Mapa komunikacji miejskiej

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 19 paź 2006, 19:22

I stacje metra, PKP - a nie nazywać zespoły przystanków od ich nazw,.

reserved

Post autor: reserved » 19 paź 2006, 21:23

Fikander pisze:IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
Np zrobiłbym na rondzie de gaula czy nie wiem jak się to pisze przystanek RONDO DE GAULA a nie MUZEUM NARODOWE.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 paź 2006, 21:38

Fikander pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City :>
A jak będzie napisane CH Aleje Jer, to skąd oni się dowiedzą, że to chodzi o Blue Syfy?

IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
Proponowane przez Ciebie rozwiązanie jest bardzo sensowne :grin:

BTW: na koralach 303 w legendzie występuje znaczek dogodnych przesiadek- nie opisany i oczywiście niewykorzystany na koralach.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 19 paź 2006, 21:39

djmc100 pisze:Np zrobiłbym na rondzie de gaula czy nie wiem jak się to pisze przystanek RONDO DE GAULA a nie MUZEUM NARODOWE.
I charakterystyczny obiekt : Palma ;)

[ Dodano: 2006-10-19, 21:40 ]
R-11 Kleszczowa pisze:IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

reserved

Post autor: reserved » 19 paź 2006, 21:49

Piotrek pisze:I charakterystyczny obiekt : Palma ;)
Tym się kierowałem.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 0:55

R-11 Kleszczowa pisze:Leclerc jest przy ul. Jutrzenki.
:arrow: Tak, ale sklep nazywa się "Warszawa Al. Jerozolimskie": http://www.e-leclerc.pl/nasze_sklepy.ph ... o=Warszawa .
R-11 Kleszczowa pisze:Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City.
W przeciwieństwie do wielu innych obiektów trudno tego kolosa nie zauważyć już z okolic Dworca Zachodniego.
barluk pisze:KOMPLEKS CENTER HANDLOWYCH OCHOTA
Co to są centery? :D Jeśli już, to "centrów".
Fikander pisze:lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
Pomysł nie jest zły, tylko w takim układzie tablice musiałyby być zmieniane dużo częściej (wystarczy zmiana nazwy jednego obiektu itp.).

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 paź 2006, 1:40

MZ pisze:
Fikander pisze:lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.
Pomysł nie jest zły, tylko w takim układzie tablice musiałyby być zmieniane dużo częściej (wystarczy zmiana nazwy jednego obiektu itp.).
nie przesadzajmy - jak często zmienia się nazwę Teatórw, Kin, Muzeów, Zabytków, stacji kolejowych? :>

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 2:59

MeWa pisze:nie przesadzajmy - jak często zmienia się nazwę Teatórw, Kin, Muzeów, Zabytków, stacji kolejowych?
:arrow: Są jeszcze urzędy, centra handlowe itp. Nie tylko o zmiany nazw tu chodzi, ale też o likwidacje lub powstawanie nowych urzędów itp.

reserved

Post autor: reserved » 20 paź 2006, 7:19

MZ pisze:W przeciwieństwie do wielu innych obiektów trudno tego kolosa nie zauważyć już z okolic Dworca Zachodniego.
Z tym się zgodze.
A więc w takim przypadku przystanek PKIN jest zbędny :D

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 8:51

djmc100 pisze:A więc w takim przypadku przystanek PKIN jest zbędny.
:arrow: I dlatego takiego nie ma, choć zespół EMILII PLATER spokojnie mógłby nosić nazwę PAŁAC KULTURY.
P.S. Chyba trzeba wydzielić z tego temat "O nazwach przystanków".

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 10:07

MZ pisze:
djmc100 pisze:A więc w takim przypadku przystanek PKIN jest zbędny.
:arrow: I dlatego takiego nie ma, choć zespół EMILII PLATER spokojnie mógłby nosić nazwę PAŁAC KULTURY.
P.S. Chyba trzeba wydzielić z tego temat "O nazwach przystanków".
ZTCW to kiedyś ten zespół nazywał się EMILII PLATER PKiN :>
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 paź 2006, 11:00

R-11 Kleszczowa pisze:ZTCW to kiedyś ten zespół nazywał się EMILII PLATER PKiN.
:arrow: O, a kiedy to było? Bo ja czegoś takiego niestety nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2006, 11:01

MZ pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:ZTCW to kiedyś ten zespół nazywał się EMILII PLATER PKiN.
:arrow: O, a kiedy to było? Bo ja czegoś takiego niestety nie pamiętam.
Ja to pamiętam tylko z opowieści i z map, na których trasa 102 i śp. 402 widniała jako: Emili Plater (PKiN) - Osiedle Młodych :smile:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 paź 2006, 11:42

MZ pisze:
MeWa pisze:nie przesadzajmy - jak często zmienia się nazwę Teatórw, Kin, Muzeów, Zabytków, stacji kolejowych?
:arrow: Są jeszcze urzędy, centra handlowe itp. Nie tylko o zmiany nazw tu chodzi, ale też o likwidacje lub powstawanie nowych urzędów itp.
A czy ktokolwiek zmienia tablice, bo zlikwidowano linię, w którą była dogodna przesiadka? :D

A serio: równie często jak przy polityce nadawania nazw od tych obiektów... (przy założeniu, że przy zmianie nazwy obiektu, zmienia się również nazwa ZP, co nie zawsze jest niestety prawdziwe).

[ Dodano: 2006-10-20, 11:43 ]
R-11 Kleszczowa pisze:Ja to pamiętam tylko z opowieści i z map, na których trasa 102 i śp. 402 widniała jako: Emili Plater (PKiN) - Osiedle Młodych :smile:
Hm, a kiedy w ogóle wprowadzono (dla publiki :P) nazwy zespołów przystankowych?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 20 paź 2006, 14:34

ZTCW to kiedyś ten zespół nazywał się EMILII PLATER PKiN :>
Trochę długo. Bez tego Emili Plater, samo Pałac Kultury byłoby najlepsze. Wszakże to najpopularniejszy obiekt w Warszawie...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

ODPOWIEDZ