Ja Warszawę znam dość dobrze, a mimo to z planu często korzystam - nieraz tylko dzięki niemu odkrywam ciekawe możliwości, o których nie wiedziałem. To pewnie z turystyki mam taki nawyk - wziąć mapę do ręki i sprawdzić, czy nie ma lepszej drogi...
Pytanie do cyklistĂłw
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Heh... Plan miasta za przewodnika się jednak przydaje czasem ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja Warszawę znam dość dobrze, a mimo to z planu często korzystam - nieraz tylko dzięki niemu odkrywam ciekawe możliwości, o których nie wiedziałem. To pewnie z turystyki mam taki nawyk - wziąć mapę do ręki i sprawdzić, czy nie ma lepszej drogi...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Jak pewnie zauważyłeś, 'do pewnego momentu' (kilka lat temu) wszelkie mapy Warszawy charakteryzowały się tym, że poza granicami miasta było szare pole... Gdzieś od ok. 6-7 lat są mapy 'normalne', albo może i od 10 lat, ale w 1999 z pewnością miałem jako 'nową' mapę z 'szarym polem' poza granicami Warszawy. Osobiście dzięki mapie odkryłem skrót CH Okęcie - Pruszków przez taki dość 'dziki' przejazd przez tory WKD w Michałowicach. Ale skąd była ta maniera, żeby poza granicami miasta wszystko 'zaszarzyć'?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Który przejazd ochrzciłeś mianem "dzikiego"JaBaal pisze: przez taki dość 'dziki' przejazd przez tory WKD w Michałowicach.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A ten
A to nie są Michałowice jedno Opacz - Kolonia
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- gregory5576
- Kontakt:
JaBaal pisze:dwa rowery (z żoną)
[ Dodano: 2007-07-21, 20:43 ]
JaBaal pisze:Ale skąd była ta maniera, żeby poza granicami miasta wszystko 'zaszarzyć'?