Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe
Moderator: Wiliam
-
Dzulikiewicz
Jak oni wyobrażają sobie autobusy kursujące wahadłowo? Przy takim tłoku? Autobusy będą zawracały, czy może kupią jakie specjalne z dwiema kabinami
? A może będzie jeden autobus, który będzie krążył w tą i z powrotem? Powodzenia... Jak dla mnie nie ma innej opcji niż puszczenie po obu wolnych pasach autobusów, i to w niemałej ilości...
Coś w rodzaju 190+410+ jakieś Z-1 na trasie Wileński-Bankowy
Ciekawe tylko jak będą zawracały przy Bankowym....
Nie ma jeszcze jakichś planów objazdu?
PS. Przywrócić 512 na starą trasę!!!
Coś w rodzaju 190+410+ jakieś Z-1 na trasie Wileński-Bankowy
Ciekawe tylko jak będą zawracały przy Bankowym....
Nie ma jeszcze jakichś planów objazdu?
PS. Przywrócić 512 na starą trasę!!!
Ale bzdet.... Rozumiem, że jeden autobus przyjezdzający co jakies... 10 minut i w pyte ludzi na przystanku? I jeszcze przesiadka po drodze
To chyba wolę się przesiąść na rower, ewentualnie tramwajem przez Poniatowski... albo przez 3 miesiące będę omijał uczelnię
Do tego dojdzie jeszcze ponownie remont wiaduktu przy Tesco i można zapomnieć o ruszaniu się z domu.. Yeah
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakie 300 metrów? Jakie 10 minut? Jakie 512? Chudzini, ogarnijże się...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Może i nie 300 metrów, nie mierzyłem. Ale kawałek jest do przejścia od tego przystanku spod wiaduktu do Starego miasta.Glonojad pisze:Jakie 300 metrów? Jakie 10 minut? Jakie 512? Chudzini, ogarnijże się...
Co do 10 minut... Uważasz, że ile zajmie przejazd w tę i z powrotem z Wileńskiego do Starego Miasta z przystankami po drodze i zawrotkami na krańcach?
Przy jednym pasie wolnym ciężko cokolwiek innego wymyślić.. Choć w ŻW jest napisane, że są i inne koncepcje. Chętnie zobaczę.
[ Dodano: Pon 19 Sty, 2009 23:41 ]
Przy okazji przyjrzałem się mapce na zumi i opisie objazdu i coś mnie zadziwiło
Pierwsza dojechałaby z Pragi przez most do ul. Nowy Zjazd, nią dostała się na dół do Wisłostrady, a następnie wjechała na górę przez ul. Grodzką. W ten sposób wróciłaby przez most – tym samym jedynym pasem – na Pragę. Druga dojechałaby do ul. Nowy Zjazd od strony pl. Bankowego, a następnie też Wisłostradą i Grodzką zawróciła w stronę Bankowego. Obie mają się mijać. Urzędnicy wymyślili przystanek „pod mostem”, gdzie można się będzie przesiadać.
Rozumiem, że autobus będzie jeździł południowym pasem, bo inaczej to nie ma sensu. Ciekaw jestem jak uda się kierowcy wjechać z ul. Nowy Zjazd na Wisłostradę skręcając w lewo...- Bastian
- Sułtan Maroka
Wiadukt w przebudowie, nie będzie przejazdu na wprost.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A zawrotka o promieniu metra przy Wisłostradzie? Popatrz, jak się układają zjazdy z mostu/tunelu na Wisłostradę. Nie jesteś w stanie wykonać zawrotki tak, by zachować ogólny kierunek jazdy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale tak masz większą częstotliwośćTm pisze:To dalej może być jedna linia, przecież na części trasy się pokrywają.
Tak w ogóle będzie jakaś pętla z postojem? Ruch na moście Ś-D jest spory, więc biedny kierowca będzie musiał jeździ w tę i z powrotem...
Mogliby dać 2 brygady, na linie, to jedna by jeździła a druga by czekała
Na Wileńskim będzie autobus zawracał wokół Czterech Śpiących?
Niezależnie od ilości linii autobusy będą musiały pokonać dokładnie te same zakręty.pawcio pisze:A zawrotka o promieniu metra przy Wisłostradzie? Popatrz, jak się układają zjazdy z mostu/tunelu na Wisłostradę. Nie jesteś w stanie wykonać zawrotki tak, by zachować ogólny kierunek jazdy.
Choć rzeczywiście dostosowanie Nowego Zjazdu (nieużywanego przecież w czasie remontu) do możliwości zawracania z jednej jezdni w drugą to jest jakaś myśl.
Nie. I do tego w przypadku dwóch linii jest większa liczba przesiadek.chudzini7 pisze:Ale tak masz większą częstotliwość
W czasie remontu?!chudzini7 pisze:Ruch na moście Ś-D jest spory
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
A którędy te tysiące ludzi będą jeździć od Wileńskiego do Zamkowego? Naprawdę bardzo wątpię, żeby było małe zainteresowanie linią przez ten most w czasie remontu. Jeździłeś tu kiedyś w godzinach szczytu? Wiesz ile osób przesiada się choćby przy Starym Mieście?
W alejach, gdzie ruch jest podobny (w tramwajach może nawet mniejszy) ludzie podczas remontów jeździli autobusami, więc naprawdę nie widzę w tym dziwnego.
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
W alejach, gdzie ruch jest podobny (w tramwajach może nawet mniejszy) ludzie podczas remontów jeździli autobusami, więc naprawdę nie widzę w tym dziwnego.
Jak nie? jeden autobus jechałby dłużej od Wileniaka do Bankowego niż dwa po krótszych trasach...pawcio pisze:Nie. I do tego w przypadku dwóch linii jest większa liczba przesiadek.chudzini7 pisze:Ale tak masz większą częstotliwość
-
Dzulikiewicz