Pytanie do cyklistĂłw

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 lip 2007, 1:16

Heh... Plan miasta za przewodnika się jednak przydaje czasem :]

Ja Warszawę znam dość dobrze, a mimo to z planu często korzystam - nieraz tylko dzięki niemu odkrywam ciekawe możliwości, o których nie wiedziałem. To pewnie z turystyki mam taki nawyk - wziąć mapę do ręki i sprawdzić, czy nie ma lepszej drogi... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

JaBaal

Post autor: JaBaal » 11 lip 2007, 1:27

Jak pewnie zauważyłeś, 'do pewnego momentu' (kilka lat temu) wszelkie mapy Warszawy charakteryzowały się tym, że poza granicami miasta było szare pole... Gdzieś od ok. 6-7 lat są mapy 'normalne', albo może i od 10 lat, ale w 1999 z pewnością miałem jako 'nową' mapę z 'szarym polem' poza granicami Warszawy. Osobiście dzięki mapie odkryłem skrót CH Okęcie - Pruszków przez taki dość 'dziki' przejazd przez tory WKD w Michałowicach. Ale skąd była ta maniera, żeby poza granicami miasta wszystko 'zaszarzyć'?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 11 lip 2007, 9:09

Bastian pisze:wziąć mapę do ręki i sprawdzić, czy nie ma lepszej drogi... ;)
A nie "wziąć mapę do ręki i sprawdzić gdzie ja do jasnej cholery znowu polazłem"? :D

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lip 2007, 9:30

JaBaal pisze: przez taki dość 'dziki' przejazd przez tory WKD w Michałowicach.
Który przejazd ochrzciłeś mianem "dzikiego" :shock: :grin: :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

JaBaal

Post autor: JaBaal » 11 lip 2007, 22:34

Jadąc z Okęcia ul. Szyszkową, jeśli nie skręci się w Ryżową tylko pojedzie prosto.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 11 lip 2007, 22:59

A ten :D A to nie są Michałowice jedno Opacz - Kolonia ;)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 21 lip 2007, 20:41

JaBaal pisze:dwa rowery (z żoną)
:arrow: Żonie przysługuje autobus, a rowery bierze się po to aby na nich jeździć , a nie wozić :!: :?: :D

[ Dodano: 2007-07-21, 20:43 ]
JaBaal pisze:Ale skąd była ta maniera, żeby poza granicami miasta wszystko 'zaszarzyć'?
:arrow: Bo to miał być plan konkretnego miasta, a nie wiosek przyległych do niego :!: :D

ODPOWIEDZ