MZ pisze: A jak w danej linii będzie pusto, to myślisz, że ktoś będzie ją utrzymywał tylko po to, żeby kierowcom nabijać godziny?

Pytanie zasadne, ale trochę takich linii jest,lub było a oto przykłady: 110 Cm.Północny Br. Zachodnia, po co jeszcze jedzie na wilson.pl na pusto, a zaraz 2minuty po nim jechał nocny też na pusto???????? Dalej 712

Huta do babic 1sztuka lub nikt (zjazd 0:48) po co????????????
[ Dodano: 2007-06-08, 16:57 ]
Kra pisze: Gregory, powiem mi jak Twoim zdaniem należy zasygnalizować kierowcy chęć jazdy jeżeli jadą jeden za drugim trzy busy a chcę jechać tym ostatnim, przystanek zaś mieści maksimum dwa wozy.
Dlatego dużo wcześniej proponowałem by może takie przystanki gdzie istnieje możliwość "zjechania się" kilku linii stworzyć stałymi. IMHO dotyczyłoby to tylko kilku przystanków wokół Centrala.
Masz raję, i na przykład rondo O.N.Z powinien być przystankiem stałym i wiele innych w śródmieściu. A kierman powinien poczekać przy takim przystanku, zresztą ja tak robię, acz kolwiek nie zawsze się zatrzymuję. Staram się puszczać tego co jedzie razem ze mną tak aby zobiła się "dziura" "prześwit" aby każdy mógł zobaczyć co podjeżdza, dać czas na danie sygnału(machnięcie) i dla siebie na BEZPIECZNE wykonanie manewru podjechania do przystanku. nie raz zdażyło Mi się, że musiałem wjechać przed wóz stojący na przystanku (brak pewności czy ktoś nie machał lub wyraźny sygnał pasażera), ale tak że zatrzymywałem się tak aby zostawić miejsce temu z tyłu. Dość częto i gęsto taki delikwent rezygnował ze skorzystania z jazdy ze mną. Ale nie mógł powiedzieć lub napisać że nie zatrzymałem się. i to jest WADA PRZYSTANKÓW NA ŻĄDANIE.
[ Dodano: 2007-06-08, 17:04 ]
reserved pisze:W nocy przeciez nie wszyscy potrafią zauwazyc numer, zwłaszcza w ciemną noc na ciemnym tle.

DLATEGO POWINNO SIĘ przejeżdzać i dojeżdzać do przystanku bardzo wolno, aby człowiek stojący na przystanku mógł zobaczyć co podjeżdza. Zazwyczaj tak robię i jeśli brak reakcji ze strony delikwenta to w pedał i do przodu, a wtedy klijent dochodzi do wniosku, że pasuje mu i zaczyna machać po nie wczasie, to pojedzie ale następnym. Tak to powinno wyglądać, ale nie wszyscy koledzy tego się trzymają.
[ Dodano: 2007-06-08, 17:07 ]
reserved pisze: W nocy przeciez nie wszyscy potrafią zauwazyc numer, zwłaszcza w ciemną noc na ciemnym tle.

Dlatego jeżdzą wyświetlacze