Mimo, że SU12 przyjeżdżają do Warszawy, to masowo kasują kwadraty, a niedługo zapewne i solówki lewary będą ciąć. Może być tak, że będzie specjalnie przygotowane miejsce na te Supera. Bo jednak chyba bardziej opłaca się mieć 3 letnie Jelcze niż 15, w dodatku rozlatujące się. Więc uważam, że jest większe prawdopodobieństwo, że trafią do MZA, ale mogę się mylić.Piotrek pisze:Raczej pudło, bo R6 już niedługo pożegnamy.Stalowy Ikar pisze:Bo raczej na Supera z Grodziska nie możemy liczyć, skoro już na nie zaciera ręce MZA Warszawa.
[Radom] Radomskie przetargi komunikacyjne
Moderator: JacekM
-
Stalowy Ikar
STALOWA forever.
-
Stalowy Ikar
Na takiej, że MZA unowocześnia tabor, kupując obecnie Solarisy U12 i U18. Myślę, że takie 3 letnie autobusy to nie jest znowu taki złom, żeby się nie nadawały do dalszej eksploatacji w Warszawie. A kwadraty już od dawna zaczęły się sypać i dlatego je kasują.JacekM pisze:Ale na jakiej podstawie sądzisz, że MZA miałoby je kupić?![]()
STALOWA forever.
-
Stalowy Ikar
W sumie może i tak, bo jednak MZA nie kupowało używancyh autobusów i zapewne ich polityka nie chciała się zbytnio zmienić. Sądze jednak, że jeżeli nawet Supera nie trafiłyby do MZA, to Radom ma nikłe szanse je kupić przy obecnym stanie finansowym MPK wynoszącym grubo ponad 4 miliony na minusie. I wystarczy, że Grodziu będzie chciał od tych autobusów za dużą kwotę i wtedy przesądzony jest los, że MPK Jelczy nie kupi.Piotrek pisze:Myślę, że jednak nie zdecydują się na ten krok. Zresztą jak pewnie wiesz, już jest przygotowywany następny przetarg - pewnie właśnie na 12metrowce.
STALOWA forever.
Nadawałyby się.Stalowy Ikar pisze:Myślę, że takie 3 letnie autobusy to nie jest znowu taki złom, żeby się nie nadawały do dalszej eksploatacji w Warszawie.
Dlaczego napisałeś kwadraty z dużej litery? To nie nazwa własnaStalowy Ikar pisze:A Kwadraty już od dawna zaczęły się sypać i dlatego je kasują.
Zaprzeczasz sobie.Stalowy Ikar pisze:ot;]W sumie może i tak, bo jednak MZA nie kupowało używancyh autobusów i zapewne ich polityka nie chciała się zbytnio zmienić.
Chyba miałeś na myśli deficyt budżetowy?Stalowy Ikar pisze:Sądze jednak, że jeżeli nawet Supera nie trafiłyby do MZA, to Radom ma nikłe szanse je kupić przy obecnym stanie finansowym MPK wynoszącym grubo ponad 4 miliony na minusie.
A cóż to? Autobusy same się wykupują?Stalowy Ikar pisze:I wystarczy, że Grodziu będzie chciał od tych autobusów za dużą kwotę i wtedy przesądzony jest los, że MPK Jelczy nie kupi.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Stalowy Ikar
Myślisz, że MZA nie chciałoby ich kupić? Tyle, że MZA ma inną politykę taborową jak Radom. Only nowe wozy, a MPK pracuje na używanych.JacekM pisze:Nadawałyby się.Stalowy Ikar pisze:Myślę, że takie 3 letnie autobusy to nie jest znowu taki złom, żeby się nie nadawały do dalszej eksploatacji w Warszawie.
JacekM pisze:Dlaczego napisałeś kwadraty z dużej litery? To nie nazwa własnaStalowy Ikar pisze:A Kwadraty już od dawna zaczęły się sypać i dlatego je kasują.
Zaprzeczałem, a nie zaprzeczam... Bo na polityce MZA mogę się w 100% nie znać.JacekM pisze:Zaprzeczasz sobie.Stalowy Ikar pisze:ot;]W sumie może i tak, bo jednak MZA nie kupowało używancyh autobusów i zapewne ich polityka nie chciała się zbytnio zmienić.
Oczywiście, miałem na myśli deficyt MPK.JacekM pisze:Chyba miałeś na myśli deficyt budżetowy?Stalowy Ikar pisze:Sądze jednak, że jeżeli nawet Supera nie trafiłyby do MZA, to Radom ma nikłe szanse je kupić przy obecnym stanie finansowym MPK wynoszącym grubo ponad 4 miliony na minusie.
Na myśli miałem cenę autobusów, które będzie proponował PKS a nie to, że same się autobusy wykupująJacekM pisze:A cóż to? Autobusy same się wykupują?Stalowy Ikar pisze:I wystarczy, że Grodziu będzie chciał od tych autobusów za dużą kwotę i wtedy przesądzony jest los, że MPK Jelczy nie kupi.Czy podpisywały jakieś weksle, jak posłowie Samoobrony?
[
STALOWA forever.
A co ja napisałem? Gdzie znalazłeś to, że 35?Stalowy Ikar pisze:Wg. umowy z PGNiG MPK musi posiadać nie 40, a 35 wozów.Busmann pisze:A do końca roku muszą mieć 40 wozów na gaz. Inaczej PGNiG upomni się o zwrot kosztów budowy stacji...
Ale umowa przewiduje 31-12-2007...Stalowy Ikar pisze:Owszem, 120MM/1 dobrze się trzymają, ale w sumie gdyby nie patrzeć mają 11 lat i w przyszłym roku powinny przejść NG wraz z przeróbką na CNG i wtedy 10 brakujących wozów jak znalazł.
MPK nie stać na jakiekolwiek zakupy. Chyba, że wywalą swoje literówki, które tylko przynoszą straty...Stalowy Ikar pisze: I wystarczy, że Grodziu będzie chciał od tych autobusów za dużą kwotę i wtedy przesądzony jest los, że MPK Jelczy nie kupi.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43