Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2018
Moderator: Wiliam
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2018
Dyskusje na temat objazdów autobusowych w 2018.

Podobno remont placu Krasińskich spowodował ogromne korki i opóźnienia linii kursujących w okolicy. Czy to dotyczy też 180 i oznacza, że na Wiertniczej przez kilkadziesiąt minut może nie przyjechać żaden autobus?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Dotyczy, dotyczy. Z kolei takie 227, też tam przejeżdżające, które do tej pory jeździło raczej w miarę notuje -60 i PTRy...
-
bartoni722
180 akurat radzi sobie najlepiej, bo nie jeździ Świętojerską. Idealnie, rzecz jasna, nie jest, ale z "kilkadziesiąt minut" bym nie przesadzał. To nie 116 i spółka które rano stoją w betonowym korku na Świętojerskiej i skręcie w lewo w Andersa.
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
michael112
Ja się zastanawiałem, po co 116 wpuścili w te ucho na Świętojerskiej. Może lepiej było puścić je prosto Andersa, z kolei 178 do Daszyńskiego, 222 na Bielańską, a dla Nowego Miasta dać dodatkowe kursy skrócone 227 w relacji Konwiktorska-Dw.Centralny?
Co do 116 to się właśnie zastanawiają. Tak na "Gazecie" napisali.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Z tego co mi opowiadali kierowcy jeżdzący po objeździe Pl. Krasińskich to mówili że złapać -60 to nie problem.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Świętojerska generuje ogromne opóźnienia, ale Andersa również. Kilka dni temu, gdy czekałem na autobus (jakoś ok. 9:40), na Bankowy w stronę centrum przyjechało 116 i 518 na raz. 116 miało na liczniku -65, 518 zaś -50. Wiadomo, że 518 ma problemy też np na Porajów i S8, ale myślę że zdecydowaną większość złapało na Andersa właśnie. Korek na tejże z rana potrafi utrzymywać się aż do popołudniowego szczytu... Najgorsze, że nie ma za bardzo sposobu na ominięcie tego wąskiego gardła.
Z 180 zaś od początku objazdu o tejże 9:40 zdarzyło mi się korzystać trzykrotnie i na pl. Bankowym w stronę centrum za każdym razem autobus miał w okolicach -15, także nie tak źle względem innych linii tam jeżdżących.
Z 180 zaś od początku objazdu o tejże 9:40 zdarzyło mi się korzystać trzykrotnie i na pl. Bankowym w stronę centrum za każdym razem autobus miał w okolicach -15, także nie tak źle względem innych linii tam jeżdżących.
A teraz się trochę nie pogorszyła sytuacja, odkąd w obu kierunkach 180 jeździ w obu kierunkach Senatorską? Bo jeszcze w zeszłym tygodniu nie było tak źle, ale objazd w kierunku Chomiczówki prowadził do al. Solidarności ulicą chyba Kapucyńską.
A może wyrzucić stamtąd wszystko lub prawie wszystko i zrobić jakieś Z-6 Pl.Bankowy - Andersa - Świętojerska - Bonifraterska - na dół do Wisłostrady - Al.Solidarności - Pl.Bankowy? Tam są korki, ale nie takie betonowe.
Swoją drogą to jak Z-1 i Z-2 jeździły 2 razy częściej, to korki do skrętu w Wołoską z Woronicza były znaczące, teraz ich nie ma.
Może to autobusy generują ten korek?
Swoją drogą to jak Z-1 i Z-2 jeździły 2 razy częściej, to korki do skrętu w Wołoską z Woronicza były znaczące, teraz ich nie ma.
Może to autobusy generują ten korek?
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Umarłeś od "autobusy generują korek"? Przedwcześnie, to jest pytanie do ewentualnego udzielenia zdecydowanej odpowiedzi negatywnej, ale niekoniecznie do odrzucenia z góry. Bywają różne sytuacje, np. przed budową metra na Świętokrzyskiej był taki czas, gdy liczba autobusów na godzinę, skręcających z zachodu na północ w kierunku Krakowskiego Przedmieścia, w zasadzie wyczerpywała przepustowość tego lewoskrętu i nieraz się tam stało w kolejce złożonej z samych autobusów, gdy się choć odrobinę spiętrzyły.
Oczywiście to raczej oznacza konieczności korekt sterowania ruchem, a nie zabierania autobusów - ale tak daleko idącej sugestii w poście Łukasza nie widzę.
Oczywiście to raczej oznacza konieczności korekt sterowania ruchem, a nie zabierania autobusów - ale tak daleko idącej sugestii w poście Łukasza nie widzę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Raczej nie. Kilka minut nadal maksymalnie można stracić na Senatorskiej.
Chyba bardzo ciężko jest tam cokolwiek przedsięwziąć. Świętojerska buspasem to dość radykalne posunięcie, bo to z kolei zatka Muranowską i wszystkie wjazdy w nią (już lewoskręt 116 z Andersa to tragedia, choć obecnie chyba nieco lepiej?). Odcięcie ZP Świętojerska od autobusów to też słaby pomysł. Zakaz skrętu w lewo ze Świętojerskiej w Andersa nie dotyczy ZTM wrzuci wszystko na Zamenhofa.
A na Świętojerskiej jest zresztą tyle miejsca, że mieściłby się tymczasowy buspas tylko do skrętu w lewo. Ale to nie w Wawie
A na Świętojerskiej jest zresztą tyle miejsca, że mieściłby się tymczasowy buspas tylko do skrętu w lewo. Ale to nie w Wawie
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
518 na objeździe nie zatrzymuje się przy Metrze Ratusz. To część jakiegoś większego planu, czy ktoś dał twarzy?