O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nikt nie broni KMom przerabiać układu wnętrza w ramach rewizji, napraw głównych czy modernizacji.Premo pisze:Nie masz toalet, śmietniczek a grzejniki masz po bokach. Znacznie łatwiej jest utrzymać czystość
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co to jest ogrzewanie nawiewowe?, bo nie znam takiego a poza tym to g**** gucio daje.Premo pisze:I tak właśnie robią podczas napraw głównych.inż. Glonojad pisze:Nikt nie broni KMom przerabiać układu wnętrza w ramach rewizji, napraw głównych czy modernizacji.
[ Dodano: 2008-01-27, 17:38 ]
W 1486 i 1567 zastosowano ogrzewania nawiewowe. Osłony w przeciwieństwie do 14WE nie zbierają brudu
-
metron
Premo pisze:Lecz na Mazowszu za czasów PR było znacznie brudniej
Premo podobno celem jaki postawiły sobie KM, to znacząca poprawa warunków. Nowa spółka miała się przecież kojarzyć między innymi z czystymi zadbanymi, bezpiecznymi dobrze oświetlonymi pociągami. A skoro nie widać różnicy.......
Nie porównuj też czystości w pociągach KM i SKM. Wiele razy już pisałem że pociągi SKM, siedzenia w tych pociągach mimo braku śmietniczek są o wiele czystsze niż w pociągach KM. W SKM nigdy nie widziałem takich zaplamionych siedzeń jak w KM
[ Dodano: 2008-01-27, 20:28 ]
kanclerz pisze:Co to jest ogrzewanie nawiewowe?, bo nie znam takiego a poza tym to g**** gucio daje.Premo pisze:I tak właśnie robią podczas napraw głównych.
[ Dodano: 2008-01-27, 17:38 ]
W 1486 i 1567 zastosowano ogrzewania nawiewowe. Osłony w przeciwieństwie do 14WE nie zbierają brudu
Jeżeli przy ogrzewaniu nawiewnym nie będą regularnie czyszczone i wymieniane filtry powietrza to te jednostki staną się dopiero wylęgarnią kurzu w środku
-
kozioł
Jest.MeWa pisze:Zresztą swego czasu widziałem panie czyszczące skład na stacji końcowej. W KM jest coś takiego?
Wniosek nasuwa się jeden. W SKMkach nie widać brudu na siedzeniach? OK. Wyślę chyba propozycję do KMów, żeby zmieniły kolorystykę siedzeń na bardziej "ciapkowatą". Im więcej kolorów na siedzeniach, im więcej wzorów, tym miej brudu na nich widać.
[ Dodano: 2008-01-27, 21:50 ]
kozioł pisze:Bo w każdym SKMie jest monitoring
CZy ja wiem... Tam też widziałem pewne osoby, które rozłożyły się na siedzeniach jak na kanapie. Pogoda na dworze była taka sobie, więc ich buty na pewno najczystrze nie były. Kto zajął ich miejsca potem - ten żałował.Premo pisze:Bo w SKM jeździ kulturalniejsze towarzystwo
[ Dodano: 2008-01-27, 21:54 ]
To poznaj. Jest nieco przyjemniej jednak. Przynajmniej przy tych temperaturach. Co by było przy -20st C? Pewnie to samo co przy ogrzewaniu tradycyjnym.Co to jest ogrzewanie nawiewowe?, bo nie znam takiego
-
kozioł
Myślę, że wybierze o wiele łatwiejsze rozwiązanie - pojedzie samochodem albo autobusem, rezygnując z usług niesolidnego przewoźnika kolejowego.MeWa pisze:pasażer tego nie zrozumie, to będzie dalej tylko krzykaczem. Myślałem, że dyskusja u nas ma być na poziomie wyżej.chiste pisze: pasażera wiąże umowa z przewoźnikiem i nie obchodzi go PKP PLK S.A.
Wolny rynek nie znosi sentymentów i powoływania się na wygodę usługodawcy. Jeżeli przewoźnik nie rozumie zasady "Nasz klient, nasz pan", to jego strata.
Wagen fahr!
Niestety (albo i stety) wolny rynek wcale nie działa tak, jak zakładają jego idealisci i nie eliminuje bezwzględnie z rynku wszystkich kiepskich dostawców dóbr i usług. I słusznie, bo inaczej wolny rynek dążyłby do monopolu.chiste pisze:Wolny rynek nie znosi sentymentów i powoływania się na wygodę usługodawcy. Jeżeli przewoźnik nie rozumie zasady "Nasz klient, nasz pan", to jego strata.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem