Proboszcz pisze:Piotrek pisze:Teraz pewne rzeczy powinny być już standardem
Standardem powinna być po primo płaca odzwierciedlająca wykonywany zawód i odpowiedzialność za ludzi
To bardzo mocno popieram i to wcale nie poznajomosci.
[ Dodano: 2007-02-22, 01:49 ]
MZ pisze:Proboszcz pisze:Na Zachodzie to im za kierowanie autobusem i inne czynności z tym związane porządnie płacą.

Czyli jeśli ktoś narzeka na zarobki, to ma prawo lekceważyć swoją pracę? Aż strach pomyśleć, co będzie, jeśli lekarze wyjdą z podobnego założenia.
Lekarze juz ja lekcewaza. Mowisz jak bys niechorowal... Sprobuj zlamac reke i dostac sie do lekarza. W Warszawie a nie tam u Ciebie.
[ Dodano: 2007-02-22, 01:51 ]
Fikander pisze:
Standardem powinien być wolny rynek, a nie sztucznie utrzymywany monopol komunalnego przewoźnika. W warunkach wolnorynkowych praca jest warta tyle, ile za nią płacą...
Niezgadzam sie. Komunikacja miejska ma byc wlasnoscia miasta tylko i wylacznie.
[ Dodano: 2007-02-22, 01:54 ]
MeWa pisze:jeśli takie ma być podejście, to chyba rzeczywiście lepiej rozwiązać tę spółkę. Komunikzm już dawno się skończył.
Prosze bardzo mamy poparcie dla obecnie rzadzacych. Gratule swiatopogladu...
[ Dodano: 2007-02-22, 01:56 ]
Flash8222 pisze:
To już widzę jak kierowcy MZA dostaną podwyżki to wtedy jeszcze bardziej będą olewać swoją pracę

Znowu sie niezgadzam. Dla mnie wynagrodzenie jest forma mobilizacji do pracy. Za innych nieodpowiadam...
[ Dodano: 2007-02-22, 01:59 ]
fraktal pisze:Rzeczywiście kierowcy stosują przyklęk dla wózków dziecięcych nader rzadko. Pewnie uważają podobnie, jak Proboszcz. Ale są w błędzie, bo wszystko zależy od wyssokości krawężnika i dobrego podjazdu.
Zgadzam sie w pelni.
[ Dodano: 2007-02-22, 02:02 ]
Fikander pisze:
Bo jakoś nagle w gospodarce rynkowej ludzie zaczynają wykonywać swoje obowiązki. I, o zgrozo, nawet są uprzejmi dla swoich klientów. Szokujące, wiem.
A pamietasz przypadek napastowania dziewczyny przez kierowce z Grodziska? Bylo o tym na forum. Poza tym zdziwilbys sie do calej reszty pracy u prywaciarza.
[ Dodano: 2007-02-22, 02:04 ]
Hieronim pisze:fraktal pisze:Rzeczywiście kierowcy stosują przyklęk dla wózków dziecięcych nader rzadko. Pewnie uważają podobnie, jak Proboszcz. Ale są w błędzie, bo wszystko zależy od wyssokości krawężnika i dobrego podjazdu.
Dla cięższych wózków warto stosować przyklęk. Niemniej często samo uruchomienie przyklęku trwa i w momencie gdy autobus jest opuszczony, to wózek jest już dawno po lewej stronie autobusu.
Fikander pisze:Bo jakoś nagle w gospodarce rynkowej ludzie zaczynają wykonywać swoje obowiązki. I, o zgrozo, nawet są uprzejmi dla swoich klientów.
Polemizowałbym.
Fikander pisze:Szokujące, wiem.
Szokujące jest to, czego Ty nie wiesz.
No Hieronimie nareszcie ktos kto wie o czym mowa
[ Dodano: 2007-02-22, 02:10 ]
Niezgodze sie...
Na zaklad Redutowa juz jakis czas temu przyszla na mnie pochwala z linii 356. Otrzymalem premie w wysokosci 150 PLNow, wpis pochwaly do akt, i usmiech kierownika Dominickiego. Od daty napisania pisma do realizacji za tak to nazwe minelo ok 2-3 tygodni.
[ Dodano: 2007-02-22, 02:14 ]
MZ pisze:Dziękować można (i powinno się) za rzeczy wykraczające poza zakres obowiązków.
Czyli np. za zaczekanie na dobiegajacego. Wiekszosc pasazerow niemowi... I dlatego ja nieczekam wcale.
[ Dodano: 2007-02-22, 02:16 ]
MZ pisze:I w wielu przypadkach to by naprawdę wystarczyło, gdyby jeździł według przepisów

.
To byscie sie zdziwili wy wszyscy pseudo milosnicy jak bym zaczal stosowac wszystkie obowiazujace mnie przepisy.