Na Wiatraku bywało już o wiele więcej linii. Od kiedy nie ma 327 wolne miejsce jest jak najbardziej.djmc100 pisze:Zdecydowanie Nie. Na Wiatraku nie ma miejsca na nową linię, już bardzo dużo tam jest autobusów.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
Faktycznie temat wylądował na na nieśmiertelnej kwestii układu przystanków na Trasie Łazienkowskiej. Cóż. Będzie trzeba to jakoś potem posprzątać i porozsortowywać.
515 jest najbardziej do przepchnięcia w momencie otwarcia do końca metra. Wtedy rzeczywiście będzie można z Bbielan wyciągnąć sporo brygad. Takie 515 koniecznie powinno wylądować na Ostrobramskiej, co pociąga konieczność utworzenia 1xx z Rembertowa (Mokrego Ługu) na Wiatraczną. Zawsze to mogłoby być 153. Ewentulanie na Mokry Ług można jeszcze przerzucić 143, by nie stracił zbyt wiele na machlojkach rozprawiając się jednocześnie z krańcem AON.
Nie rozwiązuje to jednak podstawowego tematu: Jak poustawiać przystanki czerownych na TŁ i jak dobrać do tego częstotliwości. A przy okazji co zrobić z Gocławiem.
515 jest najbardziej do przepchnięcia w momencie otwarcia do końca metra. Wtedy rzeczywiście będzie można z Bbielan wyciągnąć sporo brygad. Takie 515 koniecznie powinno wylądować na Ostrobramskiej, co pociąga konieczność utworzenia 1xx z Rembertowa (Mokrego Ługu) na Wiatraczną. Zawsze to mogłoby być 153. Ewentulanie na Mokry Ług można jeszcze przerzucić 143, by nie stracił zbyt wiele na machlojkach rozprawiając się jednocześnie z krańcem AON.
Nie rozwiązuje to jednak podstawowego tematu: Jak poustawiać przystanki czerownych na TŁ i jak dobrać do tego częstotliwości. A przy okazji co zrobić z Gocławiem.
Dobrze, że myślisz, ale nie w tą stronę. Lokalne potoki obsługują 141 i 182. Więcej nie potrzeba. Na dłuższe relacje już są potrzebne pośpiechy. I te trzeba jakoś (tylko jak?) poustawiać.Dennis pisze:Czarnuch powinien łączyć pomiedzy sobą wszystkie przystanki na TŁ, taka chyba powinna być jego podstawowa rola
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wcinając się w dyskusję chciałem zaprezentowac pewny projekt, w którym uruchamiamy nową linię zwykłą w relacji Wiatraczna, Płowiecka, Marsa, Zołnierska, Strażacka, Rembertów. Linię 405 łaczymy z 408 w 516 na trasie Rembertów Kolonia, trasa 515, Ostrobramska, Trasa Łazienkowska, trasa 405, Ursus, Regulska. Dzięki czemu Rembertów nie traci czerwonej linii na patelnię, zyskuje również Ursus. Z Rembertowa wycofujemy 515 tworząc z linii silny obwód (zastepstwo w relacji Wiatrak- Rembertów przez czarnucha) z Marysina przez Ostrobramską i Trasę Łazienkowską i dalej trasą 408 na Jelonki. Dodatkowo można wówczas zrobić 149 na Patelnię, na która mają (Marsyin) dodatkowo 196 + S-2. Jednocześnie 520 idzie do piachu.
^^efekt wykładu z ekonomii
^^efekt wykładu z ekonomii
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Odpowiadam: Co do pierwszego w ostateczności mogę się zgodzićFikander pisze:Nie rozumiem, czemu rzeczone 516 miałoby jechać na Kolonię (z której do SKM jest rzut moherem), zamiast na Mokry Ług.
Nie rozumiem też, po co Rembertowu koniecznie druga po S-2 linia na patelnię...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Hmmm...dojazd z Rembertowa na obwód, a podjazd na patelnie to już wymóg dla linii jadacej do Ursusa (tak wiem- Ursus ma SKMFikander pisze:Ten argument został obalony jeszcze w czasach fZTM, postaraj się bardziejR-11 Kleszczowa pisze:ale nie wszyscy muszą chcieć jechać pociągiem.
516A co na Mokry Ług?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"