Ożarów i okolice
Moderator: Wiliam
Zatrzymywał się tylko przy słupkach (gminnych i ZTMowskich), dodatkowo wysadził jakąś staruszkę na skrzyżowaniu, gdzie i tak by stał. No i na przejeździe. Na pętli nie wiem, czy NR się ruszył ze Škody, bo deszcz lał, a ja poleciałem na pociąg, który na szczęście miał 8 minut w plecy.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A swoją drogą, skąd na pętli WOLICA K. PŁOCHOCINA wiata ze starym logiem ZTM i nazwą 3 MAJA?
Tędy ten skrót? http://goo.gl/maps/59tLE Moje kondolencje...
MichalJ pisze:Tędy ten skrót? http://goo.gl/maps/59tLE Moje kondolencje...
To już większość przystanków będzie normalnie funcjonowało.ZTM pisze:Uruchomienie nowych przystanków na trasie linii 813
od 02.10.2013 (środa)
Od dnia 2 października 2013 r. od początku kursowania linii dziennych uruchamia się nowe przystanki funkcjonujące na trasie linii 813 jako warunkowe (na żądanie):
Pilaszków 02
Pogroszew-Kolonia 02
Umiastowska 01
Pogroszew 02
Umiastowska 02
Żyzna 01
Żyzna 02
Kaputy 01
Kaputy 02
Szkolna 02
Sochaczewska 01
Sochaczewska 02
Jesionowa 01
Jesionowa 02
Czyli do uruchomienia zostały jeszcze ZP Kalinowa Droga, Umiastów i Łaźniewska oraz przystanki Święcicka 02 i Źródlana 01.ashir pisze:To już większość przystanków będzie normalnie funcjonowało.ZTM pisze:Uruchomienie nowych przystanków na trasie linii 813
od 02.10.2013 (środa)
Od dnia 2 października 2013 r. od początku kursowania linii dziennych uruchamia się nowe przystanki funkcjonujące na trasie linii 813 jako warunkowe (na żądanie):
Pilaszków 02
Pogroszew-Kolonia 02
Umiastowska 01
Pogroszew 02
Umiastowska 02
Żyzna 01
Żyzna 02
Kaputy 01
Kaputy 02
Szkolna 02
Sochaczewska 01
Sochaczewska 02
Jesionowa 01
Jesionowa 02
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Nie jestem pewien w jakim temacie to napisać, ale skoro tu jest mowa o 813 i jego przystankach to może tutaj.
Czy może mi ktoś wyjaśnić, jaki jest sens w układzie przystanków dla poszczególnych linii w zespole SZELIGOWSKA ?
Obecnie 105 i 713 zatrzymują się na przystanku Szeligowska 02 (na Połczyńskiej, przed skrętem) a 112 i 813 na Szeligowska 04 (na Szeligowskiej, po skręcie). Przecież to jest bez sensu.
Powinno być:
- albo tak, że linie które jadą w Szeligowską (105, 112, 813) zatrzymują się na wspólnym przystanku po skręcie, a 713 jadące prosto na Połczyńskiej
- albo inaczej: linie jadące w podobnych relacjach mają wspólny przystanek, czyli 105 i 112 po skręcie, a 713 i 813 przed.
Ale w tym jak jest obecnie nie widzę żadnej logiki.
Jeżeli problemem jest zbyt krótka zatoczka (a właściwie dodatkowy 'pas przystankowy') na Szeligowskiej 04 to wystarczy trochę przemalować pasy - skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską, wtedy można przesunąć podwójną ciągłą i wydłużyć 'pas przystankowy' w stronę północną.
Czy może mi ktoś wyjaśnić, jaki jest sens w układzie przystanków dla poszczególnych linii w zespole SZELIGOWSKA ?
Obecnie 105 i 713 zatrzymują się na przystanku Szeligowska 02 (na Połczyńskiej, przed skrętem) a 112 i 813 na Szeligowska 04 (na Szeligowskiej, po skręcie). Przecież to jest bez sensu.
Powinno być:
- albo tak, że linie które jadą w Szeligowską (105, 112, 813) zatrzymują się na wspólnym przystanku po skręcie, a 713 jadące prosto na Połczyńskiej
- albo inaczej: linie jadące w podobnych relacjach mają wspólny przystanek, czyli 105 i 112 po skręcie, a 713 i 813 przed.
Ale w tym jak jest obecnie nie widzę żadnej logiki.
Jeżeli problemem jest zbyt krótka zatoczka (a właściwie dodatkowy 'pas przystankowy') na Szeligowskiej 04 to wystarczy trochę przemalować pasy - skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską, wtedy można przesunąć podwójną ciągłą i wydłużyć 'pas przystankowy' w stronę północną.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A przepustowość tego skrętu na to pozwala?mb112 pisze:skrócić trochę pas do skrętu w lewo z Szeligowskiej w Połczyńską
Lewoskręt dla 112 (Karolin
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Solaris U10