Euro 2012 - organizacja turnieju

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 kwie 2007, 13:30

TGM pisze:Ale będzie WSTYD... #-o
Też się tego obawiam- i to bardziej ze strony Ukrainy. Są biedniejsi od nas- więksi. No ale trzeba być optymistycznie nastawiony. W każdym razie UEFA bardzo zaryzykowała przyznając organizację imprezy Polsce i Ukrainie. Wiadomość ta zastała mnie w korku na Marynarskiej i powiem, że naprawdę mnie ucieszyła. Aczkolwiek jestem pełen obaw. Fikander wyraził swoje obawy w kwestii kolejowej- ja mogę powiedzieć o drogach. Sama A4 od Krakowa na wschód nie wystarczy. Trzeba także zbudować (a może przede wszystkim) cała trasę ekspresową S17. Potrzeba S5- która jest tylko na liście zapasowej. Aczkolwiek już zapowiedziano zmiany przepisów- mam nadzieję, że coś się ruszy. Bo jak na razie to w kwestii dróg słychać tylko, że będą budowane, ale nie są- ciągle odwołania, źle przygotowane do przygotowań do budowy itp...

Suma sumarum: super :dance:
:dance:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 18 kwie 2007, 14:00

Predator pisze:Jak sobie przypomnę tylko jak wygląda choćby stadion Legii (a konkretnie trybuny) podczas meczów, jak większość z chodzących tam „kibiców” (słowo „kibice” wziąłem specjalnie w cudzysłów, gdyż moim zdaniem wielu z nich nie zasługuje na to miano), jak oni się zachowują podczas meczu, a także po meczu, to już Mi jako Polakowi wstyd.
a mi jest wstyd za Polską Policję,która po prostu nie jest w stanie opanować tego chuligaństwa,gdyż po prostu,w tym przypadku prewencja(która obstawia imprezy na Legii)boi się kibiców :lol: :lol: Predatora też można zrozumieć,bo jako 'mundurowy' nie jest w stanie zwalczyć tych kibiców i pozostaje mu tylko żywić do nich jakiś tam uraz :lol:

dzidek

Post autor: dzidek » 18 kwie 2007, 14:13

Predator pisze:
Gacek pisze: etam wstyd- my zawsze byliśmy mistrzami improwizacji...
Jak sobie przypomnę tylko jak wygląda choćby stadion Legii (a konkretnie trybuny) podczas meczów, jak większość z chodzących tam „kibiców” (słowo „kibice” wziąłem specjalnie w cudzysłów, gdyż moim zdaniem wielu z nich nie zasługuje na to miano), jak oni się zachowują podczas meczu, a także po meczu, to już Mi jako Polakowi wstyd.

I niech tylko przyjdzie co 10 z tych „kibiców” Legii na taki mecz, gdzie transmitować go będzie połowa krajów na świecie, to już oczyma wyobraźni widzę te trybuny.
Jedyna nadzieja w tym, że ceny biletów będą na tyle zaporowe, że tych "kibiców" stać na nie po prostu nie będzie [-o< .
Zdziwię cię ale jeżeli kibice Legii przyjdą na mecz to pokażą gościom jak fantastycznie można dopingować swój zespół i jak kilka osób może stworzyć niesamowitą oprawę meczową (czego zazdrości nam cała Polska).

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 18 kwie 2007, 14:20

Fikander pisze:mogliby Ukraińcy położyć normalny tor od Rawy Ruskiej i Medyki do Lwowa [-o< :D
Wystarczy tor potrójny. Zewnętrzny 1525 i wewnętrzny 1435. I mieliby spokój...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 18 kwie 2007, 14:22

Santos pisze:a mi jest wstyd za Polską Policję,która po prostu nie jest w stanie opanować tego chuligaństwa,gdyż po prostu,w tym przypadku prewencja(która obstawia imprezy na Legii)boi się kibiców
Bardzo się boją ](*,) A już się trzęsę :-s
A opanowanie tego towarzystwa jest o tyle czasami trudne, gdyż nie zawsze na wszystkich sięga prawo. A samo prawo też jest w wielu przypadkach absurdalne. A i sędziowie też są często bez wyobraźni. Ale już odpowiednie zmaiany w prawie są w sejmie :grin:

I na tym kończę temat, bo mnie administracja zemści za OT.

