214 z Nowodworów do S9 w Płudach

Moderator: Wiliam

zzz

Post autor: zzz » 15 lut 2011, 11:48

MisiekK pisze:To, że ty masz problem z brudzeniem klawiatury nie znaczy, że inni mają.
Ja przynajmniej nie mam problemow z pisaniem bezwiednie kilkunastu postow o tym samym :P

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 11:49

zzz pisze:Ja przynajmniej nie mam problemow z pisaniem bezwiednie kilkunastu postow o tym samym :P
OK - cieszę się - jeszcze ortografię popraw i będzie super.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 15 lut 2011, 11:51

MisiekK pisze:
Bastian pisze:Na przykład na Wileniak :rotfl:
Na przykład przychodnia przy placu Hallera.
W kółko mówisz o tej przychodni, jakby była jedyną w swoim rodzaju. Podobnie jak niektórzy swego czasu o konieczności istnienia bezpośredniej linii do US lub UD ;)

Ile razy w zeszłym roku byłeś w niej? Ile razy jechałeś tam autobusem linii 144, a ile razy inną linią lub innym środkiem transportu?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 11:53

person pisze:W kółko mówisz o tej przychodni, jakby była jedyną w swoim rodzaju.
No bo jest. To jest jedyna specjalistyczna przychodnia obsługująca tą część miasta.
person pisze:Ile razy w zeszłym roku byłeś w niej?
Sam 3 razy, z dzieckiem 4.
person pisze:Ile razy jechałeś tam autobusem linii 144,
Jadąc tam - zawsze 144.

Poproszę tą część dyskusji do właściwego wątku (pisałem, że się OT robi) i wróćmy do sądu nad 214.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Dantte

Post autor: Dantte » 15 lut 2011, 11:56

Chcę autobusu z Bródna na Pl. Hallera, bo tam jest jedyna specjalistyczna przychodnia. Ze 169 za daleko.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 15 lut 2011, 12:01

MisiekK pisze:
person pisze:Ile razy w zeszłym roku byłeś w niej?
Sam 3 razy, z dzieckiem 4.
I ty, świadomy użytkownik komunikacji (a może i sympatyk/miłośnik*), walczysz o dwa dni kursowania tej linii chociaż sam skorzystałeś z niej w 2010 r. w celu odwiedzenia przychodni średnio raz na kwartał?
Wiem, że na zachodniej Białołęce mieszka dużo osób, ale - na boga! - nie każdy z nich/was jeździ regularnie w soboty i niedzielę do lekarza, a nawet jeśli, to czy nie taniej byłoby im/wam zapłacić za taksówki?
Naprawdę, nie wiem co myśleć o twoim uporze w tym temacie.

* dla niektórych określenie miłośnik KM jest pejoratywne ;)

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 lut 2011, 12:02

Ja poproszę autobus z Nowodworów do Centrum Zdrowia Dziecka i do STOCER-u. Nie sprowadzajcie do absurdu...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 12:12

person pisze:I ty, świadomy użytkownik komunikacji (a może i sympatyk/miłośnik*), walczysz o dwa dni kursowania tej linii chociaż sam skorzystałeś z niej w 2010 r. w celu odwiedzenia przychodni średnio raz na kwartał?
Gdzie napisałem, że _walczę_? Wskazuję, że to nie jest przemyślana zmiana, właśnie dlatego, że jestem świadomym użytkownikiem komunikacji. I co mają wspólnego z tym miłośnicy? Nie tylko oni jeżdżą komunikacją.
person pisze:nie taniej byłoby im/wam zapłacić za taksówki?
Zasponsorujesz to im wszystkim?

zzz

Post autor: zzz » 15 lut 2011, 12:15

person pisze: * dla niektórych określenie miłośnik KM jest pejoratywne ;)
W szczegolnosci dla czlonka KMKM ;-)

[ Dodano: |15 Lut 2011|, 2011 12:16 ]
MisiekK pisze:Gdzie napisałem, że _walczę_?
No pewnie namawianie do wysylania pism do ZTM z walka nie ma nic wspolnego =;

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 12:26

zzz pisze:W szczegolnosci dla czlonka KMKM ;-)
Bycie członkiem jakiejkolwiek organizacji nie oznacza, że trzeba w czambuł popierać każdą zmianę i nie mieć własnego zdania, bo tak ma być. Jeśli ktoś tak uważa, to informuję, że się myli i to mocno.
zzz pisze:No pewnie namawianie do wysylania pism do ZTM z walka nie ma nic wspolnego =;
Nikogo nie namawiam - każdy robi co chce, bo ma własny rozum. Gdybym zaczął namawiać, to w ZTM leżałby już wniosek z 4 tysiącami podpisów.

zzz

Post autor: zzz » 15 lut 2011, 12:40

MisiekK pisze:Bycie członkiem jakiejkolwiek organizacji nie oznacza, że trzeba w czambuł popierać każdą zmianę i nie mieć własnego zdania, bo tak ma być. Jeśli ktoś tak uważa, to informuję, że się myli i to mocno.
A gdzie ja cos takiego sugerowalem?Dla malo spostrzegawczych, rozbawily mnie rozterki persona o pejoratywnosci nazwania MisKKa milosnikiem
MisiekK pisze: Nikogo nie namawiam - każdy robi co chce, bo ma własny rozum. Gdybym zaczął namawiać, to w ZTM leżałby już wniosek z 4 tysiącami podpisów.
Po co ta skromnosc, przeciez to oczywiste, ze juz bys 2 miliony podpisow zebral.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 lut 2011, 12:50

MisiekK pisze:
Bastian pisze:Chociaż... chyba jak leciało 101, nie robiłeś takiego zamieszania o przystanki? :-k
Nie musiałem - próbował robić to burmistrz, który na szczęście został przekonany, ze nie warto. Ale wtedy był drugi support w postaci 144 - dziś nie ma nic i to jest sedno problemu, że nie ma jak takich pomysłów ucinać.
Co dawało Porajom 144? Jeśli i tak musieli się przesiąść, to mogli do tramwaju.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 12:53

Bastian pisze:Co dawało Porajom 144?
Ratowało dopiero co przyśpieszone 509 przed dochlastywaniem przystanków na Modlińskiej i Jagiellońskiej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 lut 2011, 12:54

Nie rozumiem, co miały przystanki 144 do 101 na Porajach.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 12:56

Bastian pisze:Nie rozumiem, co miały przystanki 144 do 101 na Porajach.
Miałeś jeszcze wtedy zawijas 152 przez Myśliborską.

ODPOWIEDZ