Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska na Woli
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ubijesz go przez najbliższe 10 lat, więc może jednak niech nabierze trochę sensu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niech lepiej go nie nabiera. Nigdy nie wiesz, czy za dwa miesiące skarbnik miasta nie każe ci ciąć.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak skarbnik miasta każe ciąć, to się potnie 105f, szczytówki na 109 itd. - Bastian, to ja miałem być idealistą, Ty pragmatykiem! 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ostatnich cięć nie przeżyło 202, 228, 505->210. A co szkodzi mieć nadzieję? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Mnie z kolei nurtuje całkiem kwestia docelowego układu na Odolanach. Mamy perspektywę odległą (tramwaj w al. Prymasa i na Kasprzaka, dopieszczenie W-wy Kasprzaka, czy wiszące od wieków na SISKOMie pociągnięcie ul. Prądzyńskiego wzdłuż torów ku świetlanej przyszłości i Włochom), ale też bliższą (projektowana ulica na ulotce ws. konsultacji). Jak Wy to sobie w ogóle wyobrażacie i czym do jasnej ciasnej jest ta nowa uliczka zaczynająca się na Ordona?
Linia 155 po wakacjach nie wróci do poprzedniego RJ. Tym samym dołączy(ła) do grona sikier dowozowych do metra - co 15 minut w szczycie, co 30 minut w DS. Przesiadałbym się.
Zmiana trasy jak najbardziej na plus. Rozkładu już absolutnie nie. Od początku uważałem, że ogromnym błędem i marnotrawstwem jest pchanie 155 aż do Pl. Zawiszy. Natomiast częstotliwość pewnie wynika z tego, że tą linią jeździ mniej osób niż zakładano. Nie wiem, dlaczego.
155 siekiera, 159 siekiera, 131 siekiera, 118 za 506 siekiera... Same zachwyty zawsze na tym forum były z tych zmian
. A wszystko to kończy się tak jak zawsze. I pewnie dalej będą te frajerskie (inaczej tego się określić niestety nie da) zachwyty nad upraszczaniem układu i tworzeniem krótkich i częstych dowózek
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Będą, będą. Skąd w końcu trzeba wziąć na dodatkowe ulgi biletowe czy przyspieszenie o 2-3 lata budowy metra do końca, co wielu z tutaj komentujących przyjęło tak gromkim aplauzem. Dlatego teraz nie narzekać na dziadowe dowozówki.
Gorzej, że już nawet częstotliwość metra na obydwu liniach się tnie. 
Akurat częstotliwość kursowania z budową metra czy ulgami biletowymi ma małe znaczenie. Decyduje pula brygad do dyspozycji. A kilka brygad na Z-1 Z17 i Z23 wisi. O dziadach typu 184 nie wspominając.osa pisze:Będą, będą. Skąd w końcu trzeba wziąć na dodatkowe ulgi biletowe czy przyspieszenie o 2-3 lata budowy metra do końca, co wielu z tutaj komentujących przyjęło tak gromkim aplauzem. Dlatego teraz nie narzekać na dziadowe dowozówki.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie zapomnijcie jak szybko padło 202. Rozumiem, że we wcześniejszej wersji nie należało do najpotrzebniejszych linii w mieście, ale bez przesady - to fatum chyba nie wisi nad nią z tego powodu. Gdyby popatrzeć na układ, to namnożyło się tego cholerstwa co 20' lub rzadziej od groma.
I słusznie się zachwycano. Gdyby doprowadzono robotę do końca i pozbyto się wszystkich dziadów, mielibyśmy dalej silne dowozówki. Niestety w połowie drogi koncepcja została zmieniona bo ktoś się przestraszył tym, co ludzie powiedzą i dalej trzeba brygady zamiast na te dowozówki wysyłać na kręcące się przez pół miasta dziady, często jeszcze dublujące szynę.TGM pisze:155 siekiera, 159 siekiera, 131 siekiera, 118 za 506 siekiera... Same zachwyty zawsze na tym forum były z tych zmian. A wszystko to kończy się tak jak zawsze. I pewnie dalej będą te frajerskie (inaczej tego się określić niestety nie da) zachwyty nad upraszczaniem układu i tworzeniem krótkich i częstych dowózek
.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak wynika z odpowiedzi wysyłanych do mieszkańców, na Odolanach wybrano najgorszy wariant tj. rozbicie oferty na dwa ciągi.