[ Dodano: 2007-04-18, 14:24 ]
dzidek pisze:Zdziwię cię ale jeżeli kibice Legii przyjdą na mecz to pokażą gościom jak fantastycznie można dopingować swój zespół i jak kilka osób może stworzyć niesamowitą oprawę meczową (czego zazdrości nam cała Polska).
Absolutnie masz rację. Legia ma zawsze na trybunach pewną grupę kibiców – takich prawdziwych kibiców, a nie pseudokibiców.
Tylko problem w tym, aby pseudokibice nie psuli opinii prawdziwym kibicom.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Tm

Post autor: Tm » 18 kwie 2007, 14:41

ciekawe co z transportem w Warszawie, druga linia metra koło Stadionu(teraz już z wielkiej :D ) bardzo się przyda w takim układzie
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 18 kwie 2007, 14:49

Tm pisze:ciekawe co z transportem w Warszawie, druga linia metra koło Stadionu(teraz już z wielkiej :D ) bardzo się przyda w takim układzie
Nie tylko transport podziemny, ale i naziemny jest istotny.
Chyba że planuje się kibiców po Warszawie wozić Ikarusami automatami, które już wtedy będą się zbliżały w niektórych przypadkach do 20 rocznicy swojego istnienia, albo tramwajami 13N, którym już dawno pół wieku w ruchu przyjdzie świętować.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 18 kwie 2007, 14:52

Busmann pisze:Wystarczy tor potrójny. Zewnętrzny 1525 i wewnętrzny 1435. I mieliby spokój...
Nie bałdzo. Nie da się zrobić trójszynowego splotu normalny/szeroki.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 18 kwie 2007, 15:22

oj chłopcy przecież wtedy jeden tor by zuzywał sie znacznie bardziej. Żadna to oszczędność.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 18 kwie 2007, 15:29

NIemniej jednak przydałoby się zrobić coś takiego, co umożliwiłoby bezproblemowy przejazd transgraniczny pociągiem. Bo moim zdaniem komunikacja EURO 2012 powinna opierać się na transporcie szynowym. BTW W jakim jest obecnie stanie szerokotorówka z dawnej tabeli 104 (Łudin - Olkusz)?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 18 kwie 2007, 15:34

Gacek pisze:oj chłopcy przecież wtedy jeden tor by zuzywał sie znacznie bardziej. Żadna to oszczędność.
FIZYCZNIE nie da się zrobić trójszynowego splotu normalny/szeroki. Główka jednej szyny zachodziłaby na drugą.
Busmann pisze:BTW W jakim jest obecnie stanie szerokotorówka z dawnej tabeli 104 (Łudin - Olkusz)?
http://lhs.pl

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 18 kwie 2007, 15:37

Fikander pisze:
Busmann pisze:BTW W jakim jest obecnie stanie szerokotorówka z dawnej tabeli 104 (Łudin - Olkusz)?
http://lhs.pl
Miałem na myśli możliwość wykorzystania jej do celów przewozów pasażerskich. Kiedyś kursowały tam międzynarodowe...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 18 kwie 2007, 16:03

Busmann pisze:Miałem na myśli możliwość wykorzystania jej do celów przewozów pasażerskich.
Tory są, więc ocb? :-p
(sensu tylko brak, ale to drobiazg)

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 18 kwie 2007, 16:11

Busmann pisze:
Fikander pisze: http://lhs.pl
Miałem na myśli możliwość wykorzystania jej do celów przewozów pasażerskich. Kiedyś kursowały tam międzynarodowe...
żadne. LHS w obecnej chwili nie jest w stnaie nawet przyjąć większej ilości poc towarowych- juz nie wspominajac o pasażerskich. Obecnie kursuje po całej linii 8 składów z rudą.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 18 kwie 2007, 16:17

Wybudowanie dodatkowych mijanek to kwestia miesięcy, a nie lat...

ODPOWIEDZ