515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 lis 2007, 16:17

175 na starą trasę akurat wraca.

Możesz przytoczyć listę sukcesów poprzedniego kierownictwa? Już nie mówię o wspólnym bilecie, ale zmiany trasowe obecnie wprowadzane generalnie nie są złe (choć nie ze wszystkimi się zgadzam, np. z 512). Jak za poprzednich "rządów" zrobiono "rewolucję" na Targówku, to potem wszystko trzeba było odkręcać. Jeszcze jakieś propozycje? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

dzidek

Post autor: dzidek » 16 lis 2007, 16:25

Poprostu nie popadajmy w samozachwyt ... Też widzę dobre zmiany (414) ale czy to jest powód bym odrazu wypisywał jakie to wspaniałe, trafne i przemyślane decyzje podejmuje ZTM ? Sam wspomniany przypadek 175 pokazuje, że tak nie jest. Tak samo z argonią 520 ... śmiech na sali. Linia jeździ bardzo okrojona a później pracownicy ZTM dziwią się, że coraz mniej ludzi tym jeździ ;) Dobre :P Mam nadzieję, że w przypadku 512 również ktoś podjemie decyzję i zmieni trasę (ale nie skróci do Wileniaka tylko przywróci na W-Z albo chociaż Poniatowski!) bo to należy się ludziom płacącym za bilet!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 lis 2007, 16:29

dzidek pisze:później pracownicy ZTM dziwią się, że coraz mniej ludzi tym jeździ ;)
W którym miejscu którykolwiek z pracowników ZTM się tym dziwił? :>
dzidek pisze:Też widzę dobre zmiany (414) ale czy to jest powód bym odrazu wypisywał jakie to wspaniałe, trafne i przemyślane decyzje podejmuje ZTM ?
Nie, oczywiście. Ale nie jest to też powód do chuchania (fakt, pluciem tego nazwać nie mogę ;)) jadem, ani do totalnej krytyki.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

dzidek

Post autor: dzidek » 16 lis 2007, 16:34

Bastian pisze:
dzidek pisze:później pracownicy ZTM dziwią się, że coraz mniej ludzi tym jeździ ;)
W którym miejscu którykolwiek z pracowników ZTM się tym dziwił? :>
Może niekoniecznie dziwił ale tworzenie rozkładu linii tak aby zniechęcić do jazdy a później pisanie o postępującej argonii jest trochę nie na miejscu ;)
Bastian pisze:
dzidek pisze:Też widzę dobre zmiany (414) ale czy to jest powód bym odrazu wypisywał jakie to wspaniałe, trafne i przemyślane decyzje podejmuje ZTM ?
Nie, oczywiście. Ale nie jest to też powód do chuchania (fakt, pluciem tego nazwać nie mogę ;)) jadem, ani do totalnej krytyki.
Zawsze mi mówiono, że lepiej skrytykować niż wychwalać bo to mobilizuje do jeszcze lepszej pracy.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 lis 2007, 16:56

dzidek pisze:
Bastian pisze: Nie, oczywiście. Ale nie jest to też powód do chuchania (fakt, pluciem tego nazwać nie mogę ;)) jadem, ani do totalnej krytyki.
Zawsze mi mówiono, że lepiej skrytykować niż wychwalać bo to mobilizuje do jeszcze lepszej pracy.
tyle że nadmiar krytyki wpływa na zniechęcenie :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 lis 2007, 16:56

dzidek pisze:Zawsze mi mówiono, że lepiej skrytykować niż wychwalać bo to mobilizuje do jeszcze lepszej pracy.
To ci źle mówiono. Serio, jest mnóstwo wyników badań itp.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lis 2007, 17:46

Bastian pisze: Możesz przytoczyć listę sukcesów poprzedniego kierownictwa?
Nie jestem do końca pewien, o czym dokładnie piszesz, ale ja np. mam listę wpadek obecnego kierownictwa - po 2 stronie odechciało mi się notować.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 lis 2007, 18:07

A ja jestem ciekaw twojej oceny :)

Natomiast jeszcze bardziej jestem ciekaw jej zestawienia z sukcesami, a także wpadkami oraz sukcesami z poprzednich czasów...

