Bastian pisze:Mam wrażenie, że Emdegger codziennie widzi coś innego
Skoro jest jeden nieprzejednany adwokat sprawy rembertowskiej, to ja będę dla równowagi sprawy marysińskiej, która znałem i znam od podszewki

ncc2000 pisze:Zastanawiam się skąd ZTM bierze tak rażąco niezgodne z rzeczywistością informacje. Na pewno nie z rzetelnego pomiaru - bo taki nigdy nie mógłby wykazać aż tak fikcyjnych informacji.
Mam właśnie pomiar ze szczytu A z Marysina przed sobą w rękach przekazany mi przez ZTM na potrzeby reformy w Wawrze, jak również kilkanaście lat mieszkania na Marysinie, do którego nadal jeżdże regularnie. Nie będę streszczał treści wszystkicyh tabelek, acz:
- z Marysina wyjeżdżało rano razem w autobusach 401 i 520 (bo te tak bardzo bolą Rembertów, zwłaszcza ta druga, której sam nie chciał

)
bez koordynacji, tj zamiast odstępów 5-minutowych, 2-3 minutowe razem średnio od 80 do prawie 100 osób (ale były i, choć zdecydowanie rzadziej przypadki, gdzie wyjeżdżało ledwie sześćdziedziesiąt, wierzę zatem, że ktoś może zobaczyć 520 z 20-30 osobami, no ale przy 408 z 5 to i tak nieco więcej, prawda?

). Uśrednijmy więc, powiedzmy, do 90 luda. Średnie obłożenie przystanku na Marysinie wynosi więc dla 2 rzekomych muchowozów w takim wypadku
22.5 osoby na przystanek, co wziąwszy pod uwagę:
a)nieduże rozmiary osiedla
b)wydłużone strefy dojścia dla jego północnej części
c)obejmujące Marysin przystanki w liczbie AŻ
4, z których 2 dla 401 są na żądanie (Łysakowska nie wiadomo dlaczego)
jest wskaźnikiem bardzo dobrym. Co kto widzi na Okularowej jego sprawa, ja jeżdząc z Marysina w drodze do szkoły, a potem na studia żadnego muchowoza rano nie widziałem
nigdy. KORDIANA jest przystankiem dla 515 siódmym, liczba pasażerów nie osiąga 50 osób, za to w 408 rano na wysokości Okularowej nie widziałem nigdy więcej niż jakieś 20 osób z hakiem
od momentu wprowadzenia do Rembertowa 515ncc2000 pisze:20 osób razy osiem kursów z Marysina daje 160 osób/h. 80 osób razy 2 kursy z Rembertowa daje też 160 osób i tak to właśnie teraz wygląda.
Chyba w którejś z 4 klinik psychiatrycznych Instytutu Psychiatrii i Neurologii przy Sobieskiego.
ncc2000 pisze:Nawet 168, które stoi na przejeździe do Rembertowa dojeżdża z większą ilością osób na pokładzie niż 401 do Marysina.
To ja pragnę oświadczyć, że Jarosław Kaczyński przebrany za pióro Lecha Wałęsy podpisał poruzumienia sierpniowe

Masz prawo do wykładania swoich racji, ale sam zobacz co napisałeś. Chcesz, by Twój głos był brany pod uwagę czy ma być przyczynkiem do kpin?
Rosa pisze:Akurat cos na Ostrobramska byłoby bardziej przydatne jako dojazd do szkół i nowych buspasów czyli metra południe.
Teoretycznie tak, zgoda, nie zabierałbym mieszkańcom Rembertowa linii na Ostrobramską. Jest jednak pewien problem - pierwszym przystankiem, na którym do 408 wsiada więcej niż 5 osób jest PŁOWIECKA... Natomiast dojazdu na TŁ nie zabierałbym absolutnie, 515 powinno jeździć co 15/20/20 lub jako 143, nieważne, do Politechniki.
I w ogóle dziwię się zaślepieniu koledze ncc2000 - dogląda z monstrualną pedanterią innych podwórek, zaś swoje opuścił i z wypiętą piersią ruszył na wieżyczkę obserwacyjną przy Marsa, by tam nieść kaganek oświaty biednym inżynierom i specjalistom, co w śpiączce się pogrążyli szpalerem w czasie studiów, praktyk i pracy zawodowej. Muchowóz 168 to pierwszy fakt, muchowóz 408, do zawieszenia po południu pełniący rolę zapłowieckich zielonych płuc drugi, spadająca frekwencja w 514 i 515 to trzeci, większy potok autobusowy na Wiatraczną w liniach marysińskich (prócz 115, trzeba być uczciwym) niż rembertowskich (183 + 515 mimo braku separacji potoków R. - Wiatraczna, R. - TŁ) jest faktem nr 4, odrzucenie 401 to piąty (jakkolwiek podkreślam, oferta ZTM dla Rembertowa była niekorzystna, a i tak 401 nadal docelowo chce się zakrańcować w Rembertowie).
Będąc jednak sprawiedliwym i mając rzetelne rozeznanie sytuacji, Marysin z powodu 401 ma nadpodaż, szczególnie po południu i jeśli mam być szczery, to wyciąłbym je stamtąd bez rekompensaty dla Marysina. Rano jest dobrze, w międzyszczycie też (na korzyść 520), po południu dobrze nie jest, w DS Marysin nareszcie dostał jakąkolwiek podaż, która została mu dramatycznie obniżona przed dwoma laty. Układ Marysina powinien wyglądać 173 co 15/15//15, 520 5/10/10//10 plus solówki/minibusy przez Potockich do Wawra, czyli tak jak w modelowo co do potrzeb Marysina opracowanej reformie wawerskiej. A że betonowi samorządowemu nie dalo się przetłumaczyć, nie moja wina, próbowałem z całych sił.
Do wiadomości ncc2000 - na spotkaniu z radnymi Marysina jakiś czas temu, gdzie pojawiłem się jako gość specjalny na osobiste zaproszenie przewodniczącego Rady Osiedla mający podstawy jakiejkolwiek wiedzy nt. komunikacji i reformy wawerskiej, były poruszane także sprawy linii z Rembertowa. Na uwagi, że Rembertów ma za dużo (co akurat jest prawdą), zdecydowanie i krótko zreplikowałem, że Rembertów ma owszem za dużo, ale najważniejsza dla tej dzielnicy linia została drastycznie pocięta, choć cięcia powinny przebiegać gdzie indziej (168, 408), broniłem otwarcie 515. Motłoch złożony z babć, dziadków, dresiarzy oraz ludzi w liczbie nieco ponad 10, których na salę przyprowadził jeden z radnych przebrany za beton zbrojony rumiano przyprawiany burakami, odwdzięczył mi się werbalnym gradobiciem. Relacja na forum jest, pomiary na 408 po południu też są, poszukaj, przeczytaj i zdejmij klapki z oczu.