziła urządzenia od SSP, przez co przejazd zamknął się i nie chciał otworzyć.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Do usunięcia (błędy forum).
[ Dodano: Pon 03 Cze, 2013 13:59 ]
Awaria - Obniżenie sieci?? Zielonka - Ząbki. Ruch Wileńska - Wołomin zamarł. Kilka chwil temu pociąg sieciowy z Wołomina po torze lewym przejeżdżał przez Zielonkę. W zatrzymaniu utknął min. Podlasiak (18100/1) relacji Białystok - Szczecin Główny.
[ Dodano: Pon 03 Cze, 2013 14:00 ]
Awaria - Obniżenie sieci?? Zielonka - Ząbki. Ruch Wileńska - Wołomin zamarł. Kilka chwil temu pociąg sieciowy z Wołomina po torze lewym przejeżdżał przez Zielonkę. W zatrzymaniu utknął min. Podlasiak (18100/1) relacji Białystok - Szczecin Główny.
[ Dodano: Pon 03 Cze, 2013 13:59 ]
[ Dodano: Pon 03 Cze, 2013 14:00 ]
7711 około 2:12 odjechał z wileńskiej w kierunku Tłuszcza.
Przyczyną późnego odjazdu był defekt kurków powietrza w jednostce PRów 57-628.
O 2.02 SJotem przybyła z Tłuszcza druga jednostka.
Po spięciu jednostek, skład kibli radośnie opuścił W-wę Wileńską.
[ Dodano: Wto 04 Cze, 2013 11:26 ]
Z powodu braku prądu na stacji W-wa Wileńska, pociąg 7935 jeszcze nie odjechał z peronów.
Przyczyną późnego odjazdu był defekt kurków powietrza w jednostce PRów 57-628.
O 2.02 SJotem przybyła z Tłuszcza druga jednostka.
Po spięciu jednostek, skład kibli radośnie opuścił W-wę Wileńską.
[ Dodano: Wto 04 Cze, 2013 11:26 ]
Z powodu braku prądu na stacji W-wa Wileńska, pociąg 7935 jeszcze nie odjechał z peronów.
Taka ezt nie jeździ dla KM-ów. Strzelaj dalejjednostce PRów 57-628.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach