Tak, ma to być połączenie Wesołej, Wawra i Wilanowa za xx lat, oraz drugie połączenie Wesołej, Wawra i Gocławia. Z jednym z etapów jest właśnie budowa tunelu w Międzylesiu pod linią Otwocką, oraz budowa Nowoborkowskiej.Aleksander2634 pisze:Aha... pod przejazdem ma się rozumieć na linii otwockiej??Piotrek pisze: Pod przejazdem? IMO nazwa tego tytułu jest raczej nieprawidłowa...
Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Aha, czyli pętla Stara Miłosna - z prawdziwego zdarzenia, powstanie jednak w okolicy ronda Graniczna?JotPeCet pisze:Chętny - ale dopiero po zbudowaniu tunelu. A to oznacza że opracowywany właśnie projekt przebudowy al. Dzieci Polskich najpewniej zdezaktualizuje się. Jedynie może odcinek Granicznej i Nowoborkowskiej powstanie. O wybudowanie w pierwszej kolejności zabiega ZTM i UDz Wesoła - tam będzie najprawdopodobniej zlokalizowana pętla STARA MIŁOSNA.Fikander pisze:Generalnie Wawer jest bardzo niechętny budowie przedłużenia alei Dzieci Polskich, trudno się zresztą temu dziwić.
Więc na pewno opłaca przedłużyć się tam 502 i N21 - objadą prawie całe osiedle.
Zaś warianty wydłużania 173, 198 i 147 mogą być rozmaite.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
-
Krzysiek_S
Arkusz z pętlą jest nieaktualny. Pętla, ze względów własnościowych, zostanie usytuowana bardziej na południe. Za to przy ul. Jana Pawła zostaną dwie zatoki - pierwsza przed rondem (dla linii 147) i druga, po przeciwnej stronie (przelotowy dla linii jadących do pętli i dla 147)
Polityka złym doradcą w pracy!
-
Krzysiek_S
To pętla będzie gdzieś koło Wydmowej?JotPeCet pisze:Arkusz z pętlą jest nieaktualny. Pętla, ze względów własnościowych, zostanie usytuowana bardziej na południe. Za to przy ul. Jana Pawła zostaną dwie zatoki - pierwsza przed rondem (dla linii 147) i druga, po przeciwnej stronie (przelotowy dla linii jadących do pętli i dla 147)
Konieczna jest zmiana komunikacji w Starej Miłosnej. Mamy się zadowolić tylko 502 do Centrum? A reszta oprócz tego że krąży to tylko do Wschodniego i Wiatracznej.
Co myślicie o połączeniu Starej Miłosnej z Mokotowem, Ochotą, Wolą? W końcu jest Trasa Siekierkowska którą się szybko jedzie. Może 401 puścić zamiast na Marysin (od Płowieckiej są pustki w stronę Marysina) i do Miłosnej przez całe osiedle. Może też by go zamienić na jakąś 500 (np. wolne jest 513)?
Co myślicie o połączeniu Starej Miłosnej z Mokotowem, Ochotą, Wolą? W końcu jest Trasa Siekierkowska którą się szybko jedzie. Może 401 puścić zamiast na Marysin (od Płowieckiej są pustki w stronę Marysina) i do Miłosnej przez całe osiedle. Może też by go zamienić na jakąś 500 (np. wolne jest 513)?
Miłosna 
Jak najbardziej Stara Miłosna po kilkuletnich prowizrokach zasłużyła sobie na komunikację z prawdziwego zdarzenia.
Podstawowowo myślę, że wzmocnienie 502. A jeśli chodzi o propozycję z 513, były już takie pomysły. Była rewolucja drobna, 401 jeździ jak jeździ, jest 148 i 168. Na taką linię potrzeba by dużo brygad, których to nie ma zbytnio pod dostatkiem. Jednak trasa ze Starej Miłosnej na Ursus Niedźwiadek to jest troszkę...ekhem...KM i wiele ciągów zakorkowanych. Korki to jest drugi problem. A szyny- 198 i SKMki nie będę komentował tej opcji nawet...
Na pewno warto się zastanowić, to jest trudny temat ze względu na położenie Starej Miłosnej.
Na pewno warto się zastanowić, to jest trudny temat ze względu na położenie Starej Miłosnej.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po Chiny Ludowe bezpośredni autobus z os. Stara Miłosna na Mokotów - wystarczy się przesiąść przy Trasie Siekierkowskiej. Natomiast faktem jest, że komunikacja w Starej Miłosnej potrzebuje zmian, ale te są utrudnione przez brak ulic tudzież niemożność skierowania autobusów z powodu zbyt wąskich ulic.Miłosna pisze:Konieczna jest zmiana komunikacji w Starej Miłosnej. Mamy się zadowolić tylko 502 do Centrum? A reszta oprócz tego że krąży to tylko do Wschodniego i Wiatracznej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Z jednej strony rzecyzwiście, niby ,,po co'', ale przecież wiele osiedli ma bezpośrednie połączneia ,,obwody'' i nie tylko obwody z innymi dzielnicami. Ursynów z Nowodworami, Sadyba i Stegny z Jelonkami itp. Jeśli wachlarz przesiadek jest dobty, to co innego. Jeśi nie to co innego. Choć śmiem wątpić, czy Płowiecka jest złym węzłem.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
To teraz wcielę się w pracownika ZTM i powiem: Macie państwo dogodny dojazd do centrum: 198 + S2/KM gdzie w centrum jest dogodna przesiadka.Piotrek pisze:Nie, nie zawsze, ale w przypadku Miłosnej faktycznie wachlarz połączeń jest co najmniej mizerny...solaris8315 pisze:Bo ktoś chce mieć bezpośredni autobus z chałupy do roboty.