Jak dobrze pójdzie to pętle zlikwidują.BJ pisze:Dlaczego?Zebra pisze:108 i tak wyleci z Pl. Trzech Krzyży
SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- fik
- Naczelne Chamidło
A co szanpaństwo sądzi o takim (luźnym, zaznaczam) pomyśle:BJ pisze:To by raczej wypadało przedłużyć to 108 do Centrum.Kleszczu pisze:Jak dobrze pójdzie to pętle zlikwidują.
108 Esperanto-Sanktuarium
107 ECSiekierki-Bartycka-trasa 107-Spartańska
210 na Ursynów, jeśli trzeba
141 Bokserska-...-Powsińska-Augustówka-ECSiekierki
162 na Stegny, jak zabraknie miejsca pod Vattenfallem.
Mamy: potencjalnie silne 108, załatwiające śródmiejski odcinek 107 i osiedla przy Bartyckiej; przyzwoite 107 w równoleżnikowej (z dokładnością do wężykowania) relacji po Mokotowie; 141 jako jego odpowiednik kilka przecznic na południe; 210 wycierające kąty i zbierające wszystkich dwóch pasażerów na ursynowskim odcinku 107.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Myślicie, że 107, 108 i 210 po doprecyzowaniu mogą wyjść całkiem fajnie, natomiast 141 i 162 - no way (zwłaszcza to pierwsze - chyba naprawdę nie trzeba mówić, czemu).fik pisze:A co szanpaństwo sądzi o takim (luźnym, zaznaczam) pomyśle:
108 Esperanto-Sanktuarium
107 ECSiekierki-Bartycka-trasa 107-Spartańska
210 na Ursynów, jeśli trzeba
141 Bokserska-...-Powsińska-Augustówka-ECSiekierki
162 na Stegny, jak zabraknie miejsca pod Vattenfallem.
- R-9 Chełmska
Robi sporo unikalnych relacji, które razem zsumowane dają bardzo dobrą frekwencję, choć głównie w DP. Moim zdaniem chociażby ze względu na frekwencję nie ma co jej ruszać.fik pisze: Chętnie usłyszę, jaką to ważną rolę w systemie komunikacyjnym miasta pełni ta linia.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie widziałem w życiu bardzo dobrej frekwencji w 141 na TŁ.R-9 Chełmska pisze:Robi sporo unikalnych relacji, które razem zsumowane dają bardzo dobrą frekwencję, choć głównie w DP. Moim zdaniem chociażby ze względu na frekwencję nie ma co jej ruszać.fik pisze: Chętnie usłyszę, jaką to ważną rolę w systemie komunikacyjnym miasta pełni ta linia.
Nie, ja chetnie usłyszę, jak okreslisz tą linię w proponowanym przez siebie kształcie, skoro 171 obecnie to dla ciebie "lokalny śmieć". Obroń ten pomysł, to pogadamy ( i pomocnicza wskazówka: zauważ, czym obecnie jest 301 w okolicach Torwaru).fik pisze:Chętnie usłyszę, jaką to ważną rolę w systemie komunikacyjnym miasta pełni ta linia.drja pisze:zwłaszcza to pierwsze - chyba naprawdę nie trzeba mówić, czemu
Mało widziałeś, ale twoje jednostkowe obserwacje są funta kłaków warte. Pracując przy Al. USA 3 lata naoglądałem się frekwencji 141 na tym odcinku oraz na ciekawej relacji, jaką robi na zjeździe TŁ-Wisłostrada i zapewniam cię - jeśli to jest zła frekwencja, to połowę linii w Wawie należy zlikwidować.fik pisze:Nie widziałem w życiu bardzo dobrej frekwencji w 141 na TŁ.
- R-9 Chełmska
Z kolei z każdym przystankiem za mostem jest zapełniona coraz lepiej. Trzeba pamiętać, że jest jedynym połączeniem Czerniakowskiej ze Służewcem.fik pisze:
Nie widziałem w życiu bardzo dobrej frekwencji w 141 na TŁ.
