Objazdy tramwajowe 2011

Moderator: Wiliam

MichalJ

Post autor: MichalJ » 22 mar 2011, 21:32

Glonojad pisze: Jestem przekonany, że odpadną np. wszyscy pasażerowie wsiadający do tramwajów na PolMoku. Oni pojadą dalej metrem i podjadą/podejdą w poprzek. A to całkiem spora liczba.
No tak, mój kolega z pokoju tak się przesiada. Ale zastepstwa metro-przystanek Koszykowa z innej stacji metra to nie ma...
MichalJ pisze: Co prawda Z-1 też gruuuubo brakuje do wyrównania podaży miejsc tramwajowych na Puławskiej...
I z konstytucji odjeżdża ledwie siedzące, podczas gdy do 18 nieraz trudno było wsiąść już na Bankowym. Dzisiaj - leżące...
No dobrze, pełnego wyrównania się nie domagam, ale co 5 (tyle co 17 na Służewcu) to już mus.

[ Dodano: |22 Mar 2011|, 2011 21:34 ]
Daniel_FCB pisze: Niefajnie będzie. Studenci w relacji Krakowska - Polibuda mają zapewnioną wycieczkę pieszą od ZP Nowowiejska,
No tak, bo ZP Nowowiejska to nie jest przy Politechnice... :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 mar 2011, 21:34

Na co 5 także bym przystał. Z tym, że chyba jednak z wariantami - do Okęcia wszystkiego ciągnąć nie ma sensu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 22 mar 2011, 21:41

MichalJ pisze:No tak, bo ZP Nowowiejska to nie jest przy Politechnice... :)
Teoretycznie masz rację, ale...
W godzinach porannych wypróżnianie na poszczególnych przystankach wygląda tak:
1/6 tramwaju wysiada na NOWOWIEJSKIEJ i w większości idzie w stronę zachodnią (czytaj Staszic)
1/3 tramwaju na placu Politechniki i rozchodzi się w stronę terenów Politechniki
1/4 wysiada przy metrze/pl. Zbawiciela.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 mar 2011, 21:53

Glonojad pisze:Na co 5 także bym przystał. Z tym, że chyba jednak z wariantami - do Okęcia wszystkiego ciągnąć nie ma sensu.
ale Naruciak to nie jest dobre miejsce na skróty. Tam przesiadki są dysfunkcyjne.

No i kwestia międzyszczytu pozostaje. Jeśli jedna linia, to pewnie co 15 minut... Trochę długo.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 mar 2011, 21:57

Skoro dojazdu do metra Politechnika i tak to-to nie zapewni to może silne do Banacha a na Okęcie czasowo 25?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 22 mar 2011, 22:02

MeWa pisze:
Glonojad pisze:Na co 5 także bym przystał. Z tym, że chyba jednak z wariantami - do Okęcia wszystkiego ciągnąć nie ma sensu.
ale Naruciak to nie jest dobre miejsce na skróty. Tam przesiadki są dysfunkcyjne.
True. Wystarczy popatrzec na zapelnienie objazdowej 18 a objazdowej 4. 18 na Nowowiejską zajeżdża praktycznie puste. 4 - trochę mniej.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 mar 2011, 22:03

brzmi ciekawie :) oczywiście linia nie musiałaby jeździć co 7,5 minut poza szczytem, ale takie 10 minut to byłoby na dobrym poziomie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 22 mar 2011, 23:29

MichalJ pisze: No tak, mój kolega z pokoju tak się przesiada. Ale zastepstwa metro-przystanek Koszykowa z innej stacji metra to nie ma...
Piechotą można przejść od Z-3, przystanki autobusowe są bliżej.

W jedną stronę jest dojazd Z-3 do Metra Politechnika, w drugą z Pola, po co to narzekać...

A jak ktoś bardzo nie chce chodzić to sobie pojedzie 77 do Pola i przejedzie metrem,
albo przesiądzie się w Z-3 i dojedzie do Politechniki tymże (ale od przystanku do Pl.Politechniki będzie i tak dalej niż od x Nowowiejskiej).

Razi niestety to, że od Politechniki będzie to muchowóz okólny, a jeszcze i do Okopowej musi dojechać, echh...
ŁK

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 23 mar 2011, 1:54

MeWa pisze: ale Naruciak to nie jest dobre miejsce na skróty. Tam przesiadki są dysfunkcyjne.
W kierunku Okęcia najlepsze możliwe bez jednoperonowości, w kierunku Politechniki jest 100m do przejścia w jednym poziomie bez żadnych świateł. Nie-przesadzajmy-proszę.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 mar 2011, 7:01

W kierunku Politechniki podstawową wadą jest brak wspólnego przystanku z 4 i 35. Nie wiem, czy nie byłoby lepiej, gdyby 18 parkowało na przystanku dla wysiadajacych, a obecny jej peron był przystankiem zbiorczym.

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 23 mar 2011, 7:39

Łukasz pisze:przesiądzie się w Z-3 i dojedzie do Politechniki
Błąd w założeniach. Chyba nie widziałeś korków w zeszłym roku :-k
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 23 mar 2011, 9:11

Glonojad pisze:W kierunku Politechniki podstawową wadą jest brak wspólnego przystanku z 4 i 35. Nie wiem, czy nie byłoby lepiej, gdyby 18 parkowało na przystanku dla wysiadajacych, a obecny jej peron był przystankiem zbiorczym.
Nie da rady. Zjazdy z i na Mokotów.
77 będzie z wariantami do Naruciaka mocne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 mar 2011, 9:14

Glonojad pisze:Zaś na trasę naookoło skierowałbym zamiast 33 - 17.
Kontrowersyjne w momencie, gdy 35 leci, a metro zostaje.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Kra

Post autor: Kra » 23 mar 2011, 10:16

Bastian pisze:
Glonojad pisze:Zaś na trasę naookoło skierowałbym zamiast 33 - 17.
Kontrowersyjne w momencie, gdy 35 leci, a metro zostaje.
A co ile będzie to 33, czy z obecną częstotliwością? Dopóki nie ma informacji o częstotliwościach ciężko coś wyrokować i oceniać (przecież same numerki nic nie dają). Choć pomysł Glonojada z mocniejszą 22 (lub 7x na trasie Huta-Zieleniecka przez Okopową i wtedy "zwykłym" 33) mógłby wypalić (nie do końca rozumiem pomysł 75).

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 23 mar 2011, 10:18

33 mocne, 77 zasadniczo także. 70 i 75 słabe.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ODPOWIEDZ