O Kolejach Mazowieckich - KM

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 24 sty 2008, 15:16

metron pisze:Nie trafia do Ciebie że wydanie nawet jednej złotówki w obecnej sytuacji to zwykłe wyrzucenie pieniędzy w błoto
Te pieniądze zostały wyrzucone już dawno. Było wtedy narzekać gdy był przetarg.
Karol pisze:Szczerze mówiąc to brudnych siedzeń od dawna nie widziałem...
Bo brudne tak naprawdę nie są. Tylko kurz się na szwach zebrał. I tak jest wszędzie. W autobusach miejskich, tramwajach i znajdziemy go też w metrze.
metron pisze:A to dobre, szczyt chamstwa, ludzie nie mieszczą się w zatłoczonych pociągach
Ja już od dłuższego czasu nie widzę pojedynczych jednostek w ruchu. Więc KM na razie problem z brakiem taboru rozwiązało wynajmując kolejne 10 jednostek.

[ Dodano: 2008-01-24, 15:22 ]
Koleje Mazowieckie przygotowują się do kolejnej odsłony kampanii promocyjnej pod tytułem "Kolej jest fajna".Kampania ma charakter wizerunkowo - promocyjny.W Warszawie pojawią się wielkoformatowe siatki i bilbordy.Elementem spajającym kampanię będą fotografie pasażerów Kolei Mazowieckich.Na bilbordach pojawiły się już twarze najmłodszych podróżnych oraz młodzieży.W tej chwili poszukujemy osób w wieku 25 - 35 lat.Ideą kampanii jest to, żeby Spółkę reklamowały osoby, które rzeczywiscie podróżują pociągami Kolei Mazowieckich.
Wszystkich pasażerów, którzy chcą wziąć udział w projekcie, zachęcamy do nadsyłania zdjęć na adres: mojakolej@mazowieckie.com.pl z dopiskiem: "Kampania promocyjna".Prosimy o przesyłanie fotografii całej postaci, w formie jpg, a także danych teleadresowych, które umożliwią nam kontakt.Skontaktujemy się z wybranymi osobami, które zostaną zaproszone na nieodpłatną sesję zdjęciową.
Może też chcecie powisieć?

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 24 sty 2008, 16:23

kozioł pisze:W związku z tym liczba skarg na małe zestawienie i wniosków o zwiększenie zestawienia spadła o ok. 90%
Wśród moich kolegów tak, bo zrezygnowali z tych wątpliwej jakości usług...
JotPeCet pisze:Ten film też pewnie został nagrany wczoraj. ](*,)
Oni sami nie wiedzą, co piszą...
metron pisze:A to dobre, szczyt chamstwa, ludzie nie mieszczą się w zatłoczonych pociągach, jadą poniżej godnosci a przedstawiciele KM piszą idiotyczne sprostowania
Nie, szczytem chamstwa jest wydawanie w tej sytuacji kolejnych pieniędzy na hipokryzję pt. "kolej jest fajna"...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 24 sty 2008, 16:31

Wolfchen pisze:Nie, szczytem chamstwa jest wydawanie w tej sytuacji kolejnych pieniędzy na hipokryzję pt. "kolej jest fajna"...
Było narzekać gdy tą akcję organizowali. A nie teraz. Za billboardy KM już dawno zapłaciło.
Może twoi koledzy. Bo jakoś nie widzę zmniejszenia tłoku z powodu masowej rezygnacji korzystania z usług KM.

Awatar użytkownika
khangoor
Kontakt:

Post autor: khangoor » 24 sty 2008, 16:42

Premo pisze:
Karol pisze: Szczerze mówiąc to brudnych siedzeń od dawna nie widziałem...
Bo brudne tak naprawdę nie są. Tylko kurz się na szwach zebrał. I tak jest wszędzie. W autobusach miejskich, tramwajach i znajdziemy go też w metrze.
nie są :?: :!: #-o to jak tak uważasz to zapraszam do en71. a jak już tam będziesz to przejedź ręką po fotelach i zobacz jak ci się graba usyfi. (a "jamnik" nie jest jeszcze taki najgorszy w kwestii brudnych siedzeń).
mogę się zgodzić, że w niektórych autobusach jest równie brudno, ale w wagonach metra? (-X

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 24 sty 2008, 16:44

Premo pisze:Było narzekać gdy tą akcję organizowali. A nie teraz.
A czy jak tą akcję organizowali, to mówili, że będzie taka hipokryzja?
Premo pisze:Może twoi koledzy.
Bo im przemówiłem do rozsądku. Lepiej (komfortowo, tanio i szybko) im wychodzi zrzutka na paliwo i dojazd własnymi samochodami...
Premo pisze:Bo jakoś nie widzę zmniejszenia tłoku z powodu masowej rezygnacji korzystania z usług KM.
A ja widzę znaczny wzrost liczby busów na trasie Radom - Warszawa. Do tego stopnia, że pojawiły się tzw. "bisówki" (jeden kurs obsługiwany przez dwa busy)...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 24 sty 2008, 16:46

khangoor pisze:ale w wagonach metra?
Tam też kurz się zbiera. Lecz przynajmniej pasażerowie go ubraniami wytrą.
khangoor pisze:a jak już tam będziesz to przejedź ręką po fotelach i zobacz jak ci się graba usyfi
Musze to sprawdzić

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 sty 2008, 19:12

Premo pisze:Tam też kurz się zbiera.
oczywiście, że się zbiera, ale wagony są czyszczone i pasażerowie nie wycierają ubraniami kurzu, no chyba, że włożą palce w kratkę wentylacyjną albo dotkną wagonu z zewnątrz... Porównywanie z pociągami KM jest jednak nietrafione... A i w autobusach jest generalnie lepiej, choć nie zawsze jest dobrze (-X
Natomiast dziś jechałem po raz kolejny zmodernizowanym pociągiem, w którym na siedzeniach były kłaki kurzu i paprochy, a brud na szybach skutecznie ograniczał widoczność. Kłaki kurzu nie tylko na szwach, a na większości powierzchni siedziska. Wygląda to tak, jakby nikt tych siedzeń nie czyścił od kilku tygodni.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

metron

Post autor: metron » 24 sty 2008, 20:26

Premo pisze:
Wolfchen pisze:Nie, szczytem chamstwa jest wydawanie w tej sytuacji kolejnych pieniędzy na hipokryzję pt. "kolej jest fajna"...
Było narzekać gdy tą akcję organizowali. A nie teraz. Za billboardy KM już dawno zapłaciło.
Może twoi koledzy. Bo jakoś nie widzę zmniejszenia tłoku z powodu masowej rezygnacji korzystania z usług KM.

Premo przypomnij sobie jakiej histerii dostawaliście gdy na stronie KM kolejno krytykowałem kolejne akcje promocyjne KM. Kiedy krytykowałem wynajęcie pociągu na WOŚP, cała Polska czyta dzieciom, akcje promocyjne z udziałem teatru Roma, Ty Premo oraz cała banda klakierów KM zawzięcie mnie atakowaliście. Przypomnij sobie kto szmat czasu temu kiedy żadna gazeta jeszcze nie raczyła napisać o 'komforcie" podróży w pociągach KM wynajdował mi połączenia PKS a na każde słowo krytyki padała zawsze odpowedź jak się nie podoba to nie korzystaj lub w podobnym stylu
Tak tak Przemuś to Twoje teksty

kozioł

Post autor: kozioł » 24 sty 2008, 20:27

Bo pewnie nikt nie czyścił siedzonek od nowości ](*,)