Na św.Bonifacego jest często zawalone do granic możliwości, więc urywanie jej akurat w tym miejscu byłoby IMHO bez sensu...
Można niby zamienić krańce 301 i 141 Torwar <-> Witolin, ale to pachnie sztuką dla sztuki.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
- fik
- Naczelne Chamidło
107R-9 Chełmska pisze:Trzeba pamiętać, że jest jedynym połączeniem Czerniakowskiej ze Służewcem.
Nie wiem, dla mnie ta linia to właśnie takie 107 bis - niemoderowalna, na każdym skrzyżowaniu skręca, frekwencja bardzo nierówna, używana do podjeżdżania kilku przystanków. Nie będę się jakoś maksymalnie upierał przy moim pomyśle, jednak widuję ją dość często w dwóch miejscach: przy Dolnej i na TŁ właśnie, i w żadnym miejscu nie ma rewelacyjnej frekwencji.
Różnica jest jedna, za to podstawowa - 171 w niemal każdej możliwej relacji jest osłaniane przez inne linie (190, 23, 507, 523 itd). Jej rola tranzytowa jest w obecnej chwili praktycznie zerowa. 141 w proponowanym przeze mnie kształcie obsługuje dwa niszowe krańce i relacje pozbawione osłony silniejszych linii.drja pisze:Nie, ja chetnie usłyszę, jak okreslisz tą linię w proponowanym przez siebie kształcie, skoro 171 obecnie to dla ciebie "lokalny śmieć".
Aha, więc z dobrze pracującej linii na praskiej stronie (i całej trasie) chcesz zrobić śmiecia obsługującego niszowe krańce. Proponujesz też likwidację niczym nieosłanianej relacji TŁ-Wisłostrada. Fajnie - masz więcej takich pomysłów?fik pisze:Różnica jest jedna, za to podstawowa - 171 w niemal każdej możliwej relacji jest osłaniane przez inne linie (190, 23, 507, 523 itd). Jej rola tranzytowa jest w obecnej chwili praktycznie zerowa. 141 w proponowanym przeze mnie kształcie obsługuje dwa niszowe krańce i relacje pozbawione osłony silniejszych linii.
Ech, nie chce mi się (czytaj: szkoda czasu) udowadniać Tobie, że to jest chora wizja, bo i tak zawsze wiesz swoje. Myślę że większość osób jednak zauważy, że byłoby to de facto zrobienie klona 301, które na końcu (Czerniakowska) wozi muchy (za czym pewnie poszłoby obniżenie taktu 141, więc pogorszenie warunków na Służewcu, gdzie i tak potrafi te 141 zrobić się niezabieralne).
Odnosząc się jeszcze raz do całości twojego pomysłu - 107/108/210 jest warte przemyślenia, 141 i 162 - ehm, już skomentowałem (i co pogarszanie KM Pradze Płd. ma za związek ze Służewcem?)
- fik
- Naczelne Chamidło
Jeśli przekonam się, że ona jest dobrze pracująca - to nie. Chwilowo jednak mam inne zdanie, i przy nim jednak pozostanę.drja pisze: Aha, więc z dobrze pracującej linii na praskiej stronie (i całej trasie) chcesz zrobić śmiecia obsługującego niszowe krańce.
A uważaj sobie, co tam chceszfik pisze:Jeśli przekonam się, że ona jest dobrze pracująca - to nie. Chwilowo jednak mam inne zdanie, i przy nim jednak pozostanę.drja pisze: Aha, więc z dobrze pracującej linii na praskiej stronie (i całej trasie) chcesz zrobić śmiecia obsługującego niszowe krańce.
A teraz wróćmy na Służewiec...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zacznij od belki w oku własnym.drja pisze:. Tylko ja mam do Ciebie taką prośbę aka propozycję: nie proponuj zmian na podstawie jakichś jednostkowych, kompletnie błędnych obserwacji (...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.