Mapa komunikacji miejskiej
- Solaris U10
Np zrobiłbym na rondzie de gaula czy nie wiem jak się to pisze przystanek RONDO DE GAULA a nie MUZEUM NARODOWE.Fikander pisze:IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Proponowane przez Ciebie rozwiązanie jest bardzo sensowneFikander pisze:A jak będzie napisane CH Aleje Jer, to skąd oni się dowiedzą, że to chodzi o Blue Syfy?R-11 Kleszczowa pisze:Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City![]()
IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
BTW: na koralach 303 w legendzie występuje znaczek dogodnych przesiadek- nie opisany i oczywiście niewykorzystany na koralach.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I charakterystyczny obiekt : Palmadjmc100 pisze:Np zrobiłbym na rondzie de gaula czy nie wiem jak się to pisze przystanek RONDO DE GAULA a nie MUZEUM NARODOWE.
[ Dodano: 2006-10-19, 21:40 ]
R-11 Kleszczowa pisze:IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
R-11 Kleszczowa pisze:Leclerc jest przy ul. Jutrzenki.
W przeciwieństwie do wielu innych obiektów trudno tego kolosa nie zauważyć już z okolic Dworca Zachodniego.R-11 Kleszczowa pisze:Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City.
Co to są centery?barluk pisze:KOMPLEKS CENTER HANDLOWYCH OCHOTA
Pomysł nie jest zły, tylko w takim układzie tablice musiałyby być zmieniane dużo częściej (wystarczy zmiana nazwy jednego obiektu itp.).Fikander pisze:lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
- MeWa
- Cukiereczek
nie przesadzajmy - jak często zmienia się nazwę Teatórw, Kin, Muzeów, Zabytków, stacji kolejowych?MZ pisze:Pomysł nie jest zły, tylko w takim układzie tablice musiałyby być zmieniane dużo częściej (wystarczy zmiana nazwy jednego obiektu itp.).Fikander pisze:lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
ZTCW to kiedyś ten zespół nazywał się EMILII PLATER PKiNMZ pisze:djmc100 pisze:A więc w takim przypadku przystanek PKIN jest zbędny.I dlatego takiego nie ma, choć zespół EMILII PLATER spokojnie mógłby nosić nazwę PAŁAC KULTURY.
P.S. Chyba trzeba wydzielić z tego temat "O nazwach przystanków".
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja to pamiętam tylko z opowieści i z map, na których trasa 102 i śp. 402 widniała jako: Emili Plater (PKiN) - Osiedle MłodychMZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:ZTCW to kiedyś ten zespół nazywał się EMILII PLATER PKiN.O, a kiedy to było? Bo ja czegoś takiego niestety nie pamiętam.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- fik
- Naczelne Chamidło
A czy ktokolwiek zmienia tablice, bo zlikwidowano linię, w którą była dogodna przesiadka?MZ pisze:MeWa pisze:nie przesadzajmy - jak często zmienia się nazwę Teatórw, Kin, Muzeów, Zabytków, stacji kolejowych?Są jeszcze urzędy, centra handlowe itp. Nie tylko o zmiany nazw tu chodzi, ale też o likwidacje lub powstawanie nowych urzędów itp.
A serio: równie często jak przy polityce nadawania nazw od tych obiektów... (przy założeniu, że przy zmianie nazwy obiektu, zmienia się również nazwa ZP, co nie zawsze jest niestety prawdziwe).
[ Dodano: 2006-10-20, 11:43 ]
Hm, a kiedy w ogóle wprowadzono (dla publikiR-11 Kleszczowa pisze:Ja to pamiętam tylko z opowieści i z map, na których trasa 102 i śp. 402 widniała jako: Emili Plater (PKiN) - Osiedle Młodych
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!