Sąd nad 178
Moderator: Wiliam
178 w ogóle powinno krańcować na Daszyńskiego, a tak przynajmniej leniwce będą miały autobus co 30 minut.reserved pisze:Lol. Parodia.
Nie można tego północnego końca 178 zastąpić 227 skoro coś już tam musi jeździć a 178 skrócone do metra z jednakową częstotliwością?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Woronicz
Usunęli ten schemat?person pisze:Albo u źródła (w pakiecie ze schematem):osa pisze:Więcej szczegółów nt. częstotliwości: http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1, ... iecej.html
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1583&c=100&l=1
Wrócił
Owszem były korki, ale teraz pod spodem jest metro. Przyznaję, że krytycznie patrzyłem na propozycje ZTM dla Świętokrzyskiej - za mało linii i za rzadko. Teraz jednak przyznaję im rację: tam nie ma po co pchać więcej autobusów. Zwłaszcza że przystanki pokrywają się ze stacjami metra. Powinni jeszcze zabrać to nieszczęsne i pustawe z reguły 518. Wciąż nie ma natomiast zapowiadanych poprawek po żądaniach z Powiśla, które domaga się bezpośredniej linii "w dalsze rejony Świętokrzyskiej".Glonojad pisze:Korki na Świętokrzyskiej były i przed jej zwężeniem.osa pisze:Więcej szczegółów nt. częstotliwości: http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1, ... iecej.html
Do dalszych rejonów Świętokrzyskiej nie wystarczy 105 i 102??
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Dalszych nie bardzo skoro odbijają pod uniwerek.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No tak, ale potem jadą sąsiednią Grzybowską.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Też o tym pomyślałem, ale trochę potworek by się zrobił, gdyby jeździło przez Daszyńskiego, a gdyby nie, to by były narzekania, że trzeba się przesiąść 2 razy.TGM pisze:Nie można tego północnego końca 178 zastąpić 227 skoro coś już tam musi jeździć a 178 skrócone do metra z jednakową częstotliwością?
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przystanków dla autobusow jest bez wątpienia na Swietokrzyskiej zbyt malo, choc oczywiscie pytanie, czy ktos by z nich korzystal - 105 jeździ chyba w miarę przyzwoicie (a przynajmniej ja tak trafiam).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
M2?osa pisze:żądaniach z Powiśla, które domaga się bezpośredniej linii "w dalsze rejony Świętokrzyskiej".
-
Woronicz
Gdyby stacja była normalnie na Powiślu, a nie wywalona na pustkowie przy rzece to pewnie takich żądań by nie było. Kto normalny będzie jechał w stronę Pragi żeby dojechać do centrum.MichalJ pisze:M2?osa pisze:żądaniach z Powiśla, które domaga się bezpośredniej linii "w dalsze rejony Świętokrzyskiej".