[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Ostatnio na stan R-1 wpisano ponownie wagon 2046 i jest ponoć w remoncie, wie ktoś jakie są plany wobec tego wozu?
BUSE speciální elektronika
Planowano go na zamianę z wyeksploatowanym sieciowym 388. W tym, że jest to kolejny trup z przekorodowanym pudłem, który powinien iść na złom.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
I dlatego TW ogłosiło konsultacje do przetargu na zupełnie nowy wagon sieciowy a 2046 zastąpi w ruchu powypadkowy wagon 2039.

- ZielonyJamnik
Planowano, czyli zrezygnowano z tego pomysłu? Szczególnie w świetle obecnych ogłoszonych konsultacji zakupu nowego pomiarowca?
A to nie lepiej wziąć jakieś 123N i przebudować jeden na pomiarowy, a drugi na gospodarczy? Pudło pewnie w lepszym stanie i na dłużej starczy.
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Hipolty są trochę za młode żeby je już zdejmować że stanu liniowego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Myślę że jeśli celem ma być wykonanie pojazdu na dekady to lepiej wziąć na bazę substandardowy pojazd w dobrym stanie (i tak w wieku do NG/RK) niż rozpadającego się trupa. Ubytek dla pasażerów będzie minimalny, a koszt remontu znacząco niższy niż przy totalnej przebudowie trupa czy przy zakupie nowego pojazdu specjalnego.
Powinno się kupić pojazd nowy z elektronicznym rozruchem, funkcją DC/DC, przygotowany do instalacji wielu systemów pomiarowych do diagnozowania stanu sieci trakcyjnej oraz torowisk. Opis takiego pojazdu jest do relatywnie szybkiego zrobienia, bo jest prawie gotowy. Do tego merytoryczne i rzetelne konsultacje techniczne z producentami, SIWZ bez niepotrzebnych wymysłów i będzie sukces. Nie ma co skrobać się szkłem i szpachlować 30-letnie ramy będące u kresu swojej eksploatacji, które powinny być już tylko wsadem do pieca hutniczego.
W 2019r (przed wyborami parlamentarnymi) lub w 2020r. (przed wyborami prezydenckimi) Warszawa rozkwitła hasłami "spełniamy obietnice" (nie pamiętam czy nie było nawet takiej strony internetowej?), gdzie Rafał T. chwalił się swoimi osiągnięciami.
Jednym z nich był zakup nowych tramwajów niskopodłogowych - a było to określane pod hasłem "kupiliśmy 213 nowych tramwajów niskopodłogowych".
Czy komuś udało się zachować screena z tym hasłem lub zrobił zdjęcie plakatu z tym hasłem?
Jednym z nich był zakup nowych tramwajów niskopodłogowych - a było to określane pod hasłem "kupiliśmy 213 nowych tramwajów niskopodłogowych".
Czy komuś udało się zachować screena z tym hasłem lub zrobił zdjęcie plakatu z tym hasłem?
Są nowe znaki ograniczeń prędkości? Takie sześciokątne z prędkością przez 10?
ŁK
Tak.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Dlaczego taka zmiana?
Na Towarowej stoją od wprowadzenia ograniczeń na wiadukcie.
A przy okazji to z okazji przywrócenia ruchu może zrobić trochę porządków na przesuniętych przystankach. Tablice z rozkładami powiesić pod wiatą, zabrać te słupki stojące po środku dość wąskiej wysepki. W zeszłym tygodniu chyba jeszcze tak było.
A przy okazji to z okazji przywrócenia ruchu może zrobić trochę porządków na przesuniętych przystankach. Tablice z rozkładami powiesić pod wiatą, zabrać te słupki stojące po środku dość wąskiej wysepki. W zeszłym tygodniu chyba jeszcze tak było.
-
Matt Cubis
Żadna zmiana. Wprowadzono w wewnętrznych instrukcjach wskaźniki, które nie wymagają uzgodnień z BZRD, zmian SOR, COR i innych.
17:10, skręcam z Nowowiejskiej w lewo stronę Centralnego. Wiadomo, trzeba tam wjechać na skrzyżowanie, trzeba przepuścić tramwaj jadący prosto. W międzyczasie zmienia się światło. Próbuje zjechać, a tu niemal taranuje mnie skręcająca od Centralnego dziesiątka, nawalająca długimi. Gdybym się nie cofnął, to by mnie walnął, bo nie miał ochoty zwolnić nawet.
Następnym razem nie cofnę, wuju, jeśli to czytasz, i cię wy[rzuc]ą z roboty za celowe spowodowanie kolizji albo wypadku, frustracie.
Następnym razem nie cofnę, wuju, jeśli to czytasz, i cię wy[rzuc]ą z roboty za celowe spowodowanie kolizji albo wypadku, frustracie.
ŁK