Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
-
kozioł
- MeWa
- Cukiereczek
Mimo wszystko mam wrażenie, że w innych miejscach są bardziej palące potrzeby niż wysyłanie nowego ekspresa wzdłuż tramwajów, wzdłuż pociągów...kozioł pisze:Jeśli ją gdzieś się upchnie na Emilce bądź Centralnym(myśle, że jest to możliwe) to spokojnie 13 brygad wielkopojemnych wystarczy- 8 z Ostrej i 5 z Kleszcza na częstotliwość co 12 minut. Napewno to się znajdzie.Tymbardziej, że plan przegubowców na Ostrobramskiej najprawdopodobniej od lipca spadnie(zmiejszenie brygad na 515 i 521)Fikander pisze:Niegłupi, pod warunkiem braku ograniczeń taborowych.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Stąd te podwyżki cen biletów w Minibusach i Arkach?kozioł pisze:Prywaciarze zbierają fortunę na przewozach ludzi - odcinek Centrum-Falenica
Już niedługo coś podobnego powstanie... S1?kozioł pisze: którego ZTM nie widzi - np: jakieś E-X niestające od Muzeum do Wiatracznej i dalej zatrzymujące się na Szembeku(lub nie),Gocławku, Płowieckiej i dalej standardowo do Falenicy, jak teraz 521, ew. tylko przy ważniejszych przystankach(wzmacniając osobówki- 119 i 115 )
Polityka złym doradcą w pracy!
- fik
- Naczelne Chamidło
Rozumiem, że twoim zdaniem w ztmie pracują sami debile, którzy nie potrafią znajdować brygad leżących na ulicy? Przykro mi, ty sam z siebie kpisz, ja tylko pokazuję, w którym miejscu.kozioł pisze:Nie trzeba być geniuszem, żeby to zauważyć, ale ty sobie wolisz ze mnie kpić -to nara
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
kozioł
Ludzie nie prędko przesiądą się do pociągów, bo jeżdzą za rzadko i "za długo" 
A na to ZTM większego wpływu nie ma. Ogólnie trudno uzasadnić ogromną niechęć ludzi z Wawra do pociągów, która trwa od końca lat 90'
Na tym korzystają Minibusy i inne. Szybciej w szczycie nie jeżdzą, tłok nie mniejszy, ale są co chwila i może to przyciąga ludzi. Prywaciarze podskakują z radości, gdy 521 zostanie usunięte z obecnej trasy. Choć czekają ich trudne wakacje.
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 22:23 ]
Nawet jej odpowiednio nie rozreklamowano, a już zdjęto
A na to ZTM większego wpływu nie ma. Ogólnie trudno uzasadnić ogromną niechęć ludzi z Wawra do pociągów, która trwa od końca lat 90'
Na tym korzystają Minibusy i inne. Szybciej w szczycie nie jeżdzą, tłok nie mniejszy, ale są co chwila i może to przyciąga ludzi. Prywaciarze podskakują z radości, gdy 521 zostanie usunięte z obecnej trasy. Choć czekają ich trudne wakacje.
Nie. Stojących w zajezdni. Bo gdzie trafią Ostrobramskie brygady zdjęte z 408 i 515 ? Zasilenie 521 nie ma sensu...Rozumiem, że twoim zdaniem w ztmie pracują sami debile, którzy nie potrafią znajdować brygad leżących na ulicy?
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 22:23 ]
Jak ZTM podwyższa, KM podwyższa, to oni tymbardziej. Jak była SKMka, to bilety na Warszawę były po 2 zł.JotPeCet pisze:Stąd te podwyżki cen biletów w Minibusach i Arkach?kozioł pisze:Prywaciarze zbierają fortunę na przewozach ludzi - odcinek Centrum-Falenica
Co pół godziny w pierszej kolejności? Już tam była, pojeździła sobie parę miesięcy i wywalona.JotPeCet pisze: Już niedługo coś podobnego powstanie... S1?
A Ty co byś wybrał? PKP które zaczynało jeździć coraz wolniej, czy linię C na którą mimo "x2" bilet był tańszy - a zaraz potem wprowadzono bilety okresowe które obejmowały również linie czerwone.kozioł pisze:Ludzie nie prędko przesiądą się do pociągów, bo jeżdzą za rzadko i "za długo"
To że jadą szybciej w szczycie to absolutnie masz rację, tłok owszem nie występuje, ale częstotliwość pociągu po południami poprawi się dopiero od grudnia.kozioł pisze:Na tym korzystają Minibusy i inne. Szybciej w szczycie nie jeżdzą, tłok nie mniejszy, ale są co chwila i może to przyciąga ludzi.