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 16 lis 2007, 19:43

Colony pisze:
Dęboszczak pisze:4) E-1 :arrow: świetna dowozówka na Bielanach, na pozostałym odcinku było niepotrzebne
Brzmi jak bardzo kiepski żart. Gdyby na pozostałym odcinku nie było potrzebne to po wuja było tworzyć 416 hę? By chyba nie jako zastępstwo na Krakowskim dla "znakomicie" wykorzystywanego E-3. E-1 jeździ teraz prawie puste na samych solówkach, a kiedyś nie dało się zmieścić do przegubów. :neutral:
O to dziwne, to czemu ja widuje rano pełne przeguby na E-1?,
Wiesz, ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 16 lis 2007, 19:48

Dęboszczak pisze: Wiesz, ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
A mieszkańcom Bródna ZTM kupi narty biegowe.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 16 lis 2007, 19:54

Dęboszczak pisze: Wiesz, ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
Bardziej trzeba wzmocnić 519 i rozbudowujący się Wilanów niż 501 na Stegnach. Z resztą jakiś gościu od Was podobnie to widział jak się go o Wilanów zapytałem. A jakaś alternatywa na Stegnach na pewno się przyda i obecne 416 jest dobre. Tylko częstotliwość po południu za słaba.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Adam West

Post autor: Adam West » 16 lis 2007, 19:54

Dęboszczak pisze:O to dziwne, to czemu ja widuje rano pełne przeguby na E-1?
Bo 1/3 każdego z tych "pełnych przegubów" wysiada na Pl. Wilsona i czeka na jakąś linie na trakt.
Raz, że nie trzeba się rano aż tak spieszyć bo na ogół E-1 dogania poprzednie 116. Dwa, 116 i 195 też są zapychane ludźmi jadącymi do metra, bardziej niż E-1 a kisić nikt się nie chce.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 16 lis 2007, 19:56

TGM pisze:
Bardziej trzeba wzmocnić 519 i rozbudowujący się Wilanów niż 501 na Stegnach. Z resztą jakiś gościu od Was podobnie to widział jak się go o Wilanów zapytałem. A jakaś alternatywa na Stegnach na pewno się przyda i obecne 416 jest dobre. Tylko częstotliwość po południu za słaba.
Obecnie 501 jest przepełnione a nie 519. szkoda topić wozy w Powsin A wykorzystanie 416 na trakcie....ekkhm..

[ Dodano: 2007-11-16, 19:57 ]
Adam West pisze:
Dęboszczak pisze:O to dziwne, to czemu ja widuje rano pełne przeguby na E-1?
Bo 1/3 każdego z tych "pełnych przegubów" wysiada na Pl. Wilsona i czeka na jakąś linie na trakt.
Raz, że nie trzeba się rano aż tak spieszyć bo na ogół E-1 dogania poprzednie 116. Dwa, 116 i 195 też są zapychane ludźmi jadącymi do metra, bardziej niż E-1 a kisić nikt się nie chce.
E-1 jest dobrą dowozówką do metra i chyba się odnajduje w tej roli.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 16 lis 2007, 19:58

501? Bo sztywniaki jeżdżą. A trzeba patrzyć przyszłościowo. Wilanów się rozbudowuje.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 16 lis 2007, 20:00

TGM pisze:501? Bo sztywniaki jeżdżą. A trzeba patrzyć przyszłościowo. Wilanów się rozbudowuje.
R-7 coraz częściej wysyła SU15. A czy koniecznie trzeba wozić Wilanów do Politechniki? Może warto zastanowić się nad Wilanowską?

ODPOWIEDZ