zaraz zaraz, 105 nie ma być wierne swojej obecnej centralnej końcówce tylko zapewnić obsługę w centrum tego co teraz jest za pomocą 125/506 i stad jedzie w centrum własnie ich sladem (w mozliwie najblizszy sposób) a nie swoimdrja pisze:Serio, ktoś z Was uważa, że lepiej jest puszczać puste jak bęben autobusy co 4 minuty (+ 109 co nastepne 4, to już wyjdzie co 2, a jeszcze 174, 178... ) przez Grzybowską donikąd, niż utrzymać mocno wykorzystywaną obecnie relację,
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
PURA VIDA!
No i dokładnie taka powinna być jego rola, dlatego powinno zahaczać o ONZ (jak obecne 105/125) i Centrala (obecne 105/507, dałoby to wygodną przesiadkę na 109 choćby). Nic nie broni trasy tego tworu przez Grzybowską.mariow pisze:zaraz zaraz, 105 nie ma być wierne swojej obecnej centralnej końcówce tylko zapewnić obsługę w centrum tego co teraz jest za pomocą 125/506 i stad jedzie w centrum własnie ich sladem (w mozliwie najblizszy sposób) a nie swoim
Według dzisiejszej gazety "Echo Bemowa" kasacja linii 507 na Bemowie jest już przesądzona. W zamian za 507 na Nowe Bemowo ma jechać 523 - wycofane ze Starego Bemowa. Dodatkowo w zamian za 523 na ulicy Radiowej ma zastąpić ją 122, której częstotliwość ma być zwiększana. Dodatkowo 105 ma nie zawracać przy Zachęcie, a jechać aż na Mariensztat.
Według tej gazety trasa "nowego" 523 ma być następująca: Nowe Bemowo - Powstańców Śląskich - Wrocławska - Radiowa - Powstańców Śląskich - ......... - PKP Olszynka Grochowska
Według tej gazety trasa "nowego" 523 ma być następująca: Nowe Bemowo - Powstańców Śląskich - Wrocławska - Radiowa - Powstańców Śląskich - ......... - PKP Olszynka Grochowska
jezeli pojdziemy tym tropem to powinno tez zahaczac o Rondo Daszyńskiego i Norblin. I co? zygzakiem ma jezdzic miedzy Grzybowską a Alejami J.?drja pisze:No i dokładnie taka powinna być jego rola, dlatego powinno zahaczać o ONZ (jak obecne 105/125) i Centrala (obecne 105/507, dałoby to wygodną przesiadkę na 109 choćby). Nic nie broni trasy tego tworu przez Grzybowską.mariow pisze:zaraz zaraz, 105 nie ma być wierne swojej obecnej centralnej końcówce tylko zapewnić obsługę w centrum tego co teraz jest za pomocą 125/506 i stad jedzie w centrum własnie ich sladem (w mozliwie najblizszy sposób) a nie swoim
przesiadkę na 109 bedziesz miec na kilku ZP conajmniej
no i pamietaj że wg zapowiedzi 105 ma jechac na Mariensztat czyli zapewni dowóz na Powisle co robią 125/506
PURA VIDA!
Na Daszyniaka nie musi - od Karolkowej z buta można albo bezpośrednio 422. No i póki co to wciaż jest nieporównywalnie mniejszy generator potoków, niż ONZ. Norblin przeżyjemy, jeśli będzie ONZ-ka obsłużona. Zawsze to dojście max jednego, niezadługiego przystanku, a nie dwóch. A poza tym, chyba na pewno nie zadałeś sobie trudu doczytania, że proponuję zostawienie 105 i 506, gdzie 506 na smigać na Mariensztat jak proponuje ZTM, a 105 na Pl3K via ONZ.mariow pisze:jezeli pojdziemy tym tropem to powinno tez zahaczac o Rondo Daszyńskiego i Norblin. I co? zygzakiem ma jezdzic miedzy Grzybowską a Alejami J.?
przesiadkę na 109 bedziesz miec na kilku ZP conajmniej
no i pamietaj że wg zapowiedzi 105 ma jechac na Mariensztat czyli zapewni dowóz na Powisle co robią 125/506
- Solaris U10
A gdzie o tym pisali. Bo ja myślałem, że mam newsa.Bernard pisze:Tak, wiemy już o tym od 4 marca.
[ Dodano: |9 Mar 2011|, 2011 20:04 ]
A co z 26Solaris U10 pisze:8, po uruchomieniu 422, idealnie nadałoby się do wywalenia, aby uruchomić mocną 10, która przejmie część ludzi z 506, a potem będzie jak znalazł do przedłużenia na Powstańców Śląskich.Bastian pisze:I chyba zapomniałeś o 8.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dobre pytanie.
Spotkałem się z pomysłem, by zawracać przez Wisłostradę i Grodzką i wykorzystać parking dla autokarów pod wiaduktem...
Spotkałem się z pomysłem, by zawracać przez Wisłostradę i Grodzką i wykorzystać parking dla autokarów pod wiaduktem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow