Tia... To ja mam jeszcze kilka innych propozycji na przyspieszenie ruchu tramwajów przez Bemowo. Żadnego przystanku pomiędzy Ks. Janusza, a pętlą na Bemowie!!!Glonojad pisze:A ja powiem tak - jak tego przejścia nie będzie, to nie będzie też przystanku i tramwaj pojedzie z Boernerowa szybciej
Talent.
Jeśli mowa o krzykaczach i lobbystach, to warto przypomnieć sobie jaki wrzask podiósł 4 lata temu prezes Ambroziak.
Od dawna walczę z nieuczciwą developerką.
Chyba 99% blokowisk w Warszawie powstało ostatnimi laty na podstawie warunków zabudowy. WZiZT wydawane najczęsciej pod stołem i bez szerszych konsultacji, zawierały wymagania developera. Z wielki zdziwieniem opiniowałem kiedyś plan zagospodarowania Młynowa, na którym zaznaczono zabudpowe do 7 pięter, podczas gdy wykańczane były już bloki majace 14 pięter. Przez WZiZT zepsuto Warszawę na wieki.
Kiedyś rozmawiałem z mieszkancami ulicy Widawskiej na Bemowie. Bloki stawiane przez SM Wola. Oczywiscie nikt nie poinformował lokatorów, że tuż pod nosem planowana jest NS S7. Od tego czasu zrobiłem zadymę u wielu developerów stawiajacych bloki tuż przy planowanych trasach, dzwoniąc do nich jako klient szukajacy cichego mieszkania w cichej okolicy.