[] - kurs realizowany przez pojazd niskopodłogowy
[] - kurs realizowany przez pojazd niskopodłogowy
Robiąc na szybko rozeznanie stanu posiadania wszystkich autobusów wszystkich ajentów wyszło że co 5 autobus to wysokopodłogowy. czyli że niskacze są czymś powszechnym. Takie samo wrażenie miałem jak stałem sobie na przystanku Topiel i sprawdzałem rozkłady - wszystko prawie było niskopodłogowe w kwadraciku.
Może już czas pisać odwrotnie?
{} - kurs realizowany przez pojazd wysokopodłogowy?
Rozkłady były by przejrzystsze, pojawiło by się piętnowanie wysokiej podłogi...
Co wy na to?
|| Poprawione dla tych co nie rozumu nie mieli.
Co wy na to?
|| Poprawione dla tych co nie rozumu nie mieli.

Ot tez dobre taki rozkład 125 czy 180 wygląda dziwnie...geograf pisze:"linia obsługiwana wyłącznie taborem niskopodłogowym". Zawsze to nieco mniej znaków
http://www.ztm.waw.pl/baza/20090112/180/304405.HTM

Tak jak mówisz jest np. w Gdyni, gdzie jest napisane, że dana linia jest obsługiwana wyłącznie taborem niskopodłogowym, a jeśli gdzieś bywała wysoka brygada to wtedy przy godzinie odjazdu pojawiała się literka "w"Ewentualnie, w przypadku linii obsługiwanych wyłącznie przez niską podłogę, można zastosować dopisek (pod rozkładem) "linia obsługiwana wyłącznie taborem niskopodłogowym". Zawsze to nieco mniej znaków
Ideę oznaczania kursów wysokopodłogowych również uważam za dziwną
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Z tego co piszesz wynika jednakowoż, że 4/5, czyli 80%, czyli zdecydowana większość jest wysokopodłogowych. Dlaczego więc mielibyśmy już teraz zacząć wyróżniać wysoką podłogęTeokryt pisze:Robiąc na szybko rozeznanie stanu posiadania wszystkich autobusów wszystkich ajentów wyszło że co 5 autobus to niskopodłogowy. czyli że niskacze są czymś powszechnym. Takie samo wrażenie miałem jak stałem sobie na przystanku Topiel i sprawdzałem rozkłady - wszystko prawie było niskopodłogowe w kwadraciku.
Co wy na to?
Pozdrawiam
A ja myślę, że oznaczenia [20] [35] mogą być dobre dla każdej linii i każdej godziny. Prędzej czy później i tak wszystko będzie niskopodłogowe, więc starsi ludzie nie zmienią swoich przyzwyczajeń. Chodzi mi o to, że po wycofaniu Ikarusów zostawić te kwadraciki a usunąć podpis "Kurs realizowany przez pojazd niskopodłogowy". Tak, żeby te kwadraciki były stale umieszczane w rozkładzie jako część rozkładu... czytelniejsza godzina oddzielona właśnie takimi kwadracikami.
No nie wiem... co wy o tym myślicie?
No nie wiem... co wy o tym myślicie?
-
andrzej_suse10