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 25 sty 2008, 9:02

Przyrównywanie syfu i brudu z kibli KM do wagonów Metra to czysta hipokryzja. Ja jeżdzę do pracy z Rembertowa pociągami KM tylko i wyłącznie z powodu oszczędności czasowych i dlatego że jest ciut mniej ciasno niż w SKM. Podróż ta z powodu wszędobylskiego syfu nie należy do najprzyjemniejszych..

przewoz

Post autor: przewoz » 25 sty 2008, 9:56

mogę się zgodzić, że w niektórych autobusach jest równie brudno, ale w wagonach metra?
Przy takim ruchu jak w metrze, tamte fotele na pewno czystrze nie są. Nie zastanawiałeś się, ilu żuli tam siedziało? Na pewno nie mniej jak w KMach.
MeWa pisze:Kłaki kurzu nie tylko na szwach, a na większości powierzchni siedziska.
Kłaki materiału. Głównie z odzieży ludzi. To, że przydało by się to "ogolić" tak, jak się goli czasem płaszcze to inna sprawa.
MeWa pisze:oczywiście, że się zbiera, ale wagony są czyszczone i pasażerowie nie wycierają ubraniami kurzu,
Aś dokładnie tak samo czyszczone ubraniami pasażerów, jak w pociągach. Tyle, że w transporcie kolejowym na powierzchni zawsze tego kurzu będzie więcej niż w jakimkolwiek innym transporcie. Stąd, jak się nie przetrze po jednym obiegu, to po prostu widać. Uwierz - wystarczy jeden obieg.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 25 sty 2008, 15:18

Nazgul pisze:Przyrównywanie syfu i brudu z kibli KM do wagonów Metra to czysta hipokryzja. Ja jeżdzę do pracy z Rembertowa pociągami KM tylko i wyłącznie z powodu oszczędności czasowych i dlatego że jest ciut mniej ciasno niż w SKM. Podróż ta z powodu wszędobylskiego syfu nie należy do najprzyjemniejszych..
Syf to jest pikuś. Spóźnienia, luki w rozkładzie, nieoczekiwane postoje na trasie i częstotliwość ogólna w niektórych porach - to są prawdziwe problemy.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 25 sty 2008, 15:35

Andrzej pisze:Spóźnienia, luki w rozkładzie, nieoczekiwane postoje na trasie i częstotliwość ogólna w niektórych porach - to są prawdziwe problemy.
I bezsensowne tracenie pieniędzy gratis. Chociaż spóźnienia są połowiczną winą KM...
przewoz pisze:Tyle, że w transporcie kolejowym na powierzchni zawsze tego kurzu będzie więcej niż w jakimkolwiek innym transporcie.
Z tym bym polemizował, bo w metrze masz zamknięty tunel i w tunelu się wszystko kumuluje. Wystarczyło spojrzeć na sufity niektórych stacji przed czyszczeniem (np. Politechniki). Owszem, w metrze kurzu jest nieco mniej, ale za to jego cząsteczki są znacznie mniejsze i bardziej się "czepiają" podłoża...

Awatar użytkownika
Premo

Post autor: Premo » 25 sty 2008, 15:49

Niedawno z NG wróciła kolejna czoperowa jednostka EN57-1567. Jeździ w składzie z 1486. Odniosła na mnie spore wrażenie pod względem komfortu jazdy.
+Nie czuć wcale kiedy rusza
+Poza szumem nawiewu nie słychać nic.
+Zamiast śmierdzących śmietniczek uchwyty na jednorazowe woreczki
+Na ścianach zamontowano duże ekrany LCD(po 2 na wagon)
+Czujniki ruchu przy drzwiach
+Ogrzewanie nawiewowe. W jednostce ciepło mimo to butów stopić nie można
Minusy ujawnią się latem

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 25 sty 2008, 15:51

Premo pisze:+Na ścianach zamontowano duże ekrany LCD(po 2 na wagon)
A to po co? Żeby puszczać peany pod adresem KM i zachwalanie kolei? Kolejne pieniądze wyrzucone w błoto... ](*,)

ODPOWIEDZ