Wiem, wiem. Ty pisałeś o autobusach. Ale przeginasz fakty w drugą stronę.
Hmmm... Ale prywaciarze chcą kończyć na RONDZIE WASZYNGTONA 54!kozioł pisze:Prywaciarze podskakują z radości, gdy 521 zostanie usunięte z obecnej trasy. Choć czekają ich trudne wakacje.
Jak to trudno?kozioł pisze:Ogólnie trudno uzasadnić ogromną niechęć ludzi z Wawra do pociągów, która trwa od końca lat 90'
Za rzadko, za wolno, za daleko do stacji, dobre tylko jeśli ktoś chce dojechać w okolice Sródmieścia i Ochoty bo reszta stacji źle umiejscowiona, stary tabor no i w autobusie człowiek czuje się bezpieczniej niz w klaustrofobicznych kiblach gdzie w razie potrzeby znikąd ratunku, znikąd pomocy.
Tak, bo była konkurencja (obecność, bo ofert przewoźników nie ma co porównywać). A o podwyżce cen biletów w ramach oferty "BILET DO OTWOCKA" nic mi nie wiadomo.kozioł pisze:Jak ZTM podwyższa, KM podwyższa, to oni tymbardziej. Jak była SKMka, to bilety na Warszawę były po 2 zł.JotPeCet pisze: Stąd te podwyżki cen biletów w Minibusach i Arkach?
Rzadko polityka idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem. Teraz błędy nie będą powtórzone! Nie zapominaj o wspólnym bilecie i o uzupełnianiu się oferty.kozioł pisze:Co pół godziny w pierszej kolejności? Już tam była, pojeździła sobie parę miesięcy i wywalona.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-06-26, 22:35 ]
Korekta tagów.
-
kozioł
Co masz dokładniej na myśli?To że jadą szybciej w szczycie to absolutnie masz rację, tłok owszem nie występuje, ale częstotliwość pociągu po południami poprawi się dopiero od grudnia.
Wiem, wiem. Ty pisałeś o autobusach. Ale przeginasz fakty w drugą stronę.
A po remoncie to nie wracają do normy? ;>Hmmm... Ale prywaciarze chcą kończyć na RONDZIE WASZYNGTONA 54!
Mało kto ją zna. Jeśli nikt nie jeździ pociągiem, nie wchodzi na stronę internetową KM, nie patrzy na reklamy na budynkach Śródmieścia, to jak ma się o tym dowiedzieć?"BILET DO OTWOCKA"
Zresztą jest to do OTWOCKa, a ludzie zaufania do PKPu nie mają więc jeśli wysiądą w Warszawie, to może dostaną karę?
Niestety,ale takie są fakty
Hmm? W zmniejszającym się wciąż planie MZA?kozioł pisze:Nie. Stojących w zajezdni. Bo gdzie trafią Ostrobramskie brygady zdjęte z 408 i 515 ? Zasilenie 521 nie ma sensu...Rozumiem, że twoim zdaniem w ztmie pracują sami debile, którzy nie potrafią znajdować brygad leżących na ulicy?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie mówię że tak jest, mówię że tak się sporo osób czuje. Moja siostra cioteczna po tym jak straciła telefonik powiedziała że do pociągu już w życiu nie wsiądzie.Fikander pisze:To jest już krańcowa demagogia.Rosa pisze:no i w autobusie człowiek czuje się bezpieczniej niz w klaustrofobicznych kiblach gdzie w razie potrzeby znikąd ratunku, znikąd pomocy.
- fik
- Naczelne Chamidło
A u was biją Murzynów. No litości, jakby w pojazdach KM nie zdarzały się kradzieże.Rosa pisze:Nie mówię że tak jest, mówię że tak się sporo osób czuje. Moja siostra cioteczna po tym jak straciła telefonik powiedziała że do pociągu już w życiu nie wsiądzie.Fikander pisze: To jest już krańcowa demagogia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Mimo wszystko sądzę, że w badaniach poczucia bezpieczeństwa wygrałyby autobusy.
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 22:53 ]
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 22:53 ]
Wszystko zależy od tego gdzie się mieszka.Rosa pisze:Zresztą pociągów można unikać, natomiast komunikacji miejsckiej raczej nie